ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
29 March, 2020
ΚεντρικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΟ Μπρούς Ντίκινσον εξηγεί γιατί ψήφισε υπέρ του Brexit και γιατί υπάρχει άνοδος του λαϊκισμού.

Ο Μπρούς Ντίκινσον εξηγεί γιατί ψήφισε υπέρ του Brexit και γιατί υπάρχει άνοδος του λαϊκισμού.

Από το Metal Addicts

O αρχηγός των Iron Maiden Μπρους Ντίκινσον υπερασπίσθηκε την απόφαση του να ψηφίσει υπέρ του Brexit , λέγοντας ότι το σχέδιο του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε) θα επιτρέψει την χώρα «να είναι περισσότερο ευέλικτο».

Παραδεχόμενος ότι ήταν ένας από τους ανθρώπους που ψήφισαν υπέρ του Brexit, o Ντίκινσον είπε στο Γαλλικό ειδησεογραφικό περιοδικό L’Obs ότι είναι πολύ ήρεμος σχετικά με τη ιδέα» του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρισθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Αν οι μουσικοί κυβερνούσαν την Ευρώπη, όλοι θα τα βρίσκαμε μεταξύ μας και θα λέγαμε ‘Ναι» είπε ο τραγουδιστής (βλέπε το βίντεο παρακάτω)

Η μουσική των ‘Αιρον Μαίηντεν» είναι παγκόσμια μουσικής. Έχουμε οπαδούς παντού. Δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα στο να κάνω περιοδεία στην Αυστραλία, δεν είναι μέρος της Ε.Ε Δεν έχω κανένα πρόβλημα στο να περιοδεύσω στην Ιαπωνία. Δεν είναι μερος της Ευρωπαίκής Ένωσης. Δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα στο να περιοδεύσω στις ΗΠΑ. Άσε να μαντέψω δεν είναι μερος της ΕυρωπαΊκής Ένωσης . Εχουν π΄ροβλημα αυτοί οι μουσικοί να έρθουν στην Ευρώπη; Όχι»
Η Βρεταννίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μαίη αρνήθηκε ορθά- κοφτά να κάνει ένα δεύτερο δημοψήφισμα, παρόλο που πολλοί που ψήφισαν να φύγουν από την Ε.Ε την πρωτη φορά παραπλανήθηκαν από την προπαγάνδα που έλεγε ότι το Brexit θα ήταν ανώδυνο και από τακτικές τρομοκράτησης που θα ενέπνεαν φόβο για τους μετανάστες»

«Στην πραγματικότητα, έχουν λεχθεί πολλές βλακείες και έχουν γίνει τακτικές τρομοκράτησης και από τις δύο πλευρές , πράγμα που ιστεύω ότι είναι πολύ ανώριμο.» σημείωσε ο Ντίκινσον. Όμως ο τραγουδιστής πιστεύει ότι το Brexit τελικά θα μας επιτρέψει να είμαστε πιο ευέλικτοι και νομίζω ότι οι άνθρωποι στην Ευρώπη θα μπορέσουν να κερδίσουν με τον καλύτερο τρόπο από αυτό.
«Αυό που έχουμε αυτήν την στιγμή είναι ότι στην πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ολοφάνερο ότι δεν κάνει καλή δουλειά στο να ικανοποιεί τις δημοκρατίες της Ευρώπης» εξήγησε «Πολλοί λαοί – όχι μόνο το Brexit , αλλά όλα τα ήδη των λαών, είτε είναι οι Ιταλοί, είτε είναι οι Έλληνες, η οι Ούγγροι, είτε είναι οι Καταλανοί, είτε όποιος άλλος είναι – έχουν όλοι τους δυνατά λαϊκιστικά κινήματα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ανάγκες τους- οι δημοκρατικές τους ανάγκες δεν αντιμετωπίζονται από τις Βρυξέλλες. Οι σωστοί άνθρωποι για να τις αντιμετωπίσουν είναι οι δημοκρατικά εκλεγμένοι ηγέτες τους».

Για τον Ντίκινσον τα λαικιστικά κόμματα ικανοποιούν τις δημοκρατικές ανάγκες των λαών που δεν ικανοποιούν οι Βρυξέλλες

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η ΕΕ έχει κατηγορηθεί αό κάποιους πολιτικούς, ότι προσπαθεί να μειώσει την Βρετανία εξαιτίας του Βrexit, ο Ντίκινσον είπε: «Είναι παράλογο, η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο να πρόκειται να τιμωρηθεί με κάποιον τρόπο για τις δημοκρατικές επιλογές του λαού της».

«Η Ε.Ε πάντα μας έβλεπε βασικά ως απλώς μια αγορά» δήλωσε ο Ντίκινσον – «μια κοινή αγορά- και αυτό έχει τα πλεονεκτήματα του. Έχει μια λογική,. ¨Όμως δεν υπάρχει καμιά επιθυμία στην Βρετανία, ακόμα και από ανθρώπου που ψηφίσαν να παραμείνουν στην Ε.Ε – δεν υπάρχει καμμιά επιθυμία να γίνουμε μέρος ενός ομοσπονδιακού συστήματος. Και νομίζω ότι θα ήταν μεγάλο λάθος».
Συνέχισε λέγοντας: «Η Βρετανία πάντα διακινούσε εμπόριο με τον υπόλοιπο κόσμο. Μόνο από την δεκαετία του 60 και μετά, η Βρετανία άρχιζε να κυττά την Ευρώπη ως πηγή εμπορίου και αυτό κατέληξε να είναι ένα μεγάλο λάθος» .

Το Brexit στην ουσία ανοίγει τα σύνορα μας . Το Brexit ανοίγει το Ηνωμένο Βασίλειο σε όλο τον κόσμο» επέμεινε ο Ντίκινσον.

Ο τραγουδιστής συνέχισε λέγοντας ότι είναι αισιόδοξος ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι ικανό να κτίσει μια νέα θετική σχέση με την Ε.Ε στο μέλλον από την στιγμή που θα ενεργοποιηθεί το Brexit.
‘Ότι συμφωνία και να γίνει στο Βrexit , δεν πρόκειται να αλλάξει το στάτους του Ηνωμένου Βασιλείου παρά πολύ, αλλα νομίζω ότι πρόκειται να βελτιώσει τις οικονομικές μας δυνατότητες» είπε. «Και αυτό είναι καλό για εμάς και στην πραγματικότητα θα είναι μακροπρόθεσμα και για την Ευρώπη. Γιατί ως η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, η Ευρώπη θα έχει πρόσβαση στην αγορά μας. Και πολύ γρήγορα μετά από αυτό, οι άνθρωποι θα ξεχάσουν όλη αυτήν την βλακεία σχετικά με το Brexit και μετά θα πουν απλώς «Υπάρχει μια καινούργια σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό είναι. Τέρμα» Και όλοι θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που θα έπρεπε να είχαμε κάνει το οποίο είναι να τα πάμε καλά ο ένας με τον άλλον , κάνοντας εμπόριο ο ένας με τον άλλον, κάνοντας μουσική, έρωτα και να είμαστε σίγουροι ότι ο Βλαντιμίρ Πούτον δεν δεν θα έρθει και θα κυβερνήσει την χώρα μας»

Πηγή: metaladdicts.com

Μοιραστείτε