ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
19 March, 2024
ΚεντρικήΤΗΛΕΟΡΑΣΗΤο BBC γυρίζει σειρά για τον πόλεμο της Τροίας όπου ο Αχιλλέας, ο Πάτροκλος και ο Δίας είναι… έγχρωμοι Αφρικανοί!

Το BBC γυρίζει σειρά για τον πόλεμο της Τροίας όπου ο Αχιλλέας, ο Πάτροκλος και ο Δίας είναι… έγχρωμοι Αφρικανοί!

Μια νέα τηλεοπτική σειρά που χρηματοδοτείται από το BBC και που υποτίθεται ότι απεικονίζει τον Τρωικό Πόλεμο της Ιλιάδας του Ομήρου, όλοι οι αρχαίοι Ελληνες είναι… μαύροι! Ο Αχιλλέας, ο φίλος του ο Πατρόκλος και ο θεός Δίας είναι όλοι μαύροι! 

Χωρίς καμία ρατσιστική διάθεση, άλλωστε υπάρχουν εξαιρετικοί αφροαμερικανοί ηθοποιοί όπως ο Ντένζελ Ουάσιγκτον, Γιούπι Γκόλντεμπεργκ, Γουίλ Σμιθ και δεκάδες άλλοι, μήπως είναι κάπως “κουλό” να ενσαρκώνουν τον Αχιλλέα και τον Πάτροκλο έγχρωμοι ηθοποιοί;

Είναι σα να βάζαμε να παίζουν στις “Ρίζες”, την περίφημη σειρά όπου εξιστορούσε τα βάσανα και τις ταπεινώσεις των μαύρων σκλάβων που μεταφέρονταν από την Αφρική στις ΗΠΑ, τον Λάμπρο  Κωνσταντάρα, τον Κώστα Βουτσά (αυτός έχει παίξει και στην προφητική ταινία “Τον αράπη κι αν τον πλένεις…” υποδυόμενος έναν λευκό που… βάφεται μαύρος για να βρει δουλειά!) ή τον Κώστα Χατζηχρήστο, να υποδύονται μαύρους σκλάβους!

  Ο Αχιλλέας της βρετανικής σειράς vs “Ο Αχιλλέας διδάσκεται πώς να παίζει τη λύρα” (τοιχογραφία του πρώτου μ.Χ. αιώνα)

 

Ο Νοτιοαφρικανός ηθοποιός που θα παίξει το Πάτροκλο εναντίον της αυθεντικής ελληνικής εκδοχής (αμφορέας, 500 π.Χ.)

 

 

Ο Βρετανο-Νιγηριανός Δίας και ο ελληνικός Δίας.

Ποιος είναι λευκός στην σειρά; Η… Ωραία Ελένη. Πάλι καλά!

Με στοιχεία από το Κόκκινος Ουρανός

Πηγή: www.pronews.gr

Μοιραστείτε