ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
2 February, 2023
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ“Σπίτια στο Φως”. Παρουσίαση του βιβλίου του Radu Arion στο Μουσείο Μπενάκη

“Σπίτια στο Φως”. Παρουσίαση του βιβλίου του Radu Arion στο Μουσείο Μπενάκη

Οι Εκδόσεις Γκοβόστη και ο επιμελητής Σκαρλάτ Ρ. Αριόν μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Σπίτια στο Φως. Σχέδια ενός διπλωμάτη στην Αθήνα του Radu Arion.

Θα μιλήσουν οι Σκαρλάτ Ρ. Αριόν, Αρχιτέκτων, Καθηγητής Καλών Τεχνών, Νίκος Βατόπουλος, Ένας αφανής ιχνηλάτης της Αθήνας, Μάνος Μπίρης, Αρχιτέκτων, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Radu Arion, υπηρέτησε τα δύσκολα έτη από το 1938 έως το 1947 ως Επιτετραμμένος της Ρουμανίας στην Αθήνα. Στο τέλος της θητείας του επέλεξε να παραμείνει με την οικογένειά του στη χώρα, κάνοντάς τη δεύτερη πατρίδα του. Τα σχέδιά του, που για πρώτη φορά παρουσιάζονται εδώ, αποτελούν την απόδειξη της αγάπης του για την Ελλάδα.

Ο Radu ήταν μοναχικός κι ονειροπόλος άνθρωπος. Τα σχέδιά του διακρίνονται για την ευαισθησία και την ειλικρίνειά τους. Αποτελούν μια πολύτιμη μαρτυρία για μια άλλη Ελλάδα, βγαλμένη σαν από όνειρο, καθώς αποτυπώνουν την αισθητική των μεταπολεμικών ετών, μιας εποχής άγνωστης σε πολλούς νεώτερους, ενώ παράλληλα αποτελούν μια χρήσιμη πηγή για τον ιστορικό, τον αρχιτέκτονα αλλά και τον νοσταλγό εκείνης της εποχής.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
https://www.govostis.gr | www.benaki.gr

Μοιραστείτε