ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
19 March, 2024
ΚεντρικήΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣΈκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παλιάν στην Chalkos Gallery της Θεσσαλονίκης

Έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παλιάν στην Chalkos Gallery της Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 21:00 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Τα Χρώματα του χρόνου» του ζωγράφου Κωνσταντίνου Παλιάν. Η έκθεση θα λάβει χώρα στην Chalkos gallery από τις 18 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2020.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα της τελευταίας πενταετίας που έχουν μια εσωτερική συνοχή και σηματοδοτούν μια στροφή στον κύκλο της δικής μου δημιουργίας. Τα έργα θεματογραφικά προσεγγίζουν ένα σύγχρονο προβληματισμό με ματιά που περνά μέσα από τις βασικές αρχές της Ελληνιστικής ζωγραφικής. Η αφηγηματική διάθεση, η σκηνογραφική προοπτική των έργων και κυρίως η τετραχρωμία του Πολύγνωτου, δηλαδή το άσπρο, το μαύρο, το κεραμιδί, η ώχρα και οι συνδυασμοί τους, αποτελούν τη βάση της δημιουργίας μου. Σε όλα τα έργα που φιλοτεχνήθηκαν απουσιάζει το μπλε. Ότι φαίνεται σαν τέτοιο, δεν είναι παρά γκρίζοι τόνοι συνταιριασμένοι με θερμές αποχρώσεις, συμπληρωματικές του μπλέ.

Το ύφος των έργων έχει μια μεταφυσική διάθεση, σε κάποια υποδόρια και αλλού πιο ηχηρή, με σουρεαλιστικές προεκτάσεις. Αυτές προκύπτουν από το ιδιαίτερο και απρόσμενο συνταίριασμα θεμάτων που ζωγραφίζονται ρεαλιστικά. Στόχος μου είναι να αναδείξω μια εσωτερική όψη των πραγμάτων , να ενδυναμώσω την συμβολική τους και την αμφισημία που συχνά έχουν. Έτσι υπενθυμίζω ιστορίες, πρόσωπα σύμβολα, αξίες και προσπαθώ να μεταδώσω την συγκίνηση που αποκομίζω στο συναπάντημα μου με τα αποτυπώματα της ανθρώπινης δημιουργικότητας, στο πέρασμα του χρόνου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα & Σάββατο 11:30 – 14:30

Τρίτη- Παρασκευή 12:00 -15:00 & 18:30 -21:00. Chalkos gallery: Ιουστινιανού 21, Θεσσαλονίκη. Τ. 2310250956. E.kparcharidis@yahoo.gr Fb: chalkos gallery

Μοιραστείτε