ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
1 October, 2023
ΚεντρικήΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣO Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ αποχαιρετά τον σκηνοθέτη των κωμωδίων του Άϊβαν Ράιτμαν

O Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ αποχαιρετά τον σκηνοθέτη των κωμωδίων του Άϊβαν Ράιτμαν

του Γιώργου Πισσαλίδη 

Πέθανε ο βασιλιας της κωμωδίας, σκηνοθέτης Άιβαν Ράιτμαν, διάσημος για τους Ghostbusters, τα “Κεφτεδάκια” (Meatballs) και “Τρεις και μοναδικοί” (Legal Eagles) ενώ ήταν παραγωγός σε ταινίες, όπως “Ένα τρελλό τρελλό θηριοτροφείο” που έκανε γνωστό τον Τζων Μπελούσι στον κόσμο της μεγάλης οθόνης. 

Ένας από τους ανθρώπους των οποίων ο Ράιτμαν άλλαξε την καριέρα ήταν ο ηθοποιός ταινιών δράσεως Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, τον οποίο σκηνοθέτησε σε τρεις κωμωδίες, αλλάζοντας το προφίλ του. 

Γράφει ο Άρνι για τον σκηνοθέτη και φίλο του:     

O Άιβαν Ράιτμαν είναι ένας θρύλος. Στο Χόλλυγουντ ήταν μεγαλύτερος από την ζωή. Ανήκε στην αριστοκρατία της κωμωδίας.

Στην ζωή ήταν τίμιο άτομο, ένας υπέροχος πατέρας και σύζυγος, ένας φανταστικός φίλος , ένα μεγάλος άνθρωπος. Ήταν ευγενικός, ήταν γεναιόδωρος, ήταν πανέξυπνος και ήταν εκεί όταν τον χρειαζόσουνα. 

Είμαι απελπισμένος και οι σκέψεις είναι με την οικογένεια Ράιτμαν. 

Αν τον ήξερες, ο Άιβαν είχε έναν τρόπο να κάνει τον εαυτό του μέρος της δικής σου ιστορίας και σίγουρα έγραψε και την δικιά μου. Πάντα θα είμαι ευγνώμων για το ότι έδωσε μια ευκαιρία σε αυτόν τον Αυστριακό ήρωα δράσης στο να παίξει σε μια κωμωδία την εποχή που τα στούντιο με ήθελαν να επικεντρωθώ στο να βρώ καινούργιους τρόπους στο να σκοτώνω τους κακούς τύπους και να επιδεικνύω να τινάζω τα πάντα στον αέρα και επιδεκνύω τα μπράτσα μου Ήξερα, ότι θα μπορούσα να πετύχω στην κωμωδία, αλλά χρειαζόμουνα κάποιον άλλο να το κάνει πραγματικότητα. Για αυτό ο Άιβαν ήταν ένας  μεγάλος σκηνοθέτης και φίλος: μπορούσε να δει κάτι σε σένα που οι άλλοι άνθρωποι δεν το έβλεπαν και θα μπορούσε να σε βοηθήσει να τον δείξεις στον υπόλοιπο κόσμο. 

Κάνοντας τους “Δίδυμους”, τον “Τζούνιορ” και τον “Μπατσο του θηριοτροφείου ” με τον Άιβαν ήταν παράδεισος για μένα . Περνώντας τα τελευταία χρόνια δουλεύοντας στο Triplets και και βλέποντας ξανά το πάθος του και την ιδιοφυϊα του ήταν μεγάλη μου χαρά. Μόλις την τελευταία εβδομάδα έλεγα πόσο ενθουσιασμένος είμαι που θα δούλευα στα πλατώ με τον Άιβαν ξανα το ερχόμενο φθινόπωρο.  

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα ξαναδουλέψω μαζί του ή δεν θα ξανακάνουμε παρέα η δεν θα ξαναμιλήσουμε με κέφι για την ζωή. Αλλά ξέρω ότι ο Άιβαν δεν έχει φύγει, ότι είναι ακόμα μαζί μας Είναι εδώ σε πολλές σελίδες της ζωής μου Και αν ήσουν πολύ τυχερός για να τον συναντήσεις ή για να ζήσεις την δουλειά του, τότε είναι μέρος και της δικιά σου ιστορίας .

Σε ευχαριστώ για όλα Άιβαν. 

Μοιραστείτε