ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 April, 2024
ΚεντρικήΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ3ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας: Παρουσιάστηκαν τα βιβλία που θα μας συντροφέψουν το καλοκαίρι

3ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας: Παρουσιάστηκαν τα βιβλία που θα μας συντροφέψουν το καλοκαίρι

Το 3ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας οργανώθηκε και ολοκληρώθηκε στον Χολαργό, από τις 3 Μαίου μέχρι τις 15 Ιουνίου, από την Ιωάννα Πετρίδου και το βιβλιοπωλείο MONOGRAM, με τη διεύθυνση του Γρηγόρη Αζαριάδη, την δημοσιογραφική επιμέλεια της Έλενας Σπανδωνή και την βιντεοσκόπηση από τον Σάκη Σαρακίνη.

Στη διάρκεια του παρουσιάστηκαν τα ακόλουθα βιβλία, που καλύπτουν όλες τις τάσεις του σύγχρονου ελληνικού κοινωνικοαστυνομικού μυθιστορήματος και τις ελκυστικότερες επιλογές για την καλοκαιρινή περίοδο.

του Γρηγόρη Αζαριάδη

«ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ»

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΚΑΡΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΚΕΙΜΕΝΑ»

Η Αθήνα σε αλλεπάλληλα λοκντάουν. Η κοινωνία διχάζεται και οι συγκρούσεις πληθαίνουν. Ο αστυνόμος Χαρίτος βουτάει πάλι στα βαθιά. Πρέπει να λύσει δύο γρίφους που δε φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους: μια σειρά από αυτοκτονίες, αλλά και μια σειρά από δολοφονίες γιατρών. Και σαν να μην του έφταναν όλα αυτά, πρέπει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των συνθηκών στα μέλη της οικογένειάς του.
Το Κίνημα της Αυτοκτονίας είναι ένα μυθιστόρημα του διεθνούς συγγραφέα Πέτρου Μάρκαρη για την πανδημία, το χάσμα των γενεών και των αντιλήψεών τους, αλλά και τη σύγκρουση της αυτοθυσίας με τη βία και το έγκλημα.

«ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ»

ΤΖΙΜΜΥ ΚΟΡΙΝΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΤΑΛΩΣ Φ»

Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Πλάτων Καρτέσης κλείνει με ανορθόδοξο τρόπο μια υπόθεση, που είχε αρχίσει με τους καλύτερους οιωνούς, αλλά είχε στείλει κάμποσους ανθρώπους στον τάφο, είχε βάλει σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή μερικών άλλων και σίγουρα θα έστελνε και τον ίδιο τον Καρτέση στη φυλακή, αν δεν τον γλύτωνε η Τζίνα Πετρίδη, δικηγόρος, συνεταίρος κι ερωμένη του, χρησιμοποιώντας την δικηγορίστικη τεχνική της …

«Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ»

ΧΡΥΣΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ»

Πανδημία. Δύο δολοφονίες, η μία στο Κολωνάκι και η άλλη, που αρχικά φάνηκε ως δυστύχημα, στην παραλιακή. Οι ύποπτοι είναι πολλοί. Η αστυνόμος Γεωργίου με τον καινούργιο βοηθό της,  που δεν κάνει καμία προσπάθεια να συμβαδίσει με την εποχή του, αναλαμβάνουν την υπόθεση. Ύποπτοι είναι η ερωμένη του πρώτου θύματος και ο σύζυγός της, ο κηπουρός, ο δικηγόρος, ένας σχεδιαστής. Το δεύτερο θύμα είναι γιατρός. Οι υποψίες στρέφονται σε άτομα που είχαν σχέση μαζί του για ζητήματα υγείας, λόγω της πανδημίας του COVID-19. Πώς συσχετίζονται οι δυο θάνατοι και ποια σχέση έχει η κόρη του κηπουρού με τα δύο θύματα;

«ΙΝΚΟΥΜΠΟΥΣ»

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΔΙΟΠΤΡΑ»

Στον εφιάλτη του, ο κοντόχοντρος Δαίμονας πετάει πάνω από έλη, λίμνες και βάλτους. Γυρεύει μια νέα τρελαμένη απ’ τον έρωτα και καταπλακωμένη απ’ τον ύπνο, κατεβαίνει και κάθεται χαμογελαστός στο στήθος της. Μια νεαρή φοιτήτρια, η Λινέα Moλίνς, καταγγέλλει τον βιασμό της μέσα στο σπίτι της από έναν άγνωστο μασκοφόρο. Ο επικεφαλής του Τμήματος Εγκλημάτων της αστυνομικής διεύθυνσης του Έρεμπρο Άντερς Οικονομίδης καταλαβαίνει νιώθει ότι οι προσεκτικές κινήσεις του δράστη και ο χειρουργικός τρόπος με τον οποίο έφερε εις πέρας την επίθεση μαρτυρούν προσχεδιασμό και εμπειρία. Πιο ανησυχητική η υπόσχεση του δράστη στην κοπέλα: «θα τα ξαναπούμε σύντομα».

«ΜΑΝΗ ΝΟΥΑΡ»

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΔΡΟΜΩΝ»

Δέκα πέντε νουάρ ιστορίες-θέαση της Έξω Μάνης, μέσα από το πρίσμα μελών της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.) ψηφίδες καλειδοσκόπιου, το μαύρο στη θέση του μπλε του Μεσσηνιακού κόλπου.

Συγγραφείς: Αθανασίου Έρικα, Αποστολίδης Ανδρέας, Γαλανόπουλος Νεοκλής, Γιαννουλέας Παναγιώτης, Γκάκας Σέργιος, Γκόλτσος Αντώνης, Δανέλλης Βασίλης, Δάρδα-Ιορδανίδου Άννα, Κουλετάκη Νίνα, Λύκος Ανδρέας, Πανούσης Γιάννης, Παπαδοπούλου Βάσω, Παπαλυμπέρη Γεωργία, Ράγκος Γιάννης, Φιλίππου Φίλιππος …

«ΛΑΤΙΝ ΝΟΥΑΡ»

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΑΓΡΑ»

Η πρόσφατη ιστορία της Λατινικής Αμερικής, όπως τη φαντάζονται οι συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων. Χώρες όπως το Μεξικό, η Κούβα, η Αργεντινή, το Περού, η Χιλή, η Κολομβία …  Συγγραφείς όπως ο Πάκο Ιγνάσιο Τάιμπο II, ο Ρικάρντο Πίλια, ο Σαντιάγο Ρονκαλιόλο, ο Λεονάρδο Παδούρα, ο Χουάν Σαστουράιν, η Κλαούντια Πινιέιρο, ο Ραμόν Δίας Ετερόβιτς, ο Λουίς Σεπούλβεδα και άλλοι.
Στη στροφή του 20ού αιώνα και στην πορεία παγκοσμιοποίησης του αστυνομικού μυθιστορήματος, δύο τάσεις ξεχώρισαν: το Nordic και το Latin noir. Το δεύτερο έχει μεγαλύτερο λογοτεχνικό βάθος και εύρος, καθώς κατάγεται από την έκρηξη της λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας, τη δεκαετία του 1960.

«Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ»

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΖΑΡΙΑΔΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «BELL»

Είναι δομημένη στα πρότυπα μιας πολυεθνικής εταιρείας με διαχωρισμένους τομείς και διαφορετικούς υπεύθυνους για κάθε τομέα: πορνεία, ναρκωτικά, εκβιασμοί, δικαστικές αποφάσεις, δολοφονίες .Έχει απλώσει τα πλοκάμια της στη Δικαιοσύνη, στα ΜΜΕ, στην αστυνομία, στην πολιτική –παντού. Είναι ένα πανίσχυρο και αόρατο κύκλωμα διαφθοράς και διαπλοκής που ελέγχει τα πάντα στην κοινωνία μας. Είναι μια Υπερκυβέρνηση του οργανωμένου εγκλήματος. Είναι η Οργάνωση.

Η αστυνόμος Τρύπη και η ομάδα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής ταξιδεύουν σε αχαρτογράφητα ύδατα, στον θολό ωκεανό του οργανωμένου εγκλήματος, με αντιπάλους αδίστακτους κακοποιούς… Εκεί όπου βασιλεύει η διαφθορά σε κάθε επίπεδο και ελλοχεύει ο αμείλικτος κίνδυνος για τη ζωή τους ανά πάσα στιγμή.

«Ο ΦΑΝΗΣ ΚΡΕΜΟΣ ΑΝΑ-ΛΥΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙ-ΛΥΕΙ» ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΚΥΦΑΝΤΑ»

Είκοσι αστυνομικά αινίγματα που καλούν τον αναγνώστη να προβληματιστεί, με τη βοήθεια του εγκληματολόγου Φάνη Κρέμου ή και μόνος του, όχι τόσο με την «τέχνη της γραφής» αλλά με μία εγκληματολογική προσέγγιση που επικεντρώνεται περισσότερο στον γρίφο και λιγότερο στους χαρακτήρες των προσώπων.

«ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ»

ΠΑΝΟΣ ΑΜΥΡΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΔΙΟΠΤΡΑ»

Δεκέμβριος 1944.
Η Αθήνα βιώνει τις δραματικές ημέρες του Εμφυλίου. Φονικές συγκρούσεις μαίνονται σε όλη την πόλη. Ο Νίκος Αγραφιώτης, απότακτος πια αξιωματικός της Αστυνομίας, αναλαμβάνει να εντοπίσει έναν δικαστικό υπάλληλο, υπεύθυνο για υποθέσεις δωσιλόγων, που έχει εξαφανιστεί με μία νεαρή τραγουδίστρια καμπαρέ. Ακολουθώντας τα ίχνη τους, θα εμπλακεί σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, που σύντομα θα ανακαλύψει ότι τον αφορά προσωπικά. Θα βρεθεί ανάμεσα σε διπλούς πράκτορες και αδίστακτους συνεργάτες των ναζί, που συνωμοτούν για να απαλλαγούν από το ένοχο παρελθόν τους.

Μέσα στον Εμφύλιο,  με τον θάνατο να παραμονεύει κάθε στιγμή, θα ακροβατήσει ανάμεσα στην αγάπη και στην προδοσία, αναζητώντας την αλήθεια και την κάθαρση.

«ΖΩΝΗ 5»

ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΜΙΝΩΑΣ»

«Καλώς ήρθατε στη ΖΩΝΗ ΠΕΝΤΕ. Εδώ απαγορεύΟΝται η θλίψη και κάθε της έκφραση. Εδώ απαγορεύΟΝται το δάκρυ και το μαύρο χρώμα. Εδώ απαγορεύΟΝται ο πόνος και η μνήμη του». Η ιστορία της γυναίκας που πέρασε στη ΖΩΝΗ ΠΕΝΤΕ για να ανταμώσει ξανά το παιδί της. Η μόνη της αποστολή είναι να μη δακρύσει, να μη λυγίσει ό,τι κι αν αντικρίσουν τα μάτια της. Και ίσως να τα καταφέρει… Αρκεί να πάψει να ψιθυρίζει τα βράδια πως άλλο βασανιστήριο δεν γνώρισε πέρα από κείνο της φωνής του.

  «Ο ΒΙΓΛΑΤΟΡΑΣ»

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΚΟΛΤΣΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΚΥΦΑΝΤΑ»

“Ο Βιγλάτορας”, στην ερμηνεία και τη διαδρομή ενός εγκλήματος (Γ’ Βραβείο Νουβέλας  στον Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος – 2019). Και ο συγγραφέας Αλκιβιάδης Πικρός, αυτοδίδακτος ντετέκτιβ, στην εξιχνίαση ενός μυστικού που στοιχειώνει, στη “Νύχτα του Σαμουράι”∙ ακολουθεί ο αστυνόμος …Μπέκας, σε “ύφος” Γιάννη Μαρή, στο “Καφενείον των φιλάθλων”. Και ο Covid-19 συνεργεί σε ένα συμβόλαιο θανάτου, στο “Έγκλειστα”∙ ενόσω, κάποιος, θα επιμένει στα παιδικά του ίχνη, στον “Επισκέπτη”. Και με τον λύκο ντυμένο πρόβατο, στο αυτοβιογραφικό “Ο γλυκός Μανώλης του Βάλτου”, στους αντίποδες τoυ “Ο κύριος Ναιαλλαόχι στην Αίγινα”, όπου ένας διάσημος συγγραφέας επισκέπτεται το νησί, στα ’50s. Για το τέλος, η κρίσιμη ερώτηση, “Λέω, λες, λέει: «Αστυνομική Λογοτεχνία». Εννοούμε το ίδιο;” (δοκίμιο).

 «ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΠΕΛΜΑΤΑ»

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΚΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΨΥΧΟΓΙΟΣ»

Μόλις έχει τοποθετηθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών και ενώ η στάση του προισταμένου της την προσγειώνει απότομα στην πραγματικότητα,  η υπαστυνόμος Σοφία Μήτση αναλαμβάνει την υπόθεση μιας δολοφονημένης γυναίκας.

Στην πορεία των ερευνών η Σοφία θα οδηγηθεί σε σκοτεινά στενά της Αθήνας και του Πειραιά. Θα γνωρίσει τον Θωμά Δήμου, πρώην δημοσιογράφο και νυν ιδιωτικό ερευνητή. Θα παλέψουν να επουλώσουν πληγές του παρελθόντος και θα αναμετρηθούν με τα όριά τους. Κάποιος δολοφονεί γυναίκες που αστράφτουν στις οθόνες των κινητών και παίζει πόκερ με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Συναρπαστικοί ήρωες και ανατρεπτική πλοκή σε ένα μυθιστόρημα, που μιλάει για την αξία της φιλίας και τη μάχη των φύλων στη σύγχρονη Αθήνα.

«ΦΟΝΙΣΣΕΣ»

ΝΙΝΑ ΚΟΥΛΕΤΑΚΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΚΥΦΑΝΤΑ»

Σκοτώνουν για λόγους ερωτικούς, οικονομικούς, πολιτικούς, θρησκευτικούς, ρατσιστικούς.
Ενίοτε σκοτώνουν επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή. Σκοτώνουν ακόμη και χωρίς λόγο.
Δολοφονούν γονείς, συγγενείς, συζύγους, εραστές, αντιπάλους, εχθρούς, φίλους, αφεντικά, ανθρώπους που φροντίζουν. Δολοφονούν παιδιά. Τα δικά τους και άλλων.
Γίνονται φόνισσες σε όλες τις ηλικίες, από μικρά κορίτσια μέχρι ηλικιωμένες γυναίκες.
Χρησιμοποιούν δηλητήρια, μαχαίρια, τσεκούρια, σφυριά, διάφορα αντικείμενα, φάρμακα, σχοινιά, πυροβόλα όπλα, τα γυμνά τους χέρια.
Βρίσκονται σε μανία, σε υστερία, σε κατάθλιψη, σε απόλυτη ηρεμία.
Είναι θεότρελες και έχουν σώας τας φρένας.
Κατάγονται από όλες τις χώρες, ανήκουν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.
Δυο χιλιετίες, που οι φόνισσες τις διάβηκαν αφήνοντας ματωμένα χνάρια.

 «ΑΒΑΡΙΤΙΑ»

ΑΝΤΥ ΒΡΟΣΓΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΚΥΦΑΝΤΑ»

Αναλαμβάνοντας να βρει τον Δήμο Τερζή, έναν πλούσιο γόνο που δεν έχει δώσει σημεία ζωής για μέρες, ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Δημητρίου δεν μπορούσε να φανταστεί ποτέ την ευκολία με την οποία θα άρχιζαν να στοιβάζονται πτώματα γύρω του. Πόσο μάλλον την πιθανότητα το επόμενο να είναι το δικό του. Ο αστυνόμος Πέτρος Αποστόλου καλείται να βάλει ένα τέλος σε αυτό το γαϊτανάκι του αίματος, βαδίζοντας σε μονοπάτια που τα όρια ανάμεσα στην αστραφτερή σόουμπιζ και τον σκοτεινό υπόκοσμο είναι δυσδιάκριτα. Και για να το κάνει αυτό, πρέπει πρώτα να υπερνικήσει τις εμμονές του.

«Ο ΧΑΡΑΚΤΗΣ»

ΑΛΕΞΗΣ ΜΟΣΤΡΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «BELL»

Το τέλος του καλοκαιριού στο όμορφο νησί της Νάξου σηματοδοτεί την αρχή μιας σειράς από περίεργα και ανεξήγητα εγκλήματα, με θύματα γυναίκες που δε φαίνεται να έχουν σχέση μεταξύ τους. Ο δολοφόνος αφήνει την «υπογραφή» του, υποχρεώνοντας τις τοπικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή του Τμήματος Ανθρωποκτονιών

Την υπόθεση αναλαμβάνει η αστυνόμος Μαίρη Σίμου, χωρίς τη βοήθεια του συνεργάτη της Ωρίωνα Άστρου, που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα. Όμως τα εγκλήματα συνεχίζονται και η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε πανικό. Το μέλλον της Μαίρης στο Σώμα διαγράφεται σκοτεινό, καθώς η βοήθεια δε φαίνεται να έρχεται από πουθενά κι ο δολοφόνος μοιάζει να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά.

«ΤΕΤΡΑΚΙΣ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΕΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΚΥΦΑΝΤΑ»

Η Αικατερίνη Δημητρέα, η δηλητηριάστρια της Μάνης, όπως έχει καταγραφεί στα εγκληματολογικά χρονικά της χώρας, είναι η πρώτη Ελληνίδα κατά συρροή δολοφόνος και η τελευταία γυναίκα που εκτελέστηκε στην Ελλάδα.

Εδώ, ο τόπος στον οποίο διαπράχθηκαν τα εγκλήματα, η δηλητηριάστρια, τα θύματά της καθώς και οι στενοί συγγενείς των θυμάτων αναφέρονται με τα πραγματικά τους ονόματα, ενώ τα ονόματα των άλλων που συμμετέχουν στην ιστορία είναι παραλλαγμένα.

Τα δραματικά γεγονότα εκείνης της εποχής, στις αρχές της δεκαετίας του 1960 μονοπωλούσαν τα δημοσιεύματα τόσο του τοπικού όσο και του αθηναϊκού τύπου. Ακόμα και σήμερα εφημερίδες, σάιτ και τηλεοπτικές εκπομπές ασχολούνται συχνά με τη δηλητηριάστρια της Μάνης.

«ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ»

ΝΕΟΚΛΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ»

Η έρευνα για το ύποπτο θανατηφόρο τροχαίο, θα οδηγήσει τον απόστρατο ταξίαρχο της αστυνομίας και δημοφιλής ‒λόγω τηλεόρασης‒ ιδιωτικός ντετέκτιβ Βαγγέλη Διαλυνά στη νεαρή ζάπλουτη κληρονόμο Ελευθερία Μώρου, η οποία, αν και ιδιοκτήτρια-ένοικος μιας μεγαλοπρεπούς έπαυλης στην Κηφισιά, βγαλμένης από μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή, δεν θέλει να έχει καμία σχέση με «αριστοκρατικά τζάκια».

Ο Διαλυνάς δεν θα αργήσει να διαπιστώσει ότι η προσηνής και μάλλον αιθεροβάμων δεσποινίς με τις καλλιτεχνικές τάσεις και φιλοδοξίες, καθώς και η επίζηλη περιουσία της, βρίσκονται στο επίκεντρο μιας σκοτεινής υπόθεσης με περίεργα «δυστυχήματα», οικογενειακά μυστικά και κακόβουλα ψέματα.

Φαίνεται όμως ότι η Μώρου κρατάει, εκτός από το κλειδί της καρδιάς του, και το κλειδί του μυστηρίου …

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

 «ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΤΑΝ ΑΠΑΙΣΙΟΙ»

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΤΟΠΟΣ»

1975: Φάρος Τρικερίου.
Ο πρώην νομάρχης Μαγνησίας Σταύρος Σούλας δολοφονείται μετά τη συνάντησή με τον ηγούμενο των Μετεώρων.
Ο νοσταλγός της επταετίας, διοικητής της χωροφυλακής Βόλου Ηλίας Μπάρδας αναθέτει την υπόθεση στον υποβαθμισμένο υπομοίραρχο Μάνο Πετράκη, ποντάροντας στην αποτυχία του.
Στην πορεία των ερευνών, ο Πετράκης θα βρεθεί αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο σκάνδαλο της χούντας, με πιέσεις και εμπόδια από την ίδια τη χωροφυλακή και θα οδηγηθεί στη ριζική αναθεώρηση του τρόπου προσέγγισης του νόμου, και της ίδιας της ζωής.
1967: Τρεις βασανιστές δείχνουν πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος όταν υποκινείται από το μίσος.

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα για την κατάχρηση της εξουσίας και το μίσος ενάντια σε καθετί διαφορετικό.
Σε έναν κόσμο όπου οι λύκοι φυλούν τα πρόβατα, τι πρέπει να κάνει ο αδικημένος για να βρει δικαιοσύνη;

 «Ο ΛΥΚΟΣ»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ»

Ένα καταιγιστικό θρίλερ µε φόντο τις χιονισµένες βουνοκορφές της Πίνδου και τον σκοτεινό κόσμο των φυλακών. Ο ψυχίατρος της αστυνοµίας Άγγελος Γκίκας ζητάει από τον ∆ιοικητή της ∆ίωξης Εγκληµάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, Ανδρέα Σκούρα, µια χάρη: να απαλλάξει τον αδερφό του από τις άδικες κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών. Το επόµενο πρωί, ο Σκούρας βρίσκεται απανθρακωµένος έξω από το Σπήλαιο της Πεντέλης. Για να σώσει τον αδερφό του, ο Άγγελος δέχεται να µπει στη φυλακή και τότε ξεκινούν όλα. Σύντομα θα καταλάβει ότι βρίσκεται στη σκιά ενός σκληρού κακοποιού που δεν έχει τίποτα να χάσει: Του Λύκου.

 «ΑΙΜΑ ΣΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ»

Ο Δημήτρης Κανιάρης παλεύει με τα φαντάσματα του παρελθόντος, μέχρι που ένα τηλεφώνημα τον βγάζει από τον λήθαργο. Η Βάσω, η πρώην κοπέλα του, του ζητάει να παρακολουθήσει τον φίλο της. Παρά την αρχική του άρνηση, αποφασίζει να της κάνει τη χάρη … Αυτή η απόφαση καταλήγει σε ένα εφιαλτικό δρόμο, γεμάτο εγκληματίες με σκοτεινά κίνητρα και πτώματα που εξαφανίζονται.

Μην ξέροντας ποιον να εμπιστευτεί και με μόνο όπλο το πείσμα του, ο Δημήτρης αναλαμβάνει ρόλο ντετέκτιβ και παρασύρεται σε μια σπείρα γεμάτη ψέματα, διαφθορά και αίμα, στην άκρη της οποίας κρύβεται μια αλήθεια όμοια με το Κουτί της Πανδώρας … Επικίνδυνη και έτοιμη να τα κάνει όλα στάχτη.

«ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΦΥΛΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΟΣΤΡΙΑ»

Ένας άντρας παίρνει την εκδίκησή του από μία άγρια συμμορία Αλβανών, που κάποτε τσάκισε τη ζωή του, αλλά γρήγορα ανακαλύπτει πως αυτός και η προσωπική του υπόθεση δεν ήταν παρά το εργαλείο κάποιων άλλων…

Η νέα περιπέτεια του αστυνόμου Λάμπρου στο Αθηναϊκό sin city, είναι ότι πιο δυνατό έχεις διαβάσει σε μόλις λίγες σελίδες.

«Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ»

ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΘΥΜΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΛΙΒΑΝΗ»

Ο θάνατος ενός δεκαεφτάχρονου έρχεται να αναστατώσει τη ζωή ενός ορεινού χωριού.
Οι κάτοικοι πιστεύουν ότι μια οντότητα που πλανιέται στο δάσος είναι υπεύθυνη. Θεωρούν ότι το χωριό τους είναι στοιχειωμένο εδώ και πολλά χρόνια.
Οι έρευνες θα ενταθούν όταν ο πατέρας δέχεται ένα τηλεφώνημα και ακούει τη φωνή του νεκρού παιδιού του.
Την υπόθεση αναλαμβάνει ο ιδιωτικός ερευνητής Γαβριήλ Γάκος.
Όλοι είναι αθώοι και ένοχοι ταυτόχρονα, καθώς τρεις άλλες δολοφονίες θα τους συγκλονίσουν.
Ποιος είναι αυτός που κρύβεται πίσω από τη μάσκα του Σκορπιού;

«HAVANAEND»

ΒΑΙΟΣ ΓΚΑΛΗΜΑΝΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΓΡΑΜΜΑΤΑ»

Στην Κούβα της μετά εμπάργκο εποχής τίποτα δεν είναι αυτό που ήταν και τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Ο αστυνόμος Εστέβαν Βιγιαφράνκα δεν υποκύπτει στην απειλή τού αφεντικού του να μην ασχοληθεί με έναν περίεργο φόνο. Με καύσιμο τις εκρηκτικές ύλες απ’ τις οποίες αποτελείται ο ψυχικός του κόσμος, και όπλο ένα usb με περιεχόμενο που απειλεί την παγκόσμια υπερδύναμη, αποφασίζει να ρίξει γροθιά στο μαχαίρι.

«ΝΤΕΡΕΚ»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΜΟΛΥΒΙ»

Ο Ντέρεκ επιστρέφει ύστερα από δέκα χρόνια στην Ελλάδα. Έχει ως μοναδικό του στόχο να βρει και να προστατεύσει την Αναστασία και τη μικρή κόρη της. Κάτω από το άγρυπνο μάτι του νόμου και τον απόλυτο έλεγχο των ανθρώπων που τον αναζητούν ανελλιπώς, ξεκινάει μια μακρά περιπέτεια στα στενά της Αθήνας και στις επαρχιακές οδούς της Αττικής. Την ίδια στιγμή του δίνεται η ευκαιρία να λάβει τις πολυπόθητες απαντήσεις: Ποιοι τον κυνηγούν και γιατί; Ποιοι ευθύνονται για τον θάνατο του αδερφού του;

  «ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ»

ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΛΥΓΕΡΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΛΙΒΑΝΗ»

Ο αστυνόµος Σεβαστιανός, ακολουθώντας τα ίχνη του αίµατος, θα ξετυλίξει το κουβάρι µιας ιστορίας, της οποίας τα νήµατα κινούν η απληστία, η αλαζονεία και η εκδίκηση. Μια υπόθεση που δύο αρχικά άσχετα γεγονότα µεταξύ τους, µια εξαφάνιση γόνου ισχυρής οικογένειας και µια πιθανή αυτοκτονία, τον οδηγούν σε συγκρουσιακές καταστάσεις, µε πολλές ανατροπές.

Ο οξυδερκής αλλά δύστροπος Αντρέας Σεβαστιανός δεν είναι και ο πιο εύκολος άνθρωπος για να συνεργαστεί κανείς µαζί του. Στην αρχή κινείται αργά, αλλά η ατµόσφαιρα γρήγορα βαραίνει. Ο ύποπτος γίνεται θύµα.

 «Η ΔΙΑΤΡΙΒΗ»

ΑΝΤΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΛΙΒΑΝΗ»

∆έκα χρόνια µετά το ξέσπασµα του κορονοϊού, η Νίκη, µια σαραντάχρονη, δυναµική και υπερευφυής Ελληνίδα επιστήµονας, προσπαθεί να ολοκληρώσει τη διατριβή της που αφορά ένα πρόγραµµα προβλέψεων καταστροφών, έναν σύνθετο αλγόριθµο που µπορεί να σώσει την ανθρωπότητα από την καταστροφή της. Η απρόσµενη δολοφονία του Σουηδού συνεργάτη της την κάνει να αντιληφθεί ότι το πρόγραµµα που δηµιουργεί είναι περιζήτητο και αναγκάζεται να ξεκινήσει ένα περιπετειώδες ταξίδι στα φιόρδ, τα κανάλια, τα όµορφα τοπία και τους πολυσύχναστους δρόµους των ευρωπαϊκών πόλεων.  Όµως οι απειλές και οι  μυστηριώδεις άνθρωποι θα την κυνηγήσουν µέχρι τέλους…

 «Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΙ»

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΡΙΑΤΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ»

Όλα μοιάζουν να βαίνουν καλώς στην ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Σχεδόν βέβαια πρωταθλήτρια και έτοιμη να σηκώσει το κύπελλο Ελλάδος προς τον Αττικό ουρανό. Στο ποδόσφαιρο, όμως, όπως άλλωστε και στη ζωή, η βεβαιότητα είναι μια αυταπάτη. Τα –ανεξήγητα, βάσει της δυναμικής της ομάδας– αρνητικά αποτελέσματα ακολουθούν το ένα μετά το άλλο. Ο Άλκης Μπαμπαλής –ιδιωτικός ερευνητής, πρώην αστυνομικός, αλκοολικός– μοιάζει να είναι ο ιδανικός για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Για τη λύση του γόρδιου δεσμού. Μέσα από τολύπες καπνού και σκληρό άρωμα αλκοόλ ο ιδιωτικός ερευνητής προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι του μυστήριου, να ενώσει τους κρίκους της αλυσίδας.

  «Ο ΛΟΦΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΙΟΝ»

 ΕΛΕΝΑ ΜΠΟΛΟΝΑΣΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ»

Η Σοφία χάνει τον τρίχρονο Άγγελό της, σε μια φαινομενικά αναίτια ένοπλη επίθεση. Ο πρώην άντρας της, ο Κέβιν, επιστρέφει βίαια, όμως η Σοφία δεν είναι πια η ίδια. Ορθώνοντας το ανάστημά στην κακοποίηση, βρίσκεται καταπλακωμένη από το παγωμένο άψυχο σώμα του Κέβιν στο σαλόνι της. Στη φυλακή, ανάμεσα σε ειδεχθείς εγκληματίες, η επιβίωσή της μετατρέπεται σε παιχνίδι με σκοτεινούς κανόνες. Αποκαλύψεις, σκιές από το παρελθόν αλλάζουν τα δεδομένα. Για να κερδίσει ξανά τη ζωή που έχασε και να βρει το μυστικό που της στέρησε τον γιο, η Σοφία πρέπει να γυρίσει εκεί όπου άρχισαν όλα, στον λόφο του Ερνιόν.

  «ΛΟΥΚΟΥΜΟΣΚΟΝΗ»

 ΤΕΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΚΥΦΑΝΤΑ»

Ο επιχειρηματίας Άλκης Παΐζης βρίσκεται νεκρός στο εξοχικό του στη Σύρο. Ο αστυνόμος Παύλος Παβέρης, που έχει μετατεθεί πρόσφατα στο νησί, αναλαμβάνει με ζήλο την πρώτη του υπόθεση δολοφονίας. Όταν οι υποψίες πέφτουν πάνω στον καπετάνιο Ανδρέα Αναγνώστου, ο αστυνόμος βρίσκει στο πρόσωπό του ανέλπιστο σύμμαχο. Ο Ανδρέας αποφασίζει να ερευνήσει το μυστήριο για να αποδείξει την αθωότητά του.

Παιχνίδια εξουσίας, κυκλώματα λαθρεμπόρων, ενδοοικογενειακή βία, προδοσία˙ και ένας μεγάλος έρωτας. Η Σύρος, η όμορφη αρχόντισσα, κάτω από το πέπλο της ώχρας που την ντύνει, κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά της.

 «ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΑΒΟΛΟΙ»

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «BELL»

Ο Αλέξανδρος είναι προγραμματιστής. Αναγκάζεται να εγκαταλείψει βίαια τον μοναχικό, ψηφιακό κόσμο του, όταν ο αδερφός του ο Άρης χάνει τη ζωή του πέφτοντας από τον τελευταίο όροφο του νοσοκομείου όπου εργαζόταν.
Στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι ο αδερφός του δεν ήταν αυτόχειρας, αλλά θύμα μιας καλά οργανωμένης δολοφονίας, ο Αλέξανδρος βρίσκεται στο στόχαστρο μιας επικίνδυνης ομάδας, που παρακολουθεί την κάθε του κίνηση. Στην πορεία, ο Αλέξανδρος αποκτά φύλακες αγγέλους που τον προστατεύουν. Ή μάλλον φύλακες διαβόλους, καθώς τα όρια ανάμεσα στο καλό και το κακό συγχέονται όσο γνωρίζει τις μυστηριώδεις γυναίκες που εμφανίζονται μπροστά του, με πρώτη την αινιγματική γειτόνισσα, την Υπατία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

 «Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΥΣΙΑ»

ΚΙΚΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «BELL»

Η Ρεβέκκα επιστρέφει στη σκυθρωπή Αργιλο, το μικρό χωριό της Χαλκιδικής όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, είκοσι ολόκληρα χρόνια μετά την άτακτη φυγή της από εκεί, όταν η ζωή της καταστράφηκε από ένα τρομερό ατύχημα. Ο γκρεμός στο Ακρωτήριο σκότωσε και την καλύτερή της φίλη, την Ισμήνη, που μαζί της την ένωναν πολύ περισσότερα πράγματα από μια κοινή παιδική ηλικία. Αυτό που τη φέρνει πίσω είναι μια ολόιδια τραγωδία: ένα ακόμη κορίτσι που πέφτει από τον ίδιο γκρεμό, βρίσκοντας φρικτό θάνατο.

Ένα μυθιστόρημα για την απώλεια της παιδικής ηλικίας, για τον έρωτα και την απιστία, το πάθος και τη ζήλια, το τώρα και το τότε. Και για όλα τα ατίθασα δεκαεξάχρονα κορίτσια – τις μάγισσες.

 «Ο ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ»

ΤΑΚΗΣ ΓΕΡΑΡΔΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΦΙΛΙΠΠΟΤΗΣ»

Όμορφη γυναίκα η Δρούτσου αναλογίστηκε ο Σεραφείμ καθώς περιεργαζόταν το μεγάλο σαλόνι. Ένας άνετος χώρος με ένα σκαλιστό σκρίνιο εποχής, δίπλα του κρεμασμένος ένας ολόσωμος καθρέφτης, ένας καναπές με δύο πολυθρόνες, μια γωνιά στον τοίχο με πολλές φωτογραφίες ναυτικών και δυο καράβια. Το μάτι του στάθηκε σε μια ενότητα πέντε φωτογραφιών ενός άντρα και της Λάμπως Δρούτσου από ταξίδι τους στις πυραμίδες της Αιγύπτου. Η μεγαλύτερη φωτογραφία μάλιστα απεικόνιζε το ζευγάρι χαμογελαστό και πίσω φαινόταν τεράστια και αινιγματική η Σφίγγα. Το βλέμμα της Σφίγγας και της Λάμπως Δρούτσου έμοιαζαν. Και τα δύο κοιτούσαν σε ένα απροσδιόριστο σημείο.

 «ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ»

ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΙΚΑΡΟΣ»

Αθήνα. Τατόι. Πάρος. Αστυπάλαια. Αύγουστος 2021.

«Ξέρω ποιος σκότωσε τον Ταχτσή», ψιθυρίζει ο παλαιοβιβλιοπώλης, ενώ ένας καθηγητής του Ποινικού Δικαίου βρίσκεται νεκρός στη μονοκατοικία του στο Ψυχικό, δίπλα σε γυναικεία ρούχα, με τον τόπο του εγκλήματος να θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Ο αστυνόμος Χάρης Κόκκινος επιστρέφει εσπευσμένα από διακοπές στην Πάρο σε μια φλεγόμενη πόλη, αντιμετωπίζοντας μια περίπλοκη υπόθεση, που μοιάζει με μια μεγάλη παρτίδα σκάκι.

Οι ναυαγοί του Αυγούστου, τρίτο μέρος της «Τριλογίας του βυθού», ισορροπεί στο λεπτό όριο όπου ένα πραγματικό ανεξιχνίαστο έγκλημα, η δολοφονία του συγγραφέα Κώστα Ταχτσή, και ένα χαμένο χειρόγραφο τρυπώνουν στη μυθοπλασία, πυροδοτώντας μια ιστορία για όσους παλεύουν με τη φωτιά.

Αναδημοσίευση από : eleftherostypos.gr

Μοιραστείτε