ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
17 January, 2020
ΚεντρικήΜΟΥΣΙΚΗΟ Μπράυαν Φέρρυ ενώνει τους Roxy Music για την τελετή του Rock & Roll Hall Of Fame

Ο Μπράυαν Φέρρυ ενώνει τους Roxy Music για την τελετή του Rock & Roll Hall Of Fame

Του Γιώργου Πισσαλίδη

Aύριο 29 Μαρτίου 2019, οι πρωτοπόροι του art rock , ‘Ρόξυ Μιούζικ» θα γίνουν μέλη του Rock & Roll Hall Of Fame, η ανώτατη διάκριση για ένα καλλιτέχνη του ροκ. Έτσι για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια ο Μπράυαν Φέρρυ θα ενωθεί με μέλη του συγκροτήματος που ο ίδιος ίδρυσε.  

Πιο συγκεκριμένα, μαζί του στην σκηνή του Barclay Theatre της Νέας Υόρκης θα βρίσκονται ο πολυοργανίστας Άντυ Μακ Κέη και ο κιθαρίστας Φιλ Μανζανήρα. Ο Μπράιαν Ήνο , που έπαιζε συνθεσάιζερ και ο ντράμερ Πωλ Τόμσον δήλωσαν ότι δεν θα παραστούν στην τελετή λόγω «ανηλειμμένων υποχρεώσεων».   

Αντίθετα πάνω στην σκηνή θα βρεθούν άτομα που τα τελευταία χρόνια συνοδεύουν τον Μπράυαν Φέρρυ επί σκηνής, όπως ο Κρις Σπέντινγκ, ο Νηλ Τζέησον και ο ερμηνευτής Φόνζι Θόρντον.

Σε δήλωση του στο «Ρόλλινγκ Στόουν», ο Άντυ Μακ Καίη απεκάλυψε σχετικά με τα τραγούδια: «Το Avalon είναι από τα τραγούδια που λατρεύει ο κόσμος. Το Love Is the Drug είναι από τα τραγούδια που μας καθόρισαν. Και θα παίξουμε κάτι από τις πρώτες μέρες μας , είτε το Virginia Plain είτε το Re-Make/ Re-Model. Αλλά δεν έχουμε συζητήσει λεπτομέρειες».  

Όπως γράφτηκε στην ιστοσελίδα του Rock & Roll Hall Of Fame : Οι «Ρόξυ Μιούζικ» πρόσθεσαν στοιχεία της σύγχρονης μόδας, του κινηματογράφου, της τέχνης και της αβαντ-γκάρντ στο ροκ και έσπρωξαν τα όρια των ακροατών σχετικά με το τι είναι η ουσία της ποπ μουσικής. Ένα πείραμα που προείδε το μέλλον του ροκ εντ ρολ»

Για μας ήταν ένα συγκρότημα που ξεκίνησε επηρεασμένο από τους «Βέλβετ Αντεργκράουντ» που δημιούργησαν ένα πρωτοπάνκ ήχο και που γεφύρωσαν το γκλάμ ροκ του Μπόουί και του Μαρκ Μπόλαν με το προγκρέσιβ ροκ των «πινκ Φλόυντ» και των «Κινγκ Κρίμσον». Από την άλλη η στροφή τους σε ένα κυριλέ σοφιστικέ ήχο των τελευταίων δίσκων επηρέασε όλο το ροκ από τους Duran Duran μέχρι τους Talking Heads

Τα υπόλοιπα ονόματα που θα γίνουν μέλη του R&RHoF μέσα στο 2019 είναι οι Radiohead οι Cure, η Janet Jackson, η Stevie Nicks, οι Zombies και Def Leppard Σύμφωνα με την παράδοση το κάθε όνομα παρουσιάζεται από κάποιους από τους μαθητές του. Και κανείς δεν ταιριάζει καλύτερα σε αυτό από τους Σιμόν Λε Μπόν και Τζων Ταίηλορ των Duran Duran

Μοιραστείτε