ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
19 March, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΚρίστη Στασινοπούλου & Στάθης Καλυβιώτης στο s.i.x d.o.g.s

Κρίστη Στασινοπούλου & Στάθης Καλυβιώτης στο s.i.x d.o.g.s

Τετάρτη 9 Μαΐου στις 21:00
Είσοδος 7 ευρώ

Η Κρίστη Στασινοπούλου και ο Στάθης Καλυβιώτης επιστρέφουν στο six d.o.g.s για να παρουσιάσουν τραγούδια από τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο ΝΥΝ και από τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους Greekadelia, Ταξιδοσκόπιο, Τα Μυστικά των Βράχων, Ηχοτρόπια και Υφαντόκοσμος.

Χρησιμοποιώντας την τεχνική του live looping και με μια σειρά απο πετάλια/εφέ, ο Στάθης Καλυβιώτης χτίζει με το στεριανό λαούτο του ένα “wall of sound” με δικές του λούπες, ήχους και προ-ηχογραφημένα περιβαλλοντικά ηχοχρώματα. Πάνω σε αυτόν τον ηλεκτρονικοακουστικό ήχο, η Κρίστη παίζει Ινδικό Αρμόνιο και κρουστά, τραγουδά τους βιωματικούς στίχους της, αυτοσχεδιάζει, διαβάζει ζεν ποιήματα, διηγείται ιστορίες.

Κρίστη Στασινοπούλου: τραγούδι, διηγήσεις, Ινδικό αρμόνιο, μπεντίρ
Στάθης Καλυβιώτης: λαούτο, live looping, ηλεκτρονικά


Σύντομο Πορτρέτο:
Πρωτοπόροι στην Ελλάδα της μίξης της παραδοσιακής μουσικής με την ψυχεδέλεια, το πανκ και την electronica, η Κρίστη και ο Στάθης γυρνούν εδώ και χρόνια τον κόσμο με την μουσική τους, παίζοντας σε μουσικά φεστιβάλ σε όλες τις άκρες του πλανήτη, σε θρυλικά live music clubs και συναυλιακούς χώρους της Ευρώπης και της Β. Αμερικής. 

Οι 6 δίσκοι τους, σε μουσική του Στάθη και στίχους της Κρίστης έχουν πάρει τις καλύτερες κριτικές και διακρίσεις από τον διεθνή μουσικό τύπο και από τους πιο έγκυρους ραδιοφωνικούς παραγωγούς των μουσικών ραδιοφώνων του κόσμου, ενώ κομμάτια τους συμπεριλαμβάνονται σε πάρα πολλά compilation albums ανάμεσα σε κομμάτια των πιο σημαντικών ονομάτων της world music σκηνής.

Η Κρίστη Στασινοπούλου στο εξωφυλλο της “βίβλου” του έθνικ froots

Tο καλοκαίρι του 2017 η Κρίστη με τον Στάθη έπαιξαν στο Βερολίνο (στο Berlin Art Academy για το Berlin Poetry Festival), στην Δρέσδη (Societae Theather), στην Λειψία (στο ιστορικό ροκ κλαμπ nAto), σε μεγάλα open air μουσικά φεστιβάλ της κεντρικής Ευρώπης, στο Palau De Musica της Βαλένθια στην Ισπανία και, λίγες μέρες πριν, στο ιστορικό The Sugar Club του Δουβλίνου στην Ιρλανδία.

Το μουσικό ταξίδι του ηλεκτρονικο-ακουστικού ντουέτου, που εδώ και είκοσι περίπου χρόνια μπλέκει δημιουργικά την μουσική τεχνολογία του 21 αιώνα με τις πιο αρχαίες, «σαμανικές» μουσικές παραδόσεις και με την ποιητική παράδοση του ελληνικού στίχου, συνεχίζεται…

Δισκογραφία: 
NYN (no 1 in the Transglobal World Music Charts, Oct 2016/ no 2 in the World Music Charts Europe, Nov 2016) 
Greekadelia (no 1 in the WMCE, Aug & Sept2012), 
Ταξιδοσκόπιο/Taxidoscopio (no 3 in the WMCE, March & April 2007), 
Τα Μυστικά των Βράχων/The Secrets of the Rocks (no 1 in the WMCE, Jan 2003), 
ΗΧΟΤΡόΠΙΑ/Echotropia (no 6 in the WMCE, May 2000) 
Υφαντόκοσμος / Ifantokosmos (1998)

Αποσπάσματα από κριτικές :
GUARDIAN UK, Robin Denselow:
**** (4 stars) 
“…A highly original, compelling set…” 

EL PAIS SPAIN, F.N:
“After the over-exposure to Greek music we have had to suffer, it´s women like Stassinopoulou who help to separate the sheep from the goats. Daring and intriguing as a Mediterranean Bjork…” 

BILLBOARD USA, JD:
“There haven’t been a lot of Greek singers making a dent in the U.S., but Kristi Stassinopoulou could bridge the language divide…/…The translated lyrics read like haiku, but sung in Greek, they sound like a call to the spirits…/…with arrangements that have a very 21st-century folk-music sound.” 

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr

Μοιραστείτε