ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
17 January, 2020
ΚεντρικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΛευκός σκηνοθέτης νοιώθει μαύρος και η πολιτική ορθότητα του δίνει επιδότηση για μαύρους καλλιτέχνες

Λευκός σκηνοθέτης νοιώθει μαύρος και η πολιτική ορθότητα του δίνει επιδότηση για μαύρους καλλιτέχνες

Του Τηλέμαχου Χορμοβίτη

Στη Μεγάλη Βρετανία, ο εικονιζόμενος σκηνοθέτης Anthony Ekundayo Lennon αν και λευκός δήλωνε μαύρος και έπαιρνε κρατικές χρηματοδοτήσεις που προορίζονταν για μαύρους καλλιτέχνες. Όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, ο ίδιος, ακολουθώντας την “πολιτικά ορθή” μόδα του “είσαι αυτό που νιώθεις”, δήλωσε ότι αισθάνεται μαύρος και χαρακτήρισε τον εαυτό του “Born Again African” (Ξαναγεννημένος Αφρικανός κατά το Ξαναγεννημένος Χριστιανός η Born Again Christian”). To «Συμβούλιο των Τεχνών» που τον χρηματοδότησε τον υπερασπίστηκε με το επιχείρημα ότι πρέπει να σεβαστούμε την…επιλογή του, από την άλλη όμως πολλοί αριστεροί άνθρωποι του θεάτρου τον κατηγόρησαν για “πολιτιστικό και φυλετικό σφετερισμό”.

Ας αφήσουμε όμως τους προοδευτικούληδες να αλληλοξεμαλλιάζονται και ας σκεφτούμε πως αυτή η υπόθεση αποδεικνύει, με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, τον παραλογισμό και τις αντιφάσεις του σύγχρονου “προοδευτικού” δικαιωματισμού. Αφού, όπως μας λέει η “πολιτικά ορθή” Αριστερά, ένας βιολογικά άνδρας είναι γυναίκα, επειδή απλά νιώθει έτσι, γιατί ένας λευκός άνδρας δεν μπορεί να είναι μαύρος, επειδή αισθάνεται ότι είναι μαύρος ; Το παν στην “πολιτικά ορθή” εποχή μας είναι τα f-f-f-feelings και άσε τη βιολογία και την πραγματικότητα να κουρεύονται.

Η θέση μου :

  1. O καθένας έχει το δικαίωμα να δηλώνει ό,τι θέλει. Από Μέγας Ναπολέων μέχρι Μάγια η Μέλισσα. Ας’ τον τρελό στην τρέλα του.
  2. Ταυτόχρονα έχω κάθε δικαίωμα να λέω στον τρελό ότι δεν είναι η Μάγια η Μέλισσα, χωρίς να κινδυνεύω να βρεθώ φυλακή, όπως γίνεται ήδη σε κάποιες χώρες.
  3. Το κράτος δεν έχει καμιά δουλειά να αλλάζει τα επίσημα χαρτιά, ανάλογα με τα καπρίτσια του καθενός. Αν δεχτούμε ότι πρέπει να υπάρχουν τέτοια κρατικά έγγραφα, θα καταγράφουν μόνο την πραγματικότητα και όχι τί νιώθει ο καθένας.
  4. Ταυτόχρονα, κατάργηση όλων των προγραμμάτων κρατικής χρηματοδότησης και όλων των ειδικών προνομίων για μειονότητες και κατά φαντασίαν αναξιοπαθούντες, για να μην βλέπουμε περιπτώσεις σαν και αυτές του κύριου πιο πάνω.

Μοιραστείτε