ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
22 July, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου “ΑΝΩ” στην Άνω Σύρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου “ΑΝΩ” στην Άνω Σύρο

Δυναμική έναρξη για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Αυγούστου με το ρεσιτάλ του Αυστριακού οργανίστα Klaus Sonnleitner να καθηλώνει το κοινό, που για μια ακόμη φορά γέμισε ασφυκτικά τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο.

Ο σπουδαίος οργανίστας της Μονής του Αγίου Φλωριανού στην Αυστρία εντυπωσίασε με την ερμηνευτική του δεινότητα, την επιλογή του προγράμματος και την εξωστρέφεια του χαρακτήρα του, ενώ φάνηκε να απολαμβάνει την κάθε του στιγμή σε αυτή την πρώτη επίσκεψή του στη Σύρο.

Με την έναρξη του 3ου Φεστιβάλ ΑΝΩ, ο Σεβασμιότατος Επίσκοπος π. Πέτρος Στεφάνου ευχαρίστησε για την συνεχή και σημαντική εθελοντική προσφορά τους τα τρία αυτά πρώτα χρόνια της διοργάνωσης, απονέμοντας τους το αναμνηστικό γλυπτό του Φεστιβάλ ΑΝΩ που έχει φιλοτεχνήσει ο συριανός γλύπτης Παναγιώτης Καλούδης, τους: Κώστα Καπέλο (υπεύθυνο συντήρησης του εκκλησιαστικού οργάνου), Γιώργο Σιγάλα (υπεύθυνο φιλοξενίας), Μαίρη Καράβα (υπεύθυνη Μικρών Ξεναγών), Αριστέα Γιάννου (υπεύθυνη γραφείου τύπου του Φεστιβάλ), Νίκο Ραγκούση (υπεύθυνο φωτογραφικής κάλυψης), Γιάννη Μανούσο (υπεύθυνο για τα τηλεοπτικά σποτ του Φεστιβάλ).

Το φεστιβάλ ΆΝΩ συνεχίζεται την Τετάρτη 21 Αυγούστου, όπου θα απολαύσουμε μερικές από τις ωραιότερες μουσικές που γράφτηκαν για τον κινηματογράφο, σε μεταγραφή για εκκλησιαστικό όργανο από τον Πολωνό οργανίστα Damian Skowroński.

21 Αυγούστου 2019, στις 8:00 μ.μ.
Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου
Αυτοσχεδιασμοί στο εκκλησιαστικό όργανο πάνω σε μουσικά θέματα γνωστών κινηματογραφικών ταινιών
Damian Skowroński (Πολωνία), εκκλησιαστικό όργανο

 

Μοιραστείτε