ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
3 August, 2020
ΚεντρικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑισιοδοξία για το μέλλον του Κτήματος Τατοίου προκαλούν οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού

Αισιοδοξία για το μέλλον του Κτήματος Τατοίου προκαλούν οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη σχετικά με το μέλλον του πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοϊου.

Συγκεκριμένα o πρωθυπουργός προανήγγειλε την πλήρη ανάπλαση του πρώην Βασιλικού Κτήματος στο Τατόι, το οποίο θα ανοίξει για τους πολίτες. Θα δημιουργηθεί μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, ειδικό μουσείο, ενώ θα λειτουργήσει παράλληλα πρότυπη αγροδιατροφική μονάδα για προϊόντα «ειδικής ετικέτας». Όσον αφορά δε τους κήπους αυτοί θα αξιοποιηθούν και θα αποκτήσουν διαδρομές περιπάτου, ώστε ο χώρος να αναζωογονηθεί και να καταστεί επιτέλους φιλόξενος για το κοινό”

Από την ιστοσελίδα του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοϊου διαβάζουμε κείμενο του Προέδρου του κύριου Βασίλη Κουτσαβλή

«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ακούσαμε εχθές από τα χείλη του Πρωθυπουργού τη βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στην αξιοποίηση του πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου. Είναι μια ιστορική στιγμή για το Τατόι. Ποτέ άλλοτε Έλληνας Πρωθυπουργός σε προγραμματικές δηλώσεις δεν είχε κάνει αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρωθυπουργό και τους άξιους συνεργάτες του, για το γεγονός οτι επιτέλους το Τατόι μπαίνει ψηλά στην ατζέντα των έργων προς υλοποίηση. Θερμότατες ευχαριστίες, επίσης, στην άξια Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη που γνωρίζει εξαιρετικά το θέμα και με θέρμη το υποστηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά τώρα από την Υπουργική της θέση.

Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου θα συνεχίσει αδιάκοπα το έργο στο πρώην Βασιλικό Κτήμα, πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές. Είναι μια σημαντική στιγμή για όλους μας που υποστηρίξαμε όλα αυτά τα χρόνια την ανάγκη αξιοποίησης του πρώην Βασιλικού Κτήματος. Μετά από 4,5 χαμένα χρόνια για το κτήμα φαίνεται μια αχτίδα αισιοδοξίας και ελπίδας και θα δουλέψουμε όλοι σκληρά για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Στην όμορφη αυτή προσπάθεια σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας. Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου θα παραχωρήσει τον Σεπτέμβριο συνέντευξη τύπου».

Μοιραστείτε