ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
20 July, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΞεκινά το Athens Baroque Festival

Ξεκινά το Athens Baroque Festival

Το Athens Baroque Festivalτο πρώτο φεστιβάλ που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στη μουσική του μπαρόκ και στην ιστορική της ερμηνεία, καταφθάνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018, στο Θέατρο Σφενδόνη (Mακρή 4,Μακρυγιάννη, Ακρόπολη) .

Τέσσερις μέρες με ποικιλία μουσικών συνόλων & στιλ, όργανα εποχής και καλλιτέχνες με διεθνές προφίλ. Ένα φεστιβάλ στην καρδιά της Αθήνας με έντονα παραστατικό χαρακτήρα, γεμάτο με μουσική, την οποία το ελληνικό κοινό απολαμβάνει ν’ ακούει και ν’ ανακαλύπτει.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με την πολύτιμη συνεργασία της Πρεσβείας του Λουξεμβούργου και της Πρεσβείας της Αρμενίας.

To πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20:30

Diverse and Bizarre: Χορεύοντας με τα Έθνη

Ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΔ της Γαλλίας, όπως και ο προκάτοχός του, έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για το χορό. Ο Mαρίν Μαραί,, ο Φρανσουά Κουπέρν και ο Ζαν Φερύ, συνθέτες των Δωμάτων του βασιλιά συνέθεσαν μεταξύ άλλων Σουίτες, Σονάτες και Κονσέρτα που προορίζονταν για χορό ή για ακρόαση και αναδείκνυαν τον ιδιαίτερο χορευτικό χαρακτήρα του κάθε γνωστού Έθνους της εποχής.

Σύνολο Diverse & Bizarre:

Αναστασία Μηλιώρη, μπαρόκ βιολί

Κίρα Σαπλαχίδου, φλάουτο τραβέρσο

Στέλλα Νικολαΐδη, μπαρόκ όμποε

Fabiola Ojeda, μπαρόκ τσέλο

Σεβαστιανός Μοτορίνος, τσέμπαλο

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 20:30

Vocal Ensemble Canto LX : Tραγούδια του έρωτα και του αποχαιρετισμού

Ένα ζωντανό και ποικίλο πρόγραμμα ιταλικής φωνητικής μουσικής των αρχών του 17ου αιώνα, που σκιαγραφεί τα πάθη και τις διακυμάνσεις της ανθρώπινης ψυχής.

Έργα των: Κλάουντιο Μοντεβέρντι, Τζιρολάντο Φρεσκομπάλντι , Ντομινίκ Μπέλι  και Mπάρμπαρα Στρότζι.

Το φωνητικό σύνολο canto LX από το Λουξεμβούργο αποτελείται από τους: ΄

Veronique Nosbaum, σοπράνο

Jonathan de Ceuster, κόντρα-τενόρος

Peter de Laurentiis, τενόρος

Jean-Paul Majerus, μπάσσος

Frank Agsteribbe, τσέμπαλο / καλλιτεχνική διεύθυνση

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20:30

Varvara Manukian και Grigor Arakelian: Ο Γιόχαν Σεμπαστιαν Μπάχ συναντά την Αρμένικη Μεσαιωνική Παράδοση

Εμβληματικά έργα σόλο και μουσικής δωματίου του Γ. Σ. Μπάχ  συνδιαλέγονται με την αστείρευτη Αρμένικη θρησκευτική μουσική του Μεσαίωνα σε μεταγραφές του Κομίτας και Γκρίγκορ Αρακελιάν. Σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση οι τρεις σονάτες για βιόλα ντα γκάμπα και τσέμπαλο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπάχ θα παιχτούν από αρμένικη βιόλα και τσέμπαλο.

Ερμηνεύουν:

Γκρίγκορ Αρακελιάν: αρμένικη βιόλα

Βαρβάρα Μανουκιάν:, τσέμπαλο

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20:30

Μαρία Παλάσκα και Lee Santana; Το εισιτήριο για τον Μύθο (mythic ticket)

Η Αρκαδία, ένας μυθικός τόπος στην αρχαία Ελλάδα όπου διαδραματίζονταν οι περισσότεροι ελληνικοί και ρωμαϊκοί μύθοι, υπήρξε πηγή έμπνευσης για τους Άγγλους συνθέτες από τον Tόμας Κάμπιον και τον Τζων Ντόουλαντ μέχρι τον Χένρυ Πουρσέλ. Η Μαρία Παλάσκα και ο Lee Santana παρουσιάζουν έργα ανάλογης θεματολογίας για τραγούδι/απαγγελία και λαούτο/θεόρβη.

Ερμηνεύουν:

Μαρία Παλάσκα, σοπράνο

Lee Santana, λαούτο / θεόρβη

Προπώληση:

Ηλεκτρονικά μέσω www.ticketservices.gr, στα ταμεία της Ticket Services, Πανεπιστημίου 39, τηλεφωνικά στο 210 7234567 | Στα καταστήματα της αλυσίδας Public | Στο ταμείο του θεάτρου Σφενδόνη

 

Μοιραστείτε