ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
6 July, 2020
ΚεντρικήΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ“Πόλεμος των ‘Αστρων”: Νέες πληροφορίες για τους χαρακτήρες του “Τελευταίου Τζένταϊ”

“Πόλεμος των ‘Αστρων”: Νέες πληροφορίες για τους χαρακτήρες του “Τελευταίου Τζένταϊ”

από Γεράκου Γιώτα

Μερικούς μήνες μετά το αφιέρωμα του Vanity Fair για το “Star Wars: The Last Jedi”, ένα ακόμα περιοδικό ασχολείται με την επερχόμενη ταινία χαρίζοντας μας νέες πληροφορίες για τους χαρακτήρες και την ιστορία τους.

Το Entertainment Weekly δημοσίευσε νέες φωτογραφίες από το “The Last Jedi” μαζί με αρκετές συνεντεύξεις από το cast. Ας δούμε λοιπόν τα πιο σημαντικά πράγματα που μάθαμε:

Luke & Rey

O Mark Hamill είπε στο EW πως η σύνδεση του Luke με το Force δεν είναι πια τόσο δυνατή μετά τις άσχημες εμπειρίες του με τον ανιψιό και μαθητή του, Ben Solo (aka Kylo Ren). “Ο Luke έκανε το τεράστιο λάθος να πιστέψει στον ανιψιό του ως τον εκλεκτό, και έδωσε τα πάντα γι’ αυτόν, όπως ο Obi-Wan με τον χαρακτήρα μου”, είπε ο Hamill. “Και τον πρόδωσε με τραγικές επιπτώσεις. Νοιώθει υπεύθυνος γι’ αυτό. Αυτό είναι το βασικό εμπόδιο ώστε να επιστρέψει στον κόσμο και στη θέση του στην ιεραρχία των Jedi. Είναι αυτή η ενοχή, αυτό το συναίσθημα ότι είναι δικό του φταίξιμο, που δεν είδε το σκοτάδι σε αυτόν μέχρι που ήταν πολύ αργά”. Όπως το θέτει ο Hamill, “Το γεγονός ότι ο Luke λέει, ‘Γνωρίζω μονάχα μια αλήθεια. Ότι ήρθε η στιγμή για τους Jedi να τελειώσουν…’ είναι μια απίστευτη δήλωση από κάποιον που ήταν σύμβολο ελπίδας και αισιοδοξίας στις αρχικές ταινίες.”

Star Wars: The Last Jedi Rey (Daisy Ridley)

Αυτή η ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται ο Luke, προφανώς θα φανεί στη συνάντηση του με την Rey – έναν χαρακτήρα που παρόλο που η οικογένεια της την παράτησε όταν ήταν μικρή, είναι γεμάτη αισιοδοξία και τελευταία έχει καταφέρει να κάνει αρκετούς φίλους. Ακόμα κι ο Kylo Ren την ήθελε κατά κάποιο τρόπο κοντά του και τώρα θα συναντήσει έναν θρύλο, που ευχόταν να μην τον είχε βρει. “Ό,τι κι αν έχει συμβεί, πάντα ήταν ευπρόσδεκτη. Κανένας δεν την έδιωξε μακριά του”, σχολιάζει η Ridley και τώρα, “Θεέ μου, έχω χάσει μόλις αυτόν τον τύπου που ήταν ως κάποιο σημείο πατρική φιγούρα. Τώρα έχει πεθάνει, και αντίθετα έχω κολλήσει με έναν ξινισμένο τύπο που δεν με θέλει κοντά του σε ένα νησί”. Παρ’ όλα αυτά, θα προσπαθήσει να τον πείσει να επιστρέψει στη μάχη ξανά.

Finn & Rose

Ο Finn μπορεί στο “Force Awakens” να γύρισε πίσω για την Rey, αλλά ήρθε η στιγμή που πάλι θα θελήσει να απομακρυνθεί από την Επανάσταση. “Έγινε πολύ αληθινό γι’ αυτόν”, είπε ο Boyega στο EW. “Και θέλει απλά να απομακρυνθεί και να μην συμμετάσχει. Ο στόχος του από τις αρχές ήταν να πάει στο Outer Rim. Γύρισε πίσω [στο FA], αλλά αυτή είναι η ευκαιρία του να φύγει και ίσως να βρει την Rey και να φύγουν μαζί. Αυτό προσπαθεί αρχικά”.

Star Wars: The Last Jedi Finn (John Boyega) in a Ski Speeder on Crait

Η “απόδραση” του όμως δεν φαίνεται τόσο εύκολη καθώς μετά τα γεγονότα του “TFA” απέκτησε το δικό του fan club και αντιμετωπίζεται μαζί με την Rey ως ήρωας. “Είναι ήρωας για ανθρώπους όπως η Rose, που πολεμάνε για την Αντίσταση επειδή τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί από το First Order”, είπε ο Boyega για τη σχέση του με την μηχανικό Rose Tico που υποδύεται η Kelly Marie Tran. “Εκτιμά τον θαυμασμό για λίγο, αλλά όταν τη συναντάει, ο Finn προσπαθεί να αποδράσει από τον πόλεμο. Προσπαθεί να φύγει. Και έρχεται εκείνη και πρακτικά του παρουσιάζει τον ίδιο του τον εαυτό χωρίς απαραίτητα να είναι αληθινός [ο τρόπος που τον βλέπει]”, και τελικά τον οδηγεί στο “να γίνει το καλύτερο που μπορεί”.

Οι Caretakers

Star Wars: The Last Jedi Caretakers on Ach-to Island

Τα porgs δεν είναι τα μοναδικά νέα πλάσματα που θα γνωρίσουμε στο νησί του Ahch-To. Εκεί θα δούμε και τις “Caretakers” (ναι είναι μόνο θηλυκά), που “ανέχονται” την παρουσία του Luke στο νησί και επικοινωνούν μαζί του μέσω μια περίεργης έκδοσης Σκοτσέζικων αγγλικών. Ο σκηνοθέτης, Rian Johnson, είπε γι’ αυτά, “Είναι εκεί πέρα για χιλιάδες χρόνια και διατηρούν τις δομές του νησιού…Τα σχεδίασε η ομάδα του Neal Scanlan, και ο σχεδιαστής κουστουμιών, Michael Kaplan, τους έδωσε ένας είδος εργατικών ρούχων που παρουσιάζουν και μια σπαρτιατική μορφή ζωής”. Τις Caretakes υποδύονται ηθοποιοί με κουστούμια.

Snoke

Μην περιμένετε να μάθετε πολλά για το ποιος ακριβώς είναι ο Supreme Leader Snoke. Ο Johnson δήλωσε στο μέσο ότι “θα μάθουμε ακριβώς όσα χρειάζεται για τον Snoke”, υπενθυμίζοντας στους fans το μυστήριο που περιτριγύριζε τον Emperor Paplatine μέχρι τα prequels να εξερευνήσουν το παρελθόν του.

Ο σκηνοθέτης επίσης επιβεβαίωσε ότι ο Snoke είναι δημιουργημένος από CGI: “Είναι ολοκληρωτικά ερμηνεία με mo-cap [motion capture]. Ο Neal Scanlan έχτισε μια μακέτα ώστε να υπάρχει ως αναφορά στα γυρίσματα για τον φωτισμό και ώστε οι χαρακτήρες να έχουν μια ιδέα του αποτελέσματος”, αλλά στην πραγματικότητα θα είναι όλα μια ακόμα motion capture ερμηνεία από τον ταλαντούχο Andy Serkis (Gollum στα Lord of the Rings, Caesar στα Planet of the Apes). “Είναι μια από αυτές τις ερμηνείες που μετά από κάθε ατάκα, θα γυρνούσα σε όποιον ήταν δίπλα μου με μια έκφραση στο πρόσωπο μου, ‘Θεέ μου, μόλις το καταφέραμε αυτό'”, σχολίασε ο Johnson.

Praetorian Guard

Μπορεί να θυμίζουν την Royal Guard του Emperor Palpatine από τις παλιές ταινίες Star Wars, αλλά η ελίτ Praetorian Guard του Snoke έχουν σχεδιαστεί να είναι περισσότερο έτοιμοι για μάχη από τους προκατόχους τους. Ο Johnson εξήγησε: “Έμοιαζαν [η Royal Guard] περισσότερο σαν να βρίσκονται εκεί εθιμοτυπικά και ποτέ δεν τους είδαμε εν δράση. Στους Praetorian, η περιγραφή που έδωσα στον Michael Kaplan ότι αυτοί έπρεπε να είναι περισσότερο ως σαμουράι. Πρέπει να φτιαχτούν ώστε να μπορούν να κινούνται και να πιστεύεις ότι θα κινηθούν να πολεμήσουν αν χρειαστεί. Πρέπει να δείχνουν επικίνδυνοι”. To όνομα τους είναι εμπνευσμένο από την πραγματική Ρωμαϊκή ιστορία και τους ελίτ φύλακες των Ρωμαίων αυτοκρατόρων.

Οι ομοιότητες με τις παλαιότερες ταινίες

Star Wars: The Last Jedi Kylo Ren’s TIE Silencer

Ο Johnson κατανοεί ότι αρκετοί fans θα μπορούσαν να πουν ότι το “The Last Jedi” θυμίζει το “Empire Strikes Back”, με την νεαρή ηρωίδα που ψάχνει τον παλιό Jedi σε ένα ερημωμένο νησί, ενώ άλλοι ήρωες έχουν μια αποστολή σε μια μαγευτική πόλη, αλλά επιμένει ότι δεν έγινε εσκεμμένα. “Προσπάθησα να αγνοήσω αυτή του την πλευρά και η ιστορία να πάρει το σχήμα που χρειάζεται”, είπε. “Από την φύση του, υπάρχουν παραλληλισμοί. Αλλά αυτοί είναι νέοι χαρακτήρες, που έχουν να αντιμετωπίσουν νέα πράγματα και τελικά αυτό καθορίζει την ταινία. Οπότε νομίζω αυτό θα είναι μοναδικό”.

Poe & Leia

Η Leia μπορεί να έχασε έναν άνθρωπο που αγαπούσε πολύ στην ταινία «The Force Awakens” και ο γιος της να είναι στο απέναντι στρατόπεδο αλλά τίποτα δεν την σταματάει από το να κάνει αυτό που πρέπει. Η διαφορά είναι ότι τώρα έχει την ηγεσία μιας διαλυμένης Επανάστασης, αποκομμένης από την Republic. “Είναι μια μικρή ομάδα που τώρα έχει αποκοπεί, έχει μείνει μόνη της, και κυνηγημένη μετά την διάλυση της Republic. Όταν το First Order κατάφερε αυτό το χτύπημα, η Επανάσταση απομονώθηκε και βρίσκονται σε μια πολύ ευαίσθητη κατάσταση. Εκεί συνεχίζει η ιστορία μας», είπε ο Johnson.

Ο σκηνοθέτης επίσης μας επιβεβαιώνει ξανά ότι η ιστορία δεν άλλαξε μετά τον θάνατο της Carrie Fisher. «Δεν υπήρχε τρόπος να γνωρίζουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία Star Wars ταινία της, οπότε δεν την κάναμε έχοντας στο νου να δώσουμε κάποιο κλείσιμο στον χαρακτήρα. Αλλά βλέποντας την ταινία, θα υπάρξει μια αρκετά συναισθηματική αντίδραση στο τι κάνει».

Star Wars: The Last Jedi Poe Dameron (Oscar Isaac)
Credit: Jonathan Olley/ILM/© 2017 Lucasfilm Ltd.

Όπως είχε ειπωθεί προηγουμένως, μεγάλη σύνδεση με την Leia έχει ο Poe Dameron του Jason Isaacs. «Ο Poe είναι κατά κάποιο τρόπο ο θετός γιος της Leia”, είπε ο Isaac στο μέσο. «Αλλά επίσης νομίζω ότι βλέπει σε αυτόν την δυνατότητα να γίνει ένας πραγματικά σπουδαίος ηγέτης της Επανάστασης και πιο πέρα».

Στο Last Jedi έρχεται η στιγμή οι ευθύνες να περάσουν σε άλλο άτομα. Όπως η Luke λογικά θα διδάξει την Rey, έτσι και η Leia καθοδηγεί τον Poe να κοιτά πέρα από το πιλοτήριο του. «Το κεφάλαιο του Poe εξελίσσεται από την ιστορία ενός ηρωικού στρατιώτη σε έναν βετεράνο στρατιώτη, που κοιτάει πέρα από τις νίκες των μαχών την μεγαλύτερη εικόνα και το μέλλον του γαλαξία. Νομίζω ότι η Leia ξέρει ότι δεν θα είναι για πάντα εκεί, και με τον δικό της πιο σκληρό τρόπο, θέλει να πιέσει τον Poe να γίνει κάτι περισσότερο από έναν γαμάτος πιλότος και να ελέγξει τους ηρωικούς αυθορμητισμούς του με σοφία και διαύγεια».

Οι νέοι μυστήριοι Holdo και DJ

Η Rose δεν είναι η μοναδική νέα χαρακτήρας που θα γνωρίσουμε στην ταινία. Μέσω της αποστολής των Finn και Rose που θα τους οδηγήσει στην Canto Bight θα δούμε για πρώτη φορά την Vice Admiral Holdo (Laura Dern) και τον DJ (Guillermo Del Toro).

Star Wars: The Last Jedi Canto Bight

Ο σκηνοθέτης δεν θέλει ακόμα να αποκαλύψει τον ρόλο της Holdo στην ιστορία αλλά λέγεται ότι θα έχει παρελθόν με την Leia, για το οποίο θα μάθουμε περισσότερα στην ταινία. «Η μυστικότητα έχει τον στόχο της και είναι μέρος του χαρακτήρα της Laura, της Admiral Holdo, και την εξερεύνηση της σχέσης της με διαφόρους χαρακτήρες στην ταινία», είπε ο Johnson.

Όσο για τον DJ, επίσης δεν θέλουν να μας αποκαλύψουν ακόμα πολλά αλλά τώρα μάθαμε την ειδικότητα του λίγο πιο συγκεκριμένα. Ο DJ είναι εξαιρετικός χάκερ. «Χρειαζόμαστε έναν χάκερ και είναι ο καλύτερος στον γαλαξία. Δυστυχώς, δεν είναι άξιος εμπιστοσύνης και νοιάζεται μόνο για το χρηματικό κομμάτι. Δεν υποστηρίζει καμιά πλευρά», δήλωσε ο Boyega.

Kylo Ren και η απώλεια του Han Solo

Ο Kylo Ren μπορεί να έφερε εις πέρας την αποστολή του, καταφέρνοντας να σκοτώσει τον πατέρα του και αποδείξει την αξία του στον Snoke αλλά στο τέλος του “TFA” έχασε από την σχεδόν ανεκπαίδευτη Rey, κάτι το οποίο δεν μπορεί να αγνοήσει. Ο Johnson είπε ότι ο Kylo και η Rey είναι «δύο μισά» αντίθετων πλευρών και η μάχη τους τώρα γίνεται πιο προσωπική και το «φάντασμα» του Han Solo είναι αισθητό σε όλη την ταινία.

Μιλώντας για τον Han Solo, ο Kylo απ’ ότι φαίνεται έχει πάρει το ταλέντο του πατέρα του στην πλοήγηση αστρόπλοιων και στην νέα θα τον δούμε με το δικό του TIE Silencer, που οδηγεί ο ίδιος.

Star Wars: The Last Jedi Kylo Ren (Adam Driver)

Προφανώς η απουσία του Han δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο αισθητή σε άλλο από τον αγαπημένο του φίλο, Chewbacca. Αν και δεν θα δούμε έναν καταθλιπτικό Chewie, θα είναι περισσότερο άστατος απ΄ό,τι τον έχουμε συνηθίσει. «Ο Chewie είναι καλά. Είναι δύσκολο. Ήταν προφανώς μια τεράστια απώλεια γι’ αυτόν, αλλά είναι ο Chewie. Είναι ανθεκτικός», είπε ο Johnson. “Έχει την Rey και είναι αυτή που κατά κάποιο τρόπο άφησε υπεύθυνη ο Han. Οπότε αυτό βοηθάει».

Star Wars: The Last Jedi L to R: Chewbacca (Joonas Suotamo) and a Porg

To παρελθόν των Rey και Finn

Δύο είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές για τους οποίους δεν ξέρουμε πολλά για το παρελθόν τους και όλα δείχνουν ότι το «The Last Jedi” θα ρίξει φως σε αυτό καθώς είναι η στιγμή που και οι δύο ανακαλύπτουν τον εαυτό τους.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει πανικός για την προέλευση της Rey και με το αν σχετίζεται με κάποιον που γνωρίζουμε. Η απάντηση θα αποκαλυφθεί στην νέα ταινία, σύμφωνα με το EW. Ο Johnson λέει ότι το παρελθόν δεν θα αποκαλυφθεί για να καθορίσει ποια είναι αλλά για την οδηγήσει να μην επαναλάβει λάθη που έχουν συμβεί ξανά. Γι’ αυτό πρέπει να μάθει από πού προέρχεται, ώστε να κατανοήσει ότι δεν έχει σημασία. Δεν θα αλλάξει το ποια είναι είναι τώρα και το τι θέλει να γίνει.

«Μπορείς πάντα να κοιτάξεις για απαντήσεις αλλά δεν σημαίνει ότι ξαφνικά η ζωή σου θα είναι εύκολη. Δεν πάει, ‘ω έμαθα ποιοι είναι οι γονείς μου και τώρα όλα θα τακτοποιηθούν’, ειδικά στον κόσμο του Star Wars”, σχολίασε η Ridley.

Όσο για τον Finn, επίσης θα μάθουμε κάποια νέα πράγματα γι΄αυτόν. Στο “Last Jedi” θα εξερευνήσουμε μάλλον περισσότερο την πρόσφατη ιστορία του. «Θα μάθουμε περισσότερα για το παρελθόν του και από πού έρχεται και πιθανώς για την απόφαση που πήρε [να φύγει από τους Stormtroopers]. Η ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί αποφάσισε να φύγει εξαρχής. Θα μάθουμε λίγα παραπάνω γι’ αυτόν», δήλωσε ο Boyega ενώ άφησε να εννοηθεί ότι ίσως εμβαθύνουν στον χαρακτήρα του στο “Episode ΙΧ”. «Δεν μπαίνουν σε βάθος στο επεισόδιο VIII. Αλλά σίγουρα έχει πολύπλοκο παρελθόν….δεν ξέρω πως θα παίξει ρόλο στην πορεία».

Η επιστροφή των Maz Kanata και Captain Phasma

Η Maz Kanata που πρωτοείδαμε στο “TFA” επίσης επιστρέφει στην ταινία αλλά σε ακόμη μικρότερο ρόλο από πριν. Η Maz γνωρίζει πράγματα από το παρελθόν, και καθώς η ταινία είναι άμεσα συνδεδεμένη με το παρελθόν, είναι η κατάλληλη για να λύσει αρκετές σημαντικές απορίες.

Όπως ήδη έχει αναφερθεί αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες, η Phasma θα επιστρέψει δριμύτερη στο Last Jedi. Μέσω του EW τώρα μαθαίνουμε ότι θα την δούμε ενάντια του Finn!

της Γεράκου Γιώτα

Μοιραστείτε