ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
22 April, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ“Aπό το Πάθος στην Ανάσταση”: Η δεξιοτέχνης του εκκλησιαστικού οργάνου Ουρανία Γκάσιου διαδικτυακά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 

“Aπό το Πάθος στην Ανάσταση”: Η δεξιοτέχνης του εκκλησιαστικού οργάνου Ουρανία Γκάσιου διαδικτυακά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 

Η αυλαία της ψηφιακής σκηνής του κύκλου Adagio – Μουσική για τις ημέρες του Πάσχα ανοίγει την Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ, με το μουσικό οδοιπορικό «Από το Πάθος στην Ανάσταση» της Ουρανίας Γκάσιου. Στο φετινό ραντεβού της με το κοινό η οργανίστα του Μεγάρου μας προσκαλεί, στο πλαίσιο του Megaron Online, να γνωρίσουμε ή να θυμηθούμε εμβληματικά έργα για εκκλησιαστικό όργανο της δυτικής θρησκευτικής μουσικής, γραμμένα από κορυφαίους συνθέτες του Μπαρόκ, του Ρομαντισμού αλλά και της εποχής μας: Johann Sebastian Bach [Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ], Johannes Brahms [Γιοχάννες Μπραμς],  Jeanne Demessieux [Ζαν Ντεμεσσιέ], Simon Johnson [Σάιμον Τζόνσον] και Charles–Marie Widor [Σαρλ-Μαρί Βιντόρ]. 

 

Πρόγραμμα 

J.s. Bach: Το Θέμα και οι Παραλλαγές I, II, III, ΙV, VI, VII, IX, X, XI από τη χορική παρτίτα

Sei gegrüsset, Jesu gütig / Σε χαιρετώ, ευγενικέ Ιησού, BWV 768

Χορικό πρελούδιο «Erbarm’ dich mein, o Herre Gott / Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με», BWV 721, από τη συλλογή Miscellaneous Chorale Preludes (BWV 714-765) 

Charles -Marie Widor:  «Mattheus-Final» / «Ματθαίος – Φινάλε»,από τη σουίτα Bach’s Memento 

 

  1. S. Bach: Χορικό πρελούδιο «Wenn wir in höchsten Nöten sein / Όταν βρισκόμαστε στην πιο μεγάλη ανάγκη», BWV 641, από τη συλλογή Μικρό βιβλίο για το εκκλησιαστικό όργανο (Orgelbüchlein)

Χορικό πρελούδιο «Jesus Christus, unser Heiland / Ο Ιησούς Χριστός, ο Σωτήρας μας», BWV 665, από τα 18 Μεγάλα χορικά πρελούδια (BWV 651-668) 

Johannes Brahms:  Από τα 11 Χορικά πρελούδια, έργο 122:

«Herzlich tut mich verlangen / Ποθώ με όλη την ψυχή μου», αρ. 10

«Herzlich tut mich erfreuen / Βαθιά αναγαλλιάζω», αρ. 4

Jeanne Demessieux:«Ο filii et filiae / Γιοι και θυγατέρες» από τα 12 Χορικά πρελούδια πάνω σε θέματα του γρηγοριανού μέλους, έργο 8

Simon Johnson: «Wohl dem, der in Gottesfurcht steht / Μακάριοι πάντες οι φοβούμενοι τον Κύριον», αρ. 87, από το Orgelbüchlein Project 

J.S. Bach: Χορικό πρελούδιο «Christ lag in Todesbanden / Ο Χριστός τέθηκε υπό τα δεσμά του θανάτου», BWV 625, από τη συλλογή Μικρό βιβλίο για το εκκλησιαστικό όργανο (Orgelbüchlein) 

Χορικό πρελούδιο «Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ / Εσένα καλώ, Κύριε Ιησού Χριστέ», BWV 639, από τη συλλογή Μικρό βιβλίο για το εκκλησιαστικό όργανο (Orgelbüchlein) 

Charles -Marie Widor: Τοκάτα, από τη Συμφωνία για εκκλησιαστικό όργανο σε φα ελάσσονα αρ. 5, έργο 42 

 

Δείτε το διαδικτυακά εδώ: https://www.megaron.gr/event/apo-to-pathos-stin-anastasi/

 

Μοιραστείτε