ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 May, 2024
ΚεντρικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΛεωνίδας Καλλιάρας: «Το κόμιξ μου είναι επηρεασμένο από την κάντρυ»

Λεωνίδας Καλλιάρας: «Το κόμιξ μου είναι επηρεασμένο από την κάντρυ»

Την Παρασκευή 7 Απριλίου ξεκινάει στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22) και το Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31) το Comicdom Con Athens 2017. Kαι ενώ στην πρώτη θα μεγάλα ονόματα δημιουργών και ξένους κομίστες, στο δεύτερο θα έχουμε το νέο αίμα με τους αυτοεκδιδόμενους δημιουργούς κόμιξ. Ένας από αυτούς είναι και ο Λεωνίδας Καλλιάρας που μας μίλησε για το πρώτο κόμικ και τον ήρωα του Γκάμπριελ.

Συνέντευξη στον Γιώργο Πισσαλίδη

Λεωνίδα πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το σκίτσο;

Ξεκίνησα από πολύ μικρή ηλικία να ζωγραφίζω, στα 12 μου ξεκίνησα να διδάσκομαι Αγιογραφία, και συγχρόνως να ασχολούμαι με τη ζωγραφική, και να μελετάω τους αναγεννησιακούς και μετέπειτα τους προ Ραφαηλικούς καλλιτέχνες. με το σκίτσο περιστασιακά, μελετούσα την ανατομία των κόμικ αλλά πάντα μου έβγαινε τελείως διαφορετικό.

Υπάρχουν κομίστες που σε επηρεασαν;

Ο Τόντ Μακφάρλαν ,Φράνκ Φραζέτα και  Κάρλ Κοπίνσκι, τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με επηρέασαν ακριβώς, απλά η θαυμαστή δουλειά του καθένα με εμπνέει και με ωθεί να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω.

Πες μας για την απόφαση σου να συμμετάσχεις στο φετινό Comicdom

Πάντα ήθελα να ζήσω μία τέτοια εμπειρία, να βρεθώ στον ίδιο χώρο με άλλους καλλιτέχνες, και απλά τώρα αισθάνθηκα  εικαστικά και καλλιτεχνικά ώριμος για να κάνω αυτή την κίνηση, και πιο παλιά είχα ξεκινήσει να ετοιμάζω κάτι αλλά δεν κατάφερα να το συνεχίσω.

Πρόκειται για την πρωτη σου δουλειά;

Σαν κομικ ναι, είναι η πρώτη μου δουλειά

Τι θέμα έχει;

Η ιστορία μιλάει για τον Γκάμπριελ έναν κυνηγό επικηρυγμένων και μαγισσών, που διηγείται την ιστορία του, βασικά ένα μέρος μιας συγκεκριμένης περιπέτειας που πέρασε.   

Θα το έλεγες γουεστερν;

Όχι κλασσικό γουέστερν, διαδραματίζετε στον Αμερικάνικο Νότο και έχει να κάνει με κυνήγι μαγισσών, προσπάθησα να προσθέσω λίγο γοτθικό στοιχείο , ελπίζω να το πέτυχα.

Ο τίτλος τι σημαίνει;

Ο τίτλος A Bullet with my name “Hellhounds on my trail”. Μια σφαίρα με το όνομα μου, και ο υπότιτλος κυνηγετικά της κόλασης στο κατόπι μου, είναι και οι δύο φράσεις γνωστές στον Αμερικάνικο νότο, και ειδικά στα παλιά blues τραγούδια, και στην country μουσική. Διάλεξα αυτό τον τίτλο γιατί  έχει άμεση σημασία με την ιστορία, και στην διήγηση το εξηγεί ο ίδιος ο χαρακτήρας , λόγο μίας κατάρας που απέκτησε από μία μάγισσα και ότι όντως τον κυνηγάνε σκυλιά της κόλασης.

Μίλησε μας για τον χαρακτήρα σου τον Γκάμπριελ

Ο Γκάμπριελ είναι κυνηγός επικυρωμένων και μαγισσών. Σαν χαρακτήρας είναι πολύ ήπιος και ήρεμος, Θρησκευόμενος κατά την εποχή εκείνη και του αρέσει η ηρεμία, όχι ότι την βρίσκει ποτέ. Στην ιστορία είναι πλέον ηλικιωμένος, και η κατάρα που ανέφερα πριν τον   βαραίνει ακόμα, και διηγείται την ιστορία του.

Ο Ακεχέτα τι ρόλο παίζει;

Ο Ακεχέτα είναι είναι  ένας Ιθαγενής φίλος του Γκάμπριελ που σε αυτό το κόμικ δεν αναφέρω πώς έχουν γνωριστεί.

Ακεχέτα στην γλώσσα των Sioux ( Σιού) σημαίνει Πολεμιστής, στη αρχή ήταν να βάλω όλο το όνομα του Σακεχάνσκα Ακεχέτα που σημαίνει ο  γκρίζλη πολεμιστής.

Είναι απλά φίλοι με τον Γκάμπριελ που τον βοηθάει σε πολλές αποστολές και περιπέτειες, πρόσθεσα τον Ακεχέτα στην ιστορία για τον λόγο ότι θαυμάζω τους Ιθαγενείς της Αμερικής, και δεν μπορούσα να μην έχω έναν Ινδιάνο στην ιστορία μου.

Εμένα με έχει κανει εντύπωση το σκίτσο που έχει γίνει με το χέρι

Δεν έχω μάθει να ζωγραφίζω ψηφιακά, πάντα παραδοσιακά ζωγραφίζω, έτσι και αλλιώς ήθελα να αποδώσω έναν ποιο ζωγραφικό χαρακτήρα στο κόμικ μου.

Η έννοια της παράδοσης πως υπάρχει στο κόμικ;

Ήθελα  να προσθέσω ένα πιο παραδοσιοκρατικό στυλ, όπως στη  Country μουσική, όπως η μουσική του Γουίλι Νέλσον του Τζόνι Κας και πολλών άλλων. Και έτσι είναι ο Γκάμπριελ, δεν ήθελα να είναι σαν άλλους χαρακτήρες ο σκοτεινός μυστικοπαθής χαρακτήρας που μιλάει μόνο  δύο με τρείς φορές σε όλη την ιστορία και τέλος.

ΟΙ εφιάλτες του Γκάμπριελ είναι αληθινοί η τα φαντάζεται;

Είναι αληθινοί, δεν τα φαντάζετε, βασικά αυτό είναι το σημαντικό σε όλη την ιστορία που αυτό το γεγονός τον βασανίζει και τον παιδεύει

Από ότι βλέπω ότι θα υπάρχει συνέχεια. Πόσο μεγάλο το φαντάζεσαι με συνέχειες;

Σίγουρα θα έχει ένα prequel στο πώς ξεκίνησε η ιστορία, και πιστεύω τουλάχιστον άλλα 2 βιβλία.

Καλή επιτυχία στο Comicdom

Σας ευχαριστώ.

Μοιραστείτε