ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 April, 2024
ΚεντρικήΜΟΥΣΙΚΗΞεκίνησε το 4ο Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου “ΑΝΩ” της Σύρου

Ξεκίνησε το 4ο Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου “ΑΝΩ” της Σύρου

Ξεκίνημα χθες, Πέμπτη, 20 Αυγούστου, του κύκλου συναυλιών του 4ου Φεστιβάλ ΑΝΩ με πρωταγωνιστή το εκκλησιαστικό όργανο, που μετατρέπει μια πρωτόγνωρη συγκυρία σε πρόκληση για να δώσει ένα ηχηρό παρών.

Μέσα απ’ τον άδειο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, καθώς οι συναυλίες πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία κοινού, η Ελένη Κεβεντσίδου, στο εκκλησιαστικό όργανο και ο Σπύρος Λάμπουρας, στα κρουστά, έστειλαν το σήμα τους σε όλο τον κόσμο μέσω  live streaming μετάδοσης.

Παράλληλα, εστειλαν ένα παγκόσμιο μήνυμα ότι η μουσική περνάει τα όρια του χρόνου και του τόπου και δίνει δύναμη κι ελπίδα.

To μοναδικό πρόγραμμα που παρουσίασαν περιελάμβανε σπάνιες συνθέσεις Ελλήνων και ξένων συνθετών, γραμμένες για τον συνδυασμό αυτών των οργάνων.

Τη συναυλία προλόγισε ο μουσικός παραγωγός και σύμβουλος προγράμματος του Φεστιβάλ ΑΝΩ, Νίκος Κανελλόπουλος.

Παράλληλα, ιδιαίτερα τυχεροί υπήρξαν όσοι βρέθηκαν χθες στο Προαύλιο του Ποιμαντικού Κέντρου «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», στην Ποσειδωνία, σε ένα μαγικό σκηνικό, με τους ήχους της φύσης και της μουσικής να ενώνονται, όπου πραγματοποιήθηκε – για περιορισμένο κοινό της Σύρου – ειδική προβολή σε γιγαντοοθόνη. Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν ο συνθέτης Γιάννης Δροσίτης, έργο του οποίου παρουσιάστηκε στη συναυλία.

Μοιραστείτε