ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
19 March, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΜεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Αθηνών για την 25η Μαρτίου

Μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Αθηνών για την 25η Μαρτίου

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο «Ολύμπια»- Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», το Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρα έναρξης 20:30

Πανηγυρική συναυλία ετοιμάζει η Φιλαρμoνική Ορχήστρα Αθηνών για να τιμήσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου,με τίτλο «Ελλάδα, Ευρώπη, Ελευθερία» και η θεματική της είναι αφιερωμένη σε έργα Ευρωπαίων συνθετών που σχετίζονται εν γένει με την ελληνική ελευθερία, καθώς και έργα του γενάρχη της νεοελληνικής μουσικής Νικόλαου Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο «Ολύμπια»- Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», το Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρα έναρξης 20:30.

Ένα από τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι η Χορωδιακή του Καντάτα γραμμένη στα 1823/4, κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, σε πρώτη πλήρη αναβίωσή της στην Αθήνα. Η συναυλία της Φιλαρμόνιας θα περιλαμβάνει επίσης την πλήρη σκηνική μουσική «Ερείπια των Αθηνών» του Μπετόβεν, op. 113, που γράφτηκε λίγα χρόνια πριν από την έκρηξη του Αγώνα και αναφέρεται ακριβώς στο πένθος της Ευρώπης για την υποδούλωση της Ελλάδας στους Οθωμανούς. Ακόμη, την αφιερωμένη στον Ρουζέ Ντε Λιλ προσαρμογή της ιστορικής «Μασσαλιώτιδας» από τον Εκτόρ Μπερλιόζ για συμφωνική ορχήστρα και χορωδία, μεταφρασμένη από τον κήρυκα και μάρτυρα της Παλιγγενεσίας, Ρήγα Φεραίο.

Θα συμπεριλαμβάνονται επιπλέον έργα των Τζοακίνο Ροσίνι και Αντονίν Ντβόρζακ, εμπνευσμένα από ελληνικά θέματα, καθώς και αποσπάσματα από τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν» του Σολωμού σε μελοποίηση του Ν.X. Μάντζαρου και σε ενορχήστρωση του Βύρωνα Φιδετζή.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών και πραγματοποιείται με την ευγενική φροντίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Συμμετέχουν η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών σε μουσική διεύθυνση Βύρωνα Φιδετζή, η Παιδική Χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης» (Διεύθυνση: Σάββας Ρακιντζάκης), η Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών (διεύθυνση: Νίκος Μαλιάρας) και η Χορωδία του Εθνικού Ωδείου (Διεύθυνση: Σπύρος Κλάψης).

Σολίστ: Άννα Στυλιανάκη (σοπράνο), Ζάχος Τερζάκης (τενόρος), Διονύσης Σούρμπης (βαρύτονος), Πέτρος Μαγουλάς (βαθύφωνος).

Προπώληση εισιτηρίων Viva.gr

Πηγή: parapolitika.gr

Μοιραστείτε