ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
18 April, 2024
ΚεντρικήΜΟΥΣΙΚΗΠριν 15 χρόνια: Η εκπομπή του Νίκου Γκαραβέλα βραβεύεται από την Country Music Association

Πριν 15 χρόνια: Η εκπομπή του Νίκου Γκαραβέλα βραβεύεται από την Country Music Association

του Γιώργου Πισσαλίδη

Σαν σήμερα το 10 Νοεμβρίου το 2004 η εκπομπή του Νικου Γκαραβέλα βραβεύθηκε ως η καλύτερη εκπομπή διεθνούς παραγωγού (δηλαδή εκτός ΗΠΑ) από την CMA, τον θεσμό που κάθε χρόνο δίνει τα επίσημα βραβεία κάντρυ.

Ήτοι της αγροτικής μουσικής των Νότιων πολιτειών των ΗΠΑ που αποτελεί την «μητέρα» του ροκ (με το μπλούζ να αποτελεί τον «πατέρα» στην εξίσωση) και μια από τις μεγαλύτερες επιρροές , στην εξέλιξη του, από τον Ελβις και τον Τζέρυ Λη Λιούις στον Νηλ Γιάνγκ και τους «Ηγκλς» η τους «Λαμπτσοπ» και τους «Καλέξικο». Ενώ από το 1992 αποτελεί την πιο πετυχημένη μουσική βιομηχανία των ΗΠΑ, η οποία παρέμεινε ανέπαφη από την οικονομική κρίση.

Όπως γράφει και η CMA στην επίσημη ιστοσελίδα της «iΟ Νίκος Γκαραβέλας από την Ελλάδα τιμήθηκε με το International Country Broadcasters Award, το οποίο αναγνωρίζει εξαιρετικά επιτεύγματα από ραδιοφωνικούς παραγωγούς εκτός Βορείου Αμερικής, οι οποίοι έχουν συνεισφέρει στην ανάπτυξη της Μουσικής «Κάντρυ» στην χώρα τους.

Ο Γκαραβέλας του οποίου η καρριέρα ξεκίνησε το 1987, την πρώτη χρονιά της ίδρυσης ιδιωτικών σταθμών στην Ελλάδα, υπήρξε το πρώτο άτομο στην Ελλάδα που έπαιξε «κάντρυ» μουσική στο Ελληνικό ραδιόφωνο Από το 1993 υπήρξε ο δημοφιλέστερος παραγωγός σύμφωνα με τις μετρήσεις του ελληνικού ραδιοφώνου. Δημιούργησε το ONOKIO Country Music Café (στο Παγκράτι) και το Country Music Club of Greece. Ενώ είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Country Music: The Stories» (Μουσική Κάντρυ : Οι Ιστορίες) στα ελληνικά» .

Ο ίδιος θυμάται:
“Ανάμεσα σε περίπου 50.000 υποψηφιότητες, η εκπομπή βραβευόταν σαν η Καλύτερη Εκπομπή στον Κόσμο…

Το Ελληνικό Ραδιόφωνο ήταν πρώτο σε όλο τον κόσμο με διεκδικητές από όλη την υφήλιο και με το CNN να μου δίνει τον τίτλο του αουτσάιντερ με 17% πιθανότητες κατάκτησης!…
Μια μη αγγλόφωνη εκπομπή κατακτά την πρώτη θεση με 17.000 ψήφους διαφορά από τον Καναδό δεύτερο υποψήφιο ανοίγοντας τον δρόμο και για άλλες μη αγγλόφωνες χώρες να διεκδικήσουν και αυτές με ίσους όρους το βραβειο.

Ο Νίκος Γκαραβέλας στην διάρκεια του 7th Country Music Festival που οργάνωσε στο Θέατρο Βράχων το 2009

.Επισης μια αλλη ανατροπη ηταν πως για πρωτη φορα στην ιστορια των βραβειων ραδιοφωνικος παραγωγος μικρης ηλικιας κατακτα τετοιο παγκοσμιο τιτλο την στιγμη που ολοι σχεδον οι υποψηφιοι απο το 1958 και μετα ηταν πανω απο 50 ετων και κυριως ανω των 70…

Το CMA Award ειναι το μοναδικο ραδιοφωνικο βραβειο στον κοσμο..H απονομη μεταδοθηκε ζωντανα απο το ABC σε 85 χωρες στον κοσμο εκτος απο την ..Ελλαδα…

Απο τότε που το κράτησα στα χέρια μου μέχρι σήμερα το αφιερώνω σε όλα τα παιδιά ακροατές που χάθηκαν και μας κοιτούν από τον ουρανό …και σε όλους τους ακροατές για την τιμή της ακρόασης …της αγάπης ..και του σεβασμού. Επίσης στους γονείς μου …που έκαναν αρκετές θυσίες να μεγαλώσουν εμένα και τον αδελφό μου…στην Ψυχή του Πατερα μου»

Σήμερα ο Νίκος Γκαραβέλας είναι Αργυρό Μέλος (Silver Member) της Country Music Association, τίτλος που του δίνει το δικαίωμα να ψηφίζει κάθε χρόνο τους καλύτερους της μουσικής βιομηχανίας της κάντρυ σε μια εκδήλωση που γίνεται στην Νάσβιλ του Τεννεσή, την “Μέκκα της Κάντρυ Μουσικής” Έχει οργανώσει στο παρελθόν 8 μοναδικά μουσικά φεστιβάλ Κάντρυ στο «Φεστιβάλ των βράχων» με τραγουδιστές, όπως ο Ty Headon και η Jamie O Neal. Ενώ είναι ο ιδιοκτήτης του διαδικτυακού GRadio.gr

Στην κεντρική φωτογραφία ο Νίκος Γκαραβέλας έξω απο το Grand Ole Opry με το βραβείο της CMA. Διακρίνεται το βραβείο που απεικονιζει ολη τη γη.. και στην βάση του γραμμένο με χρυσά γράμματα το όνομα του και το όνομα της Ελλάδος.

Μοιραστείτε