ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
3 July, 2020
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΝύχτες Τρόμου 2017: Η Paola Bontempi μάγεψε το κοινό του φεστιβάλ

Νύχτες Τρόμου 2017: Η Paola Bontempi μάγεψε το κοινό του φεστιβάλ

Λίγο πριν ρίξει αυλαία, το 4ο Horrorant Φεστιβάλ Κινηματογράφου «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ» στην Αθήνα, έζησε χτες βράδυ τη μαγικότερη ίσως στιγμή του, όταν στη σκηνή του σινέ Ιντέαλ βρέθηκε η επίσημη καλεσμένη, διάσημη Ισπανίδα ηθοποιός Πάολα Μποντέμπι.

Με ένα πλατύ χαμόγελο και εξαιρετική διάθεση, η Πάολα Μποντέμπι ευχαρίστησε το πολυπληθές κοινό του Φεστιβάλ «Νύχτες Τρόμου» που βρέθηκε στην αίθουσα για να απολαύσει τη νέα της ταινία “Το Γυάλινο Φέρετρο” (El Ataúd de Cristal), ένα συγκλονιστικό θρίλερ το οποίο κρατάει σχεδόν αποκλειστικά στους ώμους της, υποδυόμενη μια διάσημη ηθοποιό, η οποία απάγεται και κρατείται αιχμάλωτη σε μια πολυτελή λιμουζίνα, με μια μυστηριώδη απειλητική φωνή να της δίνει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει για να βγει ζωντανή.

Μετά το πέρας της προβολής που ενθουσίασε, η Πάολα Μπόντέμπι επέστρεψε στη σκηνή για να συζητήσει για τη ταινία και να απαντήσει στις πολύ ενδιαφέρουσες, όπως αποδείχτηκαν, ερωτήσεις των θεατών.

Σε ερώτηση φίλης από το κοινό, για το κατά πόσο η ταινία έχει θρησκευτικές αναφορές, η ηθοποιός εξεπλάγη ευχάριστα και απάντησε: “Πολύ ενδιαφέρον αυτό που λέτε, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι.  Εγώ δεν είμαι τόσο θρησκευόμενο άτομο, αλλά νομίζω πως ανεξάρτητα με τη πίστη και το αν είσαι Καθολικός ή Ορθόδοξος, η ηθική του καθενός είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο.

Η Ισπανίδα ηθοποιός εξήγησε τις δυσκολίες του να παίζεις σε μια τέτοια ταινία: “Ήταν ένα ρίσκο από την αρχή.  Η ταινία είναι βασισμένη εξ ολοκλήρου επάνω μου, έτσι αν πήγαινε καλά θα είμαστε ευχαριστημένοι όλοι, αν όχι, ίσως είχα μεγάλο κόστος.  Εγώ εμπνέομαι από τους άλλους ηθοποιούς, από τις δικές τους ερμηνείες.  Στο Κρυστάλλινο Φέρετρο δεν υπήρχε κανείς και εγώ μιλούσα συνεχώς σε μια κάμερα και κοίταζα την οθόνη της Λιμουζίνας.  Αυτό ήταν παράξενο, εξαιρετικά δύσκολο και κουραστικό, και σωματικά και συναισθηματικά.

Όσο για το νόημα της ταινίας: “Το μήνυμα της ταινίας είναι να αναρωτηθούμε αν ήμαστε καλοί άνθρωποι.  Αν με τις επιλογές μας μπορεί να καταστρέψουμε τις ζωές άλλων, και αν αυτό τελικά μας ενδιαφέρει.  Να αναρωτηθούμε κατά πόσο είμαστε ικανοί να ζήσουμε μια καλή αλλά ψεύτικη ζωή, κάνοντας επιλογές που βλάπτουν  τους άλλους.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής των “Νυχτών Τρόμου”, κος Χατζηπαπάς Κωνσταντίνος έκλεισε την εξαιρετική βραδιά, ευχόμενος καλή επιτυχία στη πορεία της ταινίας και ότι καλύτερο για τη καριέρα της ηθοποιού.

Μοιραστείτε