ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
22 July, 2024
ΚεντρικήΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΚυκλοφόρησε επετειακή εικονογραφημένη έκδοση των “Ατελείωτων Ιστοριών” του Τόλκιν

Κυκλοφόρησε επετειακή εικονογραφημένη έκδοση των “Ατελείωτων Ιστοριών” του Τόλκιν

Για να γιορτάσει την 40η επέτειο της έκδοσης των “Ατελείωτων Ιστοριών” του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν, η Harper & Collins κυκλοφόρησε χθες 1 Οκτωβρίου 2020, την πρώτη εικονογραφημένη έκδοση των ιστοριών που παίρνουν τους αναγνώστες πιο βαθιά στις ιστορίες που ειπώθηκαν στο “Χόμπιτ”, τον ‘Άρχοντα των Δακτυλιδιών” και το “Σαμάριλλον , συμπεριλαμβανομένων 18 πινάκων που απεικονίζουν σκηνές από την Πρώτη, την Δεύτερη και την Τρίτη Εποχή της Μέσης Γης.

Οι “Ατελείωτες Ιστορίες” είναι μια συλλογή διηγήσεων που εκτείνονται χρονικά από τις Παλιότερες Μέρες της Μέσης Γης στο τέλος του Πολέμου του Δακτυλιδιού και προσδίδουν σε αυτούς που έχουν ήδη διαβάσει το “Χόμπιτ” και τον “Άρχοντα των Δακτυλιδιών” μια ολόκληρη συλλογή τόσο από ιστορίες που δίδουν πληροφορίες για αυτά τα έργα, όσο και καινούργιες ιστορίες .

Tο βιβλίο επικεντρώνεται στο Βασίλειο της Μέσης Γης και αποτελείται από στοιχεία, όπως Η Αναζήτηση του Έρεμπορ, την έντονα περιγραφή για το πως ο Γκάνταλφ έστειλε τους Νάνους στο διάσημο πάρτυ στο πάγκ Εντ, την εμφάνιση του θεού της θάλασσας, Ούλμο μπροστά στα μάτια του Τούορ στην ακτή της Μπερέλιαντ και μια ακριβή περιγραφή της στρατιωτικής οργάνωσης των Καβαλλάρηδων της Ρόχαν.

Οι “Ατελείωτες Ιστορίες” συμπεριλαμβάνουν επίσης την μόνννη ιστορία για τους μακρείς χρόνους της Νούμενορ πριν την πτώση της και όλα όσα είναι γνωστά για θέματα, όπως οι Πέντε Μάγοι, οι Παλαντίρι και ο θρύλος του Άμροθ. Οι ιστορίες επιλέχθησαν από τον Κρίστοφερ Τόλκιν, ο οποίος παρέχει σχόλιο για κάθε ιστορία, βοηθώντας τον αναγνώστη να καλύψει τα κενά και τοποθετεί κάθε ιστορία στο ευρύτερο πλαίσιο των γραπτών του πατέρα του.  .

Τέλος η επετειακή έκδοση των 40 χρόνων του βιβλίου περιλαμβάνει 18 εκθαμβωτικούς πίνακες από διάσημους Τολκινικούς ζωγράφους, όπως ο Άλαν Λη, ο Τζών Χιούε και ο Τεντ Νάσμιθ, οι οποίοι αποκαλύπτουν τις Τρεις Εποχές της Μέσης Γης, όπως δεν έχει γίνει ποτέ πριν.

Μοιραστείτε