ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
22 April, 2024
ΚεντρικήΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ & ΝΕΟΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ: ΔΥΣΗΜετά από 50 χρόνια το The Zealot Gene γίνεται το πρώτο διεθνές Top 10 άλμπουμ των Jethro Tull

Μετά από 50 χρόνια το The Zealot Gene γίνεται το πρώτο διεθνές Top 10 άλμπουμ των Jethro Tull

Του Γιώργου Πισσαλίδη 

Photo credit: Travis Latam 

Την προηγούμενη εβδομάδα οι Jethro Tull γιόρτασαν  το πρώτο Top Ten άλμπουμ τους εδώ και 50 χρόνια με το The Zealot Gene, το οποίο ανέβηκε στο Νο 9 των τσαρτς των δημοφιλέστερων άλμπουμς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η τελευταία φορά που το συγκρότημα του Ίαν Άντερσον ήταν στο Τοπ Τεν του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν το 1972, όταν η διπλή συλλογή Living In The Past είχε ανέβει στο Νο 3 των εγγλέζικων ενώ το ίδιο είχε συμβεί με το άλμπουμ Thick As A Brick την ίδια χρονιά.

Όμως χθες το συγκρότημα έκανε ανάρτηση στο επίσημο του προφιλ στο facebook ότι το The Zealοt Gene ανέβηκε επίσης στο Νο 4 των Γερμανικών τσαρτς, το Νο 3 των Αυστριακών τσαρτς, το Νο 5 των Αυστριακών τσαρτς, των Νο 10 των Αμερικάνικων τσαρτς, το Νο 7 των Current Album Charts των ΗΠΑ, το Νο 3 των Τσαρτς των Ροκ Άλμπουμς στις ΗΠΑ, το Νο 1 των Physical Album Charts στην Φιλανδία και το Νο 8 των Φιλανδικών τσαρτς. 

Το The Zealot Gene είναι το 22ο άλμπουμ του συγκροτήματος, που ξεκίνησε ως μπλουζ ροκ μπάντα για να εξελιχθεί ως ένα από τα σηματικότερα συγκροτήματα του φιλοδοξου μουσικά και αισθητικά “προγκρέσιβ ροκ” του 70 συνδυάζοντας, κλασσική, φολκ, τζαζ  και χάρντ ροκ. Είναι δε το πρώτο άλμπουμ που κυκλοφορεί από το  Jethro Tull Christmas Album του 2003

Το άλμπουμ ασχολείται με σοβαρό τρόπο και σίγουρα πιο θετική άποψη για την θρησκεία από ότι το Aqualung. Για το The Zealot Gene το περιοδικό Prog  έγραψε έγραψε ότι είναι “ώριμο με φρέσκια έμπνευση και που θυμίζει παλιές δόξες”, ενώ το  περιοδικό Classic Rock περιέγραψε την μουσική ως “ελαφριά, φωτεινή,  κεφάτη, συμπαγή και αναγνωρίσιμα των Tull.”

H δουλειά για το The Zealot Game ξεκίνησε το 2017 και το άλμπουμ αρχικά σχεδιαζόταν να κυκλοφορήσει το 2020 και μια περιοδεία να το συνοδεύσει, αλλά τα πράγματα δεν ήταν να γίνουν έτσι.  

“Έγιναν όλα τόσο σύντομα” λέει ο Άντερσον says Anderson. “Ανάμεσα στις ανησυχίες και τις προειδοποιήσεις της επιστημονικής κοινότητας και μερικών ακόμα φωτισμένων πολιτικών, όλοι μας αποτραβηχθήκαμε γεμάτοι δυσπιστία στα σπίτια μας, περιμένοντας να τελειώσει η καταιγίδα”

Οι Jethro Tull τρία βίντεο από το The Zealot Gene: το Shoshana Sleeping,  το Sad City Sisters και το ομώνυμο τραγούδι. 

Η περιοδεία του συγκροτήματος για το 2022 ξεκίνησε την Παρασκευή στην Τριέστη της Ιταλίας ενώ ευρωπαϊκές συναυλίες έχουν σχεδιαστεί για όλη την χρονιά. 

Μοιραστείτε