ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
12 April, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΣταύρος Ξαρχάκος: Eπίσημη παρουσίαση βινυλίου

Σταύρος Ξαρχάκος: Eπίσημη παρουσίαση βινυλίου

Η Μικρή Άρκτος και το Public σας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης σε δίσκο βινυλίου του έργου του Σταύρου Ξαρχάκου «7 ελεγείες και Σάτιρες» τη Δευτέρα 4 Ιουνίου στις 20.30 το βράδυ στο Public Συντάγματος.

Η έκδοση σε βινύλιο του συγκεκριμένου έργου πραγματοποιείται κατά παραγγελία του Public και θα διατίθεται αποκλειστικά στα καταστήματα της εταιρείας.

Οι «7 Ελεγείες και Σάτιρες», έργο για πιάνο και φωνή, σηματοδοτεί την επανεμφάνιση του Σταύρου Ξαρχάκου μετά από πολλά χρόνια δισκογραφικής απουσίας. Πρόκειται για επτά υπέροχα καινούργια τραγούδια που μελοποίησε ο συνθέτης σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, του Θοδωρή Γκόνη και της Λίνας Νικολακοπούλου.
Πιστεύουμε πως αυτός ο κύκλος τραγουδιών, αποτελεί μια πολύ σημαντική στιγμή στην καλλιτεχνική διαδρομή του συνθέτη. 
Το πολιτικό σήμα που ο συνθέτης διατυπώνει στο συνοδευτικό σημείωμα του στο δίσκο αλλά και διατρέχει ως θεματική τους στίχους των επτά αυτών τραγουδιών, είναι και ευκρινές και σημαντικό. Και τέλος η επιλογή του να ερμηνεύσει ο ίδιος αυτά τα τραγούδια, δίνοντάς τους τη σημασία του ντοκουμέντου, τα καθιστά ιδιαίτερα . Στο πιάνο τον συνοδεύει ο Νεοκλής Νεοφυτίδης. Την έκδοση κοσμούν έργα του ζωγράφου Γιώργου Ρόρρη, ο οποίος τα παραχώρησε ευγενικά προσθέτοντας στην κυκλοφορία του δίσκου ακόμη μια είδηση. 

Στην εκδήλωση της Δευτέρας 4/6 θα παρουσιάσουν την έκδοση, ο συνθέτης, οι στιχουργοί του δίσκου, αλλά και εκπρόσωποι της Μικρής Άρκτου και των καταστημάτων Public.

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 στις  20:30 στο Public Συντάγματος

Καραγεώργη Σερβίας 1 Σύνταγμα

Είσοδος ελεύθερη

Μοιραστείτε