ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
19 March, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΠαρουσίαση βιβλίου για τον Γιάννη Σμαραγδή και προβολή της ταινίας «Καλή σου Νυχτα Κυρ Αλέξανδρε»

Παρουσίαση βιβλίου για τον Γιάννη Σμαραγδή και προβολή της ταινίας «Καλή σου Νυχτα Κυρ Αλέξανδρε»

Οι Εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή: «Καλή σου νύχτα Κυρ Αλέξανδρε», και την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μίμη Τσακωνιάτη: «Γιάννης Σμαραγδής, Ο Αρχιτέκτονας της Ψυχής» για την ταινία: «Καλή σου Νύχτα Κυρ Αλέξανδρε »!

Για την ταινία

Στην πρωτη τηλεταινία που γυρίσθηκε στην Ελλάδα, ο σκηνοθέτης προσπάθησε να συλλάβει το μύθο του Παπαδιαμάντη στους φυσικούς του χώρους. Σε αυτήν ο  Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης περιπλανιέται στο γενέθλιο τόπο του, τη Σκιάθο, και συναντά τους λογοτεχνικούς ήρωές του παρακολουθούμενος από ένα κινηματογραφικό συνεργείο.

Παράλληλα με αυτή τη δραματοποίηση μερικών από τα πιο γνωστά έργα του, επιχειρείται ανασύσταση στιγμών του μοναχικού βίου του μεγάλου Σκιαθίτη συγγραφέα. Το «Καλη Νύχτα κυρ Αλέξανδρε”, γυρίστηκε στη Σκιάθο σε φιλμ 16mm, προβλήθηκε με επιτυχία στο εξωτερικό, ενώ μια κόπια της φυλάσσεται στο Mουσείο Mοντέρνας Tέχνης (Μπομπούρ) του Παρισιού.

Που
Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 στις 19:00΄ στην «Αίθουσα Λόγου» της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
– Γιάννης Σμαραγδής, Σκηνοθέτης.
– και ο συγγραφέας του βιβλίου Μίμης Τσακωνιάτης.
Είσοδος Ελεύθερη

Θερμή Παράκληση : Ώρα προσέλευσης 18:45΄!

Ώρα ενάρξεως της προβολής της ταινίας 19:00΄!

Μοιραστείτε