ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
24 February, 2020
ΚεντρικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠόλεμος στην Ισπανία για το παλάτι που αγόρασε ο ηγέτης των Podemos

Πόλεμος στην Ισπανία για το παλάτι που αγόρασε ο ηγέτης των Podemos

«Φωτιά» έχουν πάρει τα social media στην Ισπανία για ένα… σπίτι.

 Το – πολυτελές είναι η αλήθεια – σπίτι δεν θα είχε σχολιαστεί σε άλλη περίπτωση, αν ο αγοραστής του δεν ήταν ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, o ηγέτης των Podemos, ο οποίος έγινε γνωστός από την ακτιβιστική του δράση κατά των πλειστηριασμών στην Ισπανία.

Η αγορά του σπιτιού προκάλεσε θύελλα στα social media τα οποία «ξέθαψαν» και ένα tweet που είχε κάνει το 2012 o Ιγκλέσιας κατά του Λουίς Ντε Γκίντος, τότε υπουργού Οικονομικών, νυν αντιπροέδρου της ΕΚΤ με το οποίο στηλίτευε την αγορά ενός ρετιρέ αξίας 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, το σπίτι του Πάμπλο Ιγκλέσιας κοστίζει περίπου τα ίδια χρήματα, πάνω κάτω 550.000 ευρώ και βρίσκεται στην κοινότητα Γκαλαπαγάρ στη Μαδρίτη.

Το σπίτι αγοράστηκε με δάνειο που θα αποπληρωθεί σε 30 χρόνια, από το ζεύγος στη ζωή και στην πολιτική των Πάμπλο Ιγκλέσιας και Ιρένε Μοντέρο των Podemos.

Το ζεύγος Ιγκλέσιας – Μοντέρο, σήμερα ζει με ενοίκιο στην περιοχή Ρίβας-Βαθιαμαδρίδ και αγόρασε το σπίτι ενόψει της γέννησης των διδύμων αγοριών, που κυοφορεί η εκπρόσωπος των Unidos Podemos στο Κοινοβούλιο.

Η νέα ιδιοκτησία θα ανήκει και στους δύο, ενώ κατά 50% θα μοιράζονται και το στεγαστικό δάνειο (270.000 έκαστος).

Όπως ανακοίνωσε το κόμμα των Podemos, μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί η αγορά της νέας κατοικίας των Ιγκλέσιας-Μοντέρο και στον ιστότοπο για τη διαφάνεια του Κοινοβουλίου, αλλά και στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Ο Ιγκλέσιας είχε δηλωμένες από το 2016 προσωπικές καταθέσεις 123.000 ευρώ στην τράπεζα, σύμφωνα με την σελίδα διαφάνειας του κόμματος.

Επίσης διαθέτει μία αγροτική κατοικία στην Άβιλα, που αγοράσθηκε το 2013 και έχει αξία 13.814,12 ευρώ.

Επίσης δηλώνει και ιδιοκτήτης μίας μοτοσικλέτας, που αγοράσθηκε το 2012. Η δε Μοντέρο, δηλώνει ετήσια βουλευτική αμοιβή 76.903,74 ευρώ, ενώ τον περασμένο Μάιο οι τραπεζικές καταθέσεις της ανέρχονταν σε 19.000 ευρώ, ενώ δηλώνει ιδιοκτήτρια ενός τουριστικού τροχόσπιτου, που αγόρασε το 2008.

Ο 39χρονος Ιγκλέσιας και η 30χρονη Μοντέρο ανακοίνωσαν την εγκυμοσύνη της στις 31 Μαρτίου, όταν η εκπρόσωπος των Unidos Podemos διένυε ήδη την 13η εβδομάδα της κύησης.

Σύμφωνα με το idealista.com, το σπίτι έχει όμορφα ξύλινα ταβάνια, πατώματα από κεραμικά πλακάκια και υποδαπέδια θέρμανση.

Στην περιοχή, το τετραγωνικό μέτρο κοστίζει περίπου 1400 ευρώ και το σπίτι έχει έκταση 268 τετραγωνικά.

 

Πηγή: reader.gr

Μοιραστείτε