ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
3 August, 2020
ΚεντρικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤεντ Κρουζ: Η Google φιμώνει όποια φωνή δεν της αρέσει

Τεντ Κρουζ: Η Google φιμώνει όποια φωνή δεν της αρέσει

Επίθεση στους τεχνολογικούς κολοσσούς σαν την Google εξαπέλυσε την Τρίτη ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ, καταγγέλλοντας ότι αντλούν δύναμή ελέγχοντας την πληροφόρηση.

Ο Κρουζ ανέφερε ότι η Google είναι ένα «μονοπώλιο» και θα μπορούσε να γίνει «η ισχυρότερη εταιρεία στον πλανήτη». Προσέθεσε ότι η Google χρησιμοποιεί τις μονοπωλιακές τις δυνάμεις για να «φιμώνει φωνές» με τις οποίες διαφωνεί.

«Το Google είναι ένα μονοπώλιο της ενημέρωσης – απ’ όσο ξέρετε εσείς κι απ’ όσο ξέρω εγώ», δήλωσε ο Κρουζ στην εκπομπή Fox & Friends του Fox News.

Και συνέχισε, «Το πρόβλημα είναι ότι χρησιμοποιούν αυτές τις μονοπωλιακές δυνάμεις για να φιμώνουν φωνές που δεν τους αρέσουν.»

Κάτι πρέπει να γίνει με αυτές τις εταιρείες

Ο Γερουσιαστής του Τέξας προχώρησε λέγοντας ότι το να ρυθμίσεις την εταιρεία αυτή είναι «περίπλοκο», ωστόσο ανέφερε ότι κάτι πρέπει να γίνει, γιατί πολλές μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες έχουν αποφασίσει να φιμώσουν τις συντηρητικές απόψεις.

«Οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ασκούν λογοκρισία, σε αποκλείουν σκαιώς – αν δεν τους αρέσουν αυτά που λες, απλά κρύβουν αυτά που λες», τόνισε ο Κρουζ. «Αυτό είναι ουσιαστικά εξαπάτηση του καταναλωτή και εξαπατούν τον καταναλωτή, επειδή έχουν δική τους πολιτική ατζέντα.»

Πηγή: righter.gr

Μοιραστείτε