ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 June, 2024
ΚεντρικήΙΣΤΟΡΙΑ - ΙΔΕΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠοιους ενόχλησαν τα Προμήθεια 2017

Ποιους ενόχλησαν τα Προμήθεια 2017

του Παναγιώτη Λιάκου

Όλα μπορείς να τα κάνεις στην Ελλάδα εκτός από ένα: να προσπαθείς να αναβιώσεις την παράδοση και τον πολιτισμό της.

Τα νεοταξικά μέσα μαζικής εξημέρωσης παρουσίασαν όλους όσοι παρήλασαν στο φεστιβάλ υπερηφάνειας των ομοφυλοφίλων ως υποδείγματα θάρρους, αρετής, αυταπάρνησης και αγωνιστικότητας. Αν δεν ήξερες περί τίνος επρόκειτο και δεν έβλεπες εικόνες από την παρέλαση στην τηλεόραση, θα νόμιζες ότι αναφέρονταν σε μπαρουτοκαπνισμένους πολεμιστές της επικής μάχης του Δραγατσανίου. Για τέτοια εγκώμια μιλάμε.

Επίσης, στο στιλιστικό μέρος της υπόθεσης τα ΜουΜουΕ παρουσίασαν τους παρελαύνοντες λες και ανταποκρίνονταν στην τελευταία λέξη της μόδας. Σε αυτήν την τελευταία λέξη της μόδας, φυσικά, περιλαμβάνονταν και αξύριστοι νταγλαράδες που φορούσαν στολές μπαλαρίνας, στρινγκ, τσίτια, τούλια, βελούδα, σατινέ εσώρουχα, πούλιες, στρας και ό,τι μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους ή κάποιος που έχει λάβει πρόσκληση να παραστεί σε πάρτι μεταμφιεσμένων.

Τα ίδια ΜΜΕ τον Δεκαπενταύγουστο λατρεύουν να ειρωνεύονται τους προσκυνητές στην Τήνο που ανεβαίνουν την ανηφόρα προς τον Ναό της Μεγαλόχαρης με τα γόνατα. Τα ίδια ΜΜΕ περιέγραψαν όσους συμμετείχαν στις γιορτές των αρχαιοφίλων και αρχαιοθρήσκων που έγιναν στην περιοχή του Λιτοχώρου (στους πρόποδες του Ολύμπου) και είχαν τον γενικό τίτλο Προμήθεια, χρησιμοποιώντας όλα τα αποθέματα δηλητηρίου που διέθεταν οι βαρετές και εν πολλοίς απαίδευτες πένες τους. Τους αποκάλεσαν κιτς, γραφικούς, αναχρονιστές, κομπάρσους σε επιθεώρηση του Δελφιναρίου και τους απέδωσαν μύρια όσα προβλήματα συγκρότησης χαρακτήρα.

Οι συνήθως κακοντυμένοι λαχανογράφοι που ειρωνεύτηκαν τους Ελληνες των Προμηθείων δεν έπραξαν ούτως επειδή δεν τους άρεσε να βλέπουν να φορά κάποιος χλαμύδα και αθλητικά παπούτσια ή δάφνινο στεφάνι. Το πρόβλημά τους είναι η ελληνική αναφορά των δρωμένων. Τα Σώματα Δίωξης Ελληνικότητας ουδέποτε ενοχλήθηκαν ούτε πρόκειται να ενοχληθούν με τους αποκεφαλιστές του Ισλάμ και την… αισθητική τους. Ο πολιτισμός και οι παραδόσεις μας τους απωθούν.

του Παναγιώτη Λιάκου

Πηγή: dimokratianews.gr

Μοιραστείτε