ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 April, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΟ Πετρο-Λούκας Χαλκιάς και ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο Garden Festival του Christmas Theatre

Ο Πετρο-Λούκας Χαλκιάς και ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο Garden Festival του Christmas Theatre

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς και ο Θωμάς Κωνσταντίνου έρχονται τη Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 στις 21:00 στο CT Garden Festival, για μια συναυλία υπό τον τίτλο «Μαύρα µου χελιδόνια από την Αραπιά».

Ένα ταξίδι στη µουσική της Ηπείρου, του αρχαιότερου µουσικού είδους των Βαλκανίων και στις πιο αστικές εκφάνσεις του «Ιωάννινα», «Ζαγόρι», «Πρέβεζα», που θα µας οδηγήσει µέχρι την Πόλη κι από εκεί σε όλα Βαλκάνια και στις µουσικές ανταλλαγές της ευρύτερης περιοχής.

Μια φρέσκια, αλλά ταυτόχρονα βαθιά προσέγγιση στο ηπειρώτικο µουσικό ιδίωµα, όπως καταγράφηκε στην δισκογραφία των αρχών του περασµένου αιώνα, και µία ιχνηλάτηση στις «συγγένειες» του µε άλλα είδη µουσικής τόσο της Ανατολής όσο και της Δύσης.

Το µουσικό σχήµα Ήπειρος, που αποτελείται από τους Γιώργο Κωτσίνη στο κλαρίνο, Κώστα Κίκιλη στο βιολί και Νίκο Αγγελόπουλο στο λαούτο, συµπράττει µε τον Θωµά Κωσταντίνου και τον ζωντανό θρύλο Πετρολούκα Χαλκιά.

svg%3E

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς, δικαιωµατικά ανήκει στους µουσικούς «σύµβολα» του πολιτισµού µας. Ο ήχος του κλαρίνου του έρχεται από το παρελθόν και κατευθύνεται στο µέλλον. Η δεξιοτεχνία του µοναδική. Η αυτοσχεδιαστική του προσέγγιση τον κάνει να υπερβαίνει την προσωπική του κληρονοµιά και να συνδιαλέγεται µε τις παγκόσµιες παραδόσεις.

Νικόλας Αγγελόπουλος: λαούτο
Κώστας Κίκιλης: βιολί
Θωµάς Κωνσταντίνου: ούτι, λαούτο, τραγούδι
Γιώργος Κωτσίνης: κλαρίνο, μουσική επιμέλεια
Πετρολούκας Χαλκιάς: κλαρίνο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημερομηνία:Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020
Ώρα έναρξης:21:00
Χώρος:Christmas Theater
Τιμή εισιτηρίου:Α ζώνη: 20 ευρώ Β ζώνη: 15 ευρώ Φοιτητικά – AMEA: 10 ευρώ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 211 7701700)
Πληροφορίες Χώρου:Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, Λ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι

Μοιραστείτε