ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 May, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΠαρουσίαση στην ΕΣΗΕΑ του τελευταίου βιβλίου της Αλεξάνδρας Στεφανοπούλου “Άννα Μαρία: Η τελευταία Βασίλισσα;”

Παρουσίαση στην ΕΣΗΕΑ του τελευταίου βιβλίου της Αλεξάνδρας Στεφανοπούλου “Άννα Μαρία: Η τελευταία Βασίλισσα;”

Κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Φερενίκη» του Χρήστου Ζαμπούνη το νέο βιβλίο της γνωστής και καταξιωμένης δημοσιογράφου κ. Αλεξάνδρας Στεφανοπούλου με τίτλο:

«ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ: Η τελευταία βασίλισσα ;»

Για πρώτη φορά στην Ελληνική βιβλιογραφία, βήμα προς βήμα εκτυλίσσετε μέσα από τις 247 σελίδες η ζωή της πριγκίπισσας της Δανίας που έγινε βασίλισσα της Ελλάδος. Το ένα πορτραίτο της διαδέχεται το άλλο. Γνωρίζουμε την Άννα-Μαρία άριστη μαθήτρια, την Άννα-Μαρία πεντάμορφη έφηβη, την Άννα-Μαρία ρομαντικά ερωτευμένη, την Άννα-Μαρία αφοσιωμένη σύζυγο, την Άννα-Μαρία στοργική μητέρα, την Άννα-Μαρία αξιολάτρευτη γιαγιά…

Παρ’ όλα αυτά τα στοιχεία που έχουμε από τις εξελίξεις στη ζωή της, δεν ξέρουμε ποια είναι πράγματι η Άννα-Μαρία. Μας λείπει το βασικό πορτραίτο της, το πορτραίτο της Άννας-Μαρίας βασίλισσας. Τι είδους βασίλισσα θα ήταν η Άννα-Μαρία εάν εκείνη τη μοιραία νύχτα της 13ης Δεκεμβρίου του 1967 δεν έφευγε μέσα στις αστραπές από την Καβάλα και δεν ζούσε από τότε στην εξορία;

Μέσα στα τρία χρόνια ή στις 1.181 ημέρες που έμεινε στον θρόνο της βασίλισσας της Ελλάδος η Άννα-Μαρία δεν μπόρεσε να οργανώσει, να προσφέρει, να βοηθήσει, να δημιουργήσει, να αποδείξει τις ικανότητές της σαν βασίλισσα και την αγάπη της για τον λαό της.

Μέσα στα τρία χρόνια ή στις 1.181 ημέρες η Άννα-Μαρία κατόρθωσε μόνο να τελειοποιήσει τις γνώσεις της στην ελληνική γλώσσα, να αποκτήσει δύο παιδιά και να περιμένει ένα τρίτο!

Τι είδους βασίλισσα θα ήταν η Άννα-Μαρία αν έμενε στο θρόνο της; Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε τα γεγονότα της ζωής της με τα δραματικά επεισόδια και τις δοκιμασίες αποκαλύπτουν μια γυναίκα δυνατή, αξιοπρεπή, υπομονετική, που δεν κουράζεται, που δεν απαιτεί για τον εαυτόν της και που μοιράζει την αγάπη της. Δεν παραπονέθηκε ποτέ, ούτε κατηγόρησε ποτέ κανένα.

Τέλεια κόρη, τέλεια σύζυγος, τέλεια μητέρα, η Άννα-Μαρία θα μπορούσε να είναι και τέλεια βασίλισσα. Χάσαμε δηλαδή που… χάσαμε τέτοια βασίλισσα;

Πώς θα κρίναμε σήμερα την Άννα-Μαρία εάν δε είχε γίνει το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, αν δεν είχε καταλυθεί ο θεσμός της βασιλείας και αν είχε μείνει στον βασιλικό της θρόνο επί 55 χρόνια από το 1964 μέχρι σήμερα, το 2019; Δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Από την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία της αρεσκείας σας και μπορείτε επίσης να το παραγγείλετε απευθείας από τις «Εκδόσεις Φερενίκη».

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, τηλ. 210 3632601.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΕΡΕΝΙΚΗ
Σπευσίππου 26-28 Αθήνα
Τηλ.: 210 72 20 043
Φαξ: 210 72 20 170
Email: ferenikipublications@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/fereniki.publications/

Πηγή: royalchronicles.gr

Μοιραστείτε