ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
19 March, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΟ Σωκράτης Σινόπουλος φέρνει το κράμα παράδοσης και τζαζ του Metamodal στο Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου

Ο Σωκράτης Σινόπουλος φέρνει το κράμα παράδοσης και τζαζ του Metamodal στο Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου

Του Γιώργου Πισσαλίδη

Την τελευταία δουλειά του Meta-modal που ηχογράφησε για λογαριασμό της εταιρείας ECM παρουσιάζει ο δεξιοτέχνης της πολίτικης λύρας Σωκράτης Σινόπουλος την Κυριακή 5 Μαίου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου.

Είναι το δεύτερο άλμπουμ για την γερμανική εταιρία μετά το Eight Winds του 2015 και ηχογραφήθηκε από το κουαρτέτο του Σινόπουλου που πέραν από τον ίδιο συμπεριλαμβάνει τον Γιάννη Κιριμκιρίδη στο πιάνο, τον Δημήτρη Τσεκούρα στο κόντραμπάσσο και τον Δημήτρη Εμμανουήλ στα ντραμς. Παρόν φυσικά και ο ιδρυτής της ECM, Μάνφρεντ Άιχερ στο στούντιο Sierra της Αθήνας.

Στο Metamodal η αφετηρία είναι οι παραδόσεις της λύρας στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσογείου και ο διάλογος αυτών των μουσικών, όπως η κλασσική μουσική και οι λόγιες παραδόσεις της Ανατολής (Βυζαντινή και Οθωμανική) αλλά και των σύγχρονων ρευμάτων της τζαζ και του αυτοσχεδιασμού.

Η συναυλία γίνεται στις 9 μ.μ στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο.

Μοιραστείτε