ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
29 November, 2022
ΚεντρικήΜΟΥΣΙΚΗΟ Jack White των White Stripes αποχαιρετά την Loretta Lynn και θυμάται την συνεργασία τους 

Ο Jack White των White Stripes αποχαιρετά την Loretta Lynn και θυμάται την συνεργασία τους 

του Γιώργου Πισσαλίδη 

Η Βασίλισσα της κάντρυ Λορέττα Λυνν (Loretta Lynn) πέθανε χθές σε ηλικία 90 ετών με πάρα πολλές διασημότητες να αποτείνουν φόρο τιμής στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας από αυτούς είναι ο Τζακ Γουάιτ (Jack White)

των White Stripes, o παραγωγός της στο βραβευμένο με Γκράμμυ άλμπουμ Van Lear Rose, που την έκανε αγαπητή στο κοινό του εναλλακτικού ροκ. 

Ο Γουάιτ ανέβασε ένα βίντεο για την φίλη του, την οποία περιέγραψε ως μητρική φιγούρα και ως την σημαντικότερη τραγουδοποιό του 20ου αιώνα:

Τι θλιβερή μέρα η σημερινή. Χάσαμε μία από τις μεγάλες, την Λορέττα Λυνν.  Eίχα πεί όταν πρωτοερωτήθηκα τι πίστευα για αυτήν και είχα πει χρόνια πριν ότι θεωρούσα ότι ήταν η μεγαλύτερη συνθέτρια/ τραγουδίστρια του 20ου αιώνα. Ακόμα το πιστεύω Η Loretta συνήθιζε να λέει ότι για να πετύχεις στην δουλειά, θα έπρεπε να είσαι μεγάλος και διαοφρετικός ή να είσαι πρώτος σε αυτό που κάνεις και πίστευε ότι ήταν διαφορετική και αυτός είναι ο λόγος που πέτυχε. Αλλά εγώ πιστεύω ότι και τα τρία από αυτά και υπάρχουν πολλές ενδείξεις για να  το υποστηρίξω. 

Ήταν μια υπέροχη παρουσία και μια τόσο λαμπρή ιδιοφυία με τρόπους που πιστεύω ότι μόνο άνθρωποι που έχουν δουλέψει μαζί της μπορεί να το ξέρουν. Όλα όσα έκανε για τον φεμινισμό , για τα δικαιώματα της γυναίκας σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο σε ένα είδος μουσικής που ήταν το πιο δύσκολο για να το κάνεις ΄σε αυτό, είναι απλώς εξαιρετικό και θα επιζεί για πολλά χρόνια. Γκρέμισε πολλά εμπόδια για τους ανθρώπους που βγήκαν μετά από αυτήν. 

Έμαθα τόσα πολλά με τον δουλέψω μαζί της στο άλμπουμ Van Lear Rose και υπήρχαν φορές που έπρεπε να κάνω μια παύση και να βγω έξω επειδή ήταν τόσο ιδιοφυής, που δεν μπορούσα να πιστέψω τι ζούσα και τι άκουγα.  Ξέρετε ένοιωθα σαν να μην το συνειδητοποιούσε. Αλλά ήταν απλώς μια ιδυοφυία και τόσο λαμπρή σε ότι έκανε και είμασταν πολύ τυχεροί που την είχαμε μαζί μας και οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν από το πως πέτυχε από πολύ πτωχή να γίνει πολύ πετυχημένη και την όμορφη φυσική φωνή της. Ήταν σαν μητρική μητέρα για μένα και κατά καιρούς μια πάρα πολύ καλή φίλη. Μου έχει πει μερικά εκπληκτικά πράγματα τα οποία δεν θα πω σε κανένα. Αναπαύσου εν ειρήνη Loretta . O Θεός να σε ευλογεί. 

Central photo credit: Carlo Allegri/ Getty Images 

Μοιραστείτε