ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
13 June, 2024
ΚεντρικήΙΣΤΟΡΙΑ - ΙΔΕΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ620 Χριστιανοί σφαγιάστηκαν από Ισλαμιστές στη Νιγηρία το 2020

620 Χριστιανοί σφαγιάστηκαν από Ισλαμιστές στη Νιγηρία το 2020

Νέα στοιχεία για τις διώξεις εναντίον των Χριστιανών από εξτρεμιστικές ισλαμιστικές ομάδες στη Νιγηρία φέρνει στο φως το αφρικανικό δίκτυο ΜΜΕ, OCP.

«Ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες όπως η Μπόκο Χαράμ έχουν βάλει στο στόχαστρο χριστιανούς και μάλιστα σε μεγάλους αριθμούς. Η Μπόκο Χαράμ θέλει να ιδρύσει ένα ισλαμικό χαλιφάτο στη Νιγηρία. Σύμφωνα με μια έκθεση του chvnradio.com πάνω από 620 Χριστιανοί στη Νιγηρία έχουν σκοτωθεί από τους ισλαμιστές μέχρι στιγμής (2020) και περίπου 12.000 έχουν σκοτωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι Ισλαμιστές μαχητές στοχεύουν τα χριστιανικά χωριά, καθώς βρίσκουν τους Χριστιανούς ως το κύριο εμπόδιο στο σχέδιό τους (για την εγκαθίδρυση του χαλιφάτου)», αναφέρει η ανταπόκρισή του δικτύου και συνεχίζει με τα ακριβή σχοιχεία:

«Εκτός από τον βιασμό, τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες, ένας μεγάλος αριθμός χριστιανών έχουν εκτοπιστεί και πάνω από 2.000 εκκλησίες και κέντρα λατρείας έχουν καταστραφεί. Οι χριστιανοί αντιπροσωπεύουν το 50% του πληθυσμού της Νιγηρίας».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το δίκτυο κάνει λόγο για τις φρικαλεότητες των Ισλαμιστών απέναντι στους Χριστιανούς της Νιγηρίας.

Στις 16/10/2019 το δίκτυο OCP σε άλλο του ρεπορτάζ ανέφερε: «Υπό την ηγεσία του Muhammadu Buhari, του Προέδρου της Νιγηρίας, οι φρικαλεότητες εναντίον των χριστιανών αυξάνονται σε πρωτοφανή κλίμακα. Ισλαμικές ομάδες όπως οι Μπόκο Χαράμ και Φουλάνι έχουν διαπράξει βίαια εγκλήματα εναντίον χριστιανών. Η κυβέρνηση φαίνεται να ενδιαφέρεται λίγο για τη θλιβερή κατάσταση των χριστιανών στη χώρα. Οι χριστιανοί σφαγιάζονται, οι γυναίκες βιάζονται και μετατρέπονται σε σεξουαλικές σκλάβες, τα χριστιανικά σπίτια καταστρέφονται και οι εκκλησίες καίγονται»

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

Μοιραστείτε