ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
26 September, 2023
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΟ Τάκης Πατερέλης σε διαδικτυακή συναυλία worldwide με μουσική του Πόντιου φιλοσόφου Γκουρτζίεφ

Ο Τάκης Πατερέλης σε διαδικτυακή συναυλία worldwide με μουσική του Πόντιου φιλοσόφου Γκουρτζίεφ

Το Θέατρο “Ρόδα” και το Ίδρυμα Θεοχαράκη παρουσιάζουν την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021, 9μμ (τοπική ώρα Ελλάδας) μέσω livestreaming, κονσέρτο μουσικής του Γκουρτζίεφ σε εκτέλεση Τάκη Πατερέλη στο πιάνο και το φλάουτο.

Η μουσική του Έλληνα φιλόσοφου από τον Πόντο, Γεωργίου Γεωργιάδη -γνωστού ως G.I. Gurdjieff (1866-1949)- είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη, δυναμικά λιτή και εκφραστική.

Οι ρίζες της μπορούν να αναζητηθούν στη δερβίσικη μουσική, σε χορούς και θρησκευτικούς ύμνους από μακρινά μοναστήρια και ιερούς τόπους της Ασίας και της Βόρειας Αφρικής

Ο συνθέτης κατέγραψε και ενορχήστρωσε τις μελωδίες αυτές σε συνεργασία με το μαθητή του, Thomas de Hartmann (1885-1956), συνθέτη της Αυτοκρατορικής Όπερας της Πετρούπολης.

Ο Τάκης Πατερέλης είναι ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους μουσικούς σήμερα. Στα έξι του χρόνια ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου στο Ωδείο Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Στη συνέχεια έκανε σπουδές Jazz, αυτοσχεδιασμού και ενορχήστρωσης στο Berklee College of Music της Βοστώνης.

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της Ελληνικής και διεθνούς σκηνής της Jazz, και έχει πλούσιο διδακτικό έργο. Από το 2005 είναι μέλος της Θεατρικής Ομάδας ΡΟΔΑ, όπου μελετώνται οι ιδέες του Gurdjieff μέσα από τη θεατρική και τη μουσική εμπειρία, με την επιμέλεια και την καθοδήγηση της Μαρίας Περετζή. Ο Πατερέλης ασχολείται εδώ και χρόνια με τη μουσική Gurdjieff / De Ηartmann, και έχει εκδώσει τα δύο C.D. “Cosmic Rhythm” και “Seekers”.

Εισιτήριο 10€, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, στις 9:00 μ.μ

Αγοράστε το εισιτήριο εδώ 

Μοιραστείτε