ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
4 December, 2022
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ“Το Αϊβαλί, η πατρίδα μου” του Φώτη Κόντογλου, θεατρικό αναλόγιο στον “Παρνασσό”

“Το Αϊβαλί, η πατρίδα μου” του Φώτη Κόντογλου, θεατρικό αναλόγιο στον “Παρνασσό”

“To Aϊβαλί η πατρίδα μου”του Φώτη Κόντογλου

«… Η πολιτεία που λέγω αναγνώστη, δεν είναι καμμιά από κείνες πόχουνε παλιά δόξα κι όνομα ξακουσμένο. Μηδέ Ρώμη είναι, μηδέ Αθήνα, μηδέ Τρωάδα, μηδέ καμμιά απ’ τις άλλες ξακουσμένες πολιτείες. Τ’ όνομά της είναι σβησμένο κιόλας απ’ τη θύμηση του κόσμου, η  ιστορία της σκοτεινή, η τοποθεσία της παράμερη…Το Αϊβαλί ήταν στ’ αλήθεια σαν ένας κόσμος κρυφός, περικλεισμένος μέσα σ’ ένα μπουγάζι…»

Η Όλια Λαζαρίδου και η Αμαλία Μουτούση παρουσιάζουν σε θεατρική μορφή, το μοναδικό αυτό βιβλίο σε μια εκδήλωση που συνδιοργανώνει η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» και οι Φίλοι του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Με ζωγραφιές, τραγούδια, ιστορίες και με την σκηνογραφική επιμέλεια της Δάφνης Ρόκου, θα προσπαθήσουν να μας μεταδώσουν το βαθύ αναστεναγμό που βρίσκεται κρυμμένος μέσα στις σελίδες του.

Η παράσταση έχει ήδη πραγματοποιήσει το πρώτο της ταξίδι, σε θεατρικές σκηνές των Μεσογείων για την οικονομική ενίσχυση της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», στην οποία η Αμαλία Μουτούση κι η Όλια Λαζαρίδου είναι εθελόντριες, και φιλοξενείται για πρώτη φορά στην καρδιά της Αθήνας στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός για δυο παραστάσεις, με την στήριξη του Συλλόγου των Φίλων του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός. Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος 2018-2019 των Φίλων του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Συντελεστές παράστασης
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος
Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Σπυράτος

Δευτέρα 15 & Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
(Πλατεία Αγ.Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα)

Ώρα έναρξης 9 μ.μ.- διάρκεια μία ώρα.

Προπώληση εισιτηρίων www.ticketservices.gr

Μοιραστείτε