ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 June, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ7ο Χριστουγεννιάτικο Gala για το πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοϊου

7ο Χριστουγεννιάτικο Gala για το πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοϊου

7ο Χριστουγεννιάτικο Gala 
για το πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019
ώρα έναρξης 20:00

Αίθουσα “Παρνασσός”
Πλατεία Καρύτση 8, Αθήνα

Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου για έβδομη συνεχή χρονιά διοργανώνει το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο γκαλά Όπερας, με στόχο την ενίσχυση του Ταμείου Μελετών Αποκατάστασης των ιστορικών κτιρίων του πρώην Βασιλικού Κτήματος στο Τατόι. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 20:00, στην Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει άριες από γνωστές όπερες και οπερέτες των συνθετών F. Lehar, J. Strauss, C. M. Schoenberg, C. Porter, A. Lloyd Webber, F. Loewe, L. Bernstein, M. Leigh, R. Rodgers και Θ. Σακελλαρίδη.
Στη φετινή εορταστική συναυλία λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες:
Τζίνα Φωτεινοπούλου, σοπράνο
Άρτεμις Μπόγρη, σοπράνο
Γιάννης Καλύβας, τενόρος
Χάρης Ανδριανός, βαρύτονος
Παναγιώτης Τζιώτης, βιολί
Δημήτρης Γιάκας, πιάνο
Και εφέτος όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν αποκλειστικά για την μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου του Οινοποιείου το οποίο βρίσκεται σε φάση κατάρρευσης. Είναι από τα παλαιότερα κτίρια του κτήματος και μια πρωτοποριακή μονάδα παραγωγής κρασιού για την εποχή του. Τα κρασιά του Τατοΐου είχαν βραβευθεί σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις. Στόχος είναι η αναστήλωση και η επαναλειτουργία του Οινοποιείου και η βιολογική παραγωγή κρασιού, η πώληση του οποίου θα αποφέρει έσοδα για την συντήρηση του κτήματος. Για να καλυφθεί το κόστος της μελέτης διοργανώνονται τακτικές ενέργειες fundraising μιας και το κόστος της μελέτης είναι ιδιαιτέρως υψηλό λόγω του μεγέθους του κτιρίου και των ειδικών απαιτήσεων.

Διάρκεια συναυλίας: 2 ώρες μαζί με το διάλειμμα

Μοιραστείτε