ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
15 January, 2021
ΚεντρικήΜΟΥΣΙΚΗ75 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν την εικονική Πρωτοχρονιάτικη συναυλία του Ζαν Μισέλ Ζαρ. Δείτε την εδώ

75 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν την εικονική Πρωτοχρονιάτικη συναυλία του Ζαν Μισέλ Ζαρ. Δείτε την εδώ

του Γιώργου Πισσαλίδη 

Μπορεί το Παρίσι να μην είχε συναυλίες και εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά, όμως η καλύτερη συναυλία της Πρωτοχρονιάς μεταδόθηκε από το Παρίσι  και συμπεριελάμβανε μια εικονική Παναγία των Παρισίων

Ο εμβληματικός καλλιτέχνης της ηλεκτρονικής μουσικής Ζαν Μισέλ Ζαρ παρουσίασε την συναυλία με τίτλο Welcome to the Other Side σε συνεργασία με την εταιρεία οπτικών εφφέ VR-rOOm, την Πόλη του Παρισιού και την UNESCO

Ο ίδιος έπαιζε από ένα στούντιο κοντά στην Παναγία των Παρισίων ενώ το εικονογράφημα του εμφανιζόταν σε μια εικονική Νοτρ Νταμ με κοινό που ήταν εκστασιασμένο και χόρευε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι “η εικονική πραγματικότητα είναι για τις παραστατικές τέχνες ότι ήταν ο κινηματογράφος για το θέατρο στα αρχικά του στάδια, κάτι περίεργο. Νομίζω όμως στο μέλλον θα είναι ένας τρόπος έκφρασης με δικούς της κανόνες”.

H συναυλία μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο μέσω των πλατφόρμων εικονικής πραγματικότητας VRchat και Oculus Venues καθώς επίσης από το Facebook, το Twitter, το Υoutube, Weibo, Bilibili και Douyin. Επίσης η European Broadcasting Union έκανε την συναυλία διαθέσιμη σε εθνικές τηλεοράσεις σε όλο τον κόσμο με ελεύθερη θέαση.

Η συναυλία συμπεριλάμβανε απόσπάσματα από το καινούργιο άλμπουμ Electronica που είναι εκληκτικο και υποψήφιο για Βραβείο Γκράμμυ (Grammy Award) καθώς και αποσπάσματα από τα κλασσικά του άλμπουμς Oxygene και Equinox σε καινούργιες εκτελέσεις.

Το αποτέλεσμα ήταν να την δουν 75 εκατομμύρια θεατές,  εικονικοί και μη. Η συναυλία προοριζόταν για άτομα που χρησιμοποιούν κράνη εικονικής πραγματικότητας βλέποντας την σε 3D διάσταση. Όμως ακόμα και εμείς που το ειδαμε από τον υπολογιστή του σπιτιού μας μείναμε εκπληκτοι από την εικονική συναυλία .

Όποιος όμως δεν την έχει δει μπορεί να την δει στο youtube παρακάτω

Μοιραστείτε