ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
22 July, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΤα γκόσπελ του Ελβις στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ “Ανω” της Σύρου

Τα γκόσπελ του Ελβις στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ “Ανω” της Σύρου

Εκτός από συναυλίες με πρωταγωνιστή το εκκλησιαστικό όργανο, στο πρόγραμμα του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» περιλαμβάνονται και ιδιαίτερα αξιόλογες παράλληλες εκδηλώσεις:
«Τα gospel του Elvis – Η θρησκευτική διάσταση ενός μύθου» με τον Δώρο Δημοσθένους
23 Αυγούστου 2018, ώρα έναρξης 8:00 μ.μ., στο Προαύλιο του Ησυχαστηρίου «Παναγία της Ελπίδας» των Αδελφών του Ελέους του Αγ. Βικεντίου (Καλομενοπούλου 5, Ερμούπολη)
Η μεγαλειώδης  καλλιτεχνική πορεία του ροκ σταρ Έλβις Πρίσλεϊ είναι γνωστή σε όλους. Πόσοι όμως από τους πολλούς θαυμαστές του ανά τον κόσμο γνωρίζουν  πως ο τραγουδιστής είχε στο ρεπερτόριό του και πολλά θρησκευτικά τραγούδια (Gospel); Αυτή τη διάσταση των τραγουδιών ενός μύθου θα αποκαλύψει ο Δώρος Δημοσθένους με τους μουσικούς του, ερμηνεύοντας τα ωραιότερα gospel του Elvis. Τον γνωστό ερμηνευτή συνοδεύουν οι μουσικοί:  Μάρκος Κώτσιας, πιάνο,  Μιχάλης Δάρμας,  μπάσο και  Θοδωρής Χριστοδούλου, ντραμς. Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης.
Ξεναγήσεις στο εκκλησιαστικό όργανο από τον Γιάννη Ρούσσο, οργανίστα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου, τις ημέρες των συναυλιών, από τις 7.00 μ.μ.
Ξεναγήσεις στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου από την εθελοντική ομάδα «Οι μικροί ξεναγοί της Άνω Σύρου», τις ημέρες των συναυλιών, από τις 7.00 μ.μ.
 
Έκθεση Φωτογραφίας «ABOUT POLSKA», στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου,  καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του Φεστιβάλ ΑΝΩ.
Μέσα από το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, παρουσιάζεται η σύγχρονη εικόνα της Πολωνίας, οι φυσικές της ομορφιές και τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO που βρίσκονται εντός των συνόρων της. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν όχι μόνο τις ομορφιές της χώρας, αλλά και τον τρόπο σκέψης των Πολωνών και πώς αυτός διαμορφώθηκε μέσα στα χρόνια.
 
Όλες οι συναυλίες και οι παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο.
 
Τέλος, σε συνεργασία με την «Εν.Το.Πο. Σύρο», καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα διεξαχθεί Έρευνα Ικανοποίησης Κοινού, τα συμπεράσματα της οποίας θα αξιοποιηθούν για την αντικειμενικότερη δυνατή αξιολόγηση της διοργάνωσης και τον σωστότερο σχεδιασμό του Φεστιβάλ ΑΝΩ 2019.  
2ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ»
20 – 26 Αυγούστου 2018, ώρα έναρξης συναυλιών 8:00 μ.μ.
Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, 
Ησυχαστήριο «Παναγία της Ελπίδας» των Αδελφών του Ελέους του Αγ. Βικεντίου
 
Το Φεστιβάλ ΑΝΩ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής /  Διοργάνωση: Καθολική Επισκοπή Σύρου, Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου / Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμος Σύρου Ερμούπολης / Δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
 
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλhttps://anofestival.gr/

Μοιραστείτε