ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
4 December, 2023
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ“Μάρκος”: Ένα ντοκυμανταίρ για τον Μάρκο Βαμβακάρη στις “Νύχτες Πρεμιέρας”

“Μάρκος”: Ένα ντοκυμανταίρ για τον Μάρκο Βαμβακάρη στις “Νύχτες Πρεμιέρας”

Mια παρέα μουσικών ταξιδεύει στη Σύρο για να συμμετάσχει σε ένα αφιέρωμα προς τιμήν του Μάρκου Βαμβακάρη. Παράλληλα με αυτό το ταξίδι, συνθέτες, μουσικολόγοι και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο αναδεικνύουν τη σημαντική κληρονομιά του μουσικού στον 21ο αιώνα. Ένα ντοκιμαντέρ για την επιρροή του Μάρκου στο σύγχρονο ηχοτοπίο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της Ευρώπης.

ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ | 2019 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 93′ | ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ

Μια παρέα μουσικών ταξιδεύουν προς τη Σύρο, για να συμμετάσχουν σε ένα αφιέρωμα προς τιμήν του Μάρκου Βαμβακάρη. Ταυτόχρονα, συνθέτες, μουσικολόγοι και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, αναδεικνύουν την σημαντική μουσική κληρονομιά του στον 21ο αιώνα.

Ο Μάρκος, ο εμβληματικός μουσικός του 20ού αιώνα, ο πρωτοπόρος, ο πατριάρχης του Ρεμπέτικου, που καταφέρνει αυτή την θαυμαστή ενότητα του λαϊκού μας πολιτισμού: την μουσική, τον λόγο και την κίνηση. Η μεγαλύτερη όμως ένδειξη της σημασίας της μουσικής του κληρονομιάς, καταγράφεται όταν ο κινηματογραφικός φακός συναντά σύγχρονους καλλιτέχνες από διάφορα μουσικά είδη με τις απρόβλεπτες διασκευές των τραγουδιών του και τον σεβασμό με τον οποίο αντιμετωπίζουν τον Μάρκο και το έργο του.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Nikos Skarentzos
ΣΕΝΑΡΙΟ: Kleanthis Danopoulos, Nikos Skarentzos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ramon Malapetsas
ΜΟΝΤΑΖ: Yiannis Katsaboulas

ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΡΕΝΤΖΟΣ
Από το 1991 εργάζεται ως σκηνοθέτης και παραγωγός σε διάφορες παραγωγές, μεταξύ των οποίων ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές, διαφημίσεις, βίντεο κλιπ. Από το 2004 ασχολείται με το μουσικό ντοκιμαντέρ συνδυάζοντας τις δύο μεγάλες του αγάπες, τον κινηματογράφο και την μουσική. Έχει σκηνοθετήσει τρία μουσικά ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ 
2019 Μάρκος
2011 Ανοιχτά Mικρόφωνα
2008 Ρυθμοί και Ρίμες

Μοιραστείτε