ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
26 October, 2020
ΚεντρικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΚλαυθμός και οδυρμός για την Ρούθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ

Κλαυθμός και οδυρμός για την Ρούθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ

του Τηλέμαχου Χορμοβίτη 

Ο κλαυθμός και οδυρμός που ξέσπασε για τον θάνατο της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ και η εκτεταμένη κάλυψη του θέματος ακόμη και σε ασήμαντες χώρες της φιλελέφτ περιφέρειας όπως η Ελλάδα, αποδεικνύει γι’άλλη μια φορά την ικανότητα της σοσιαλφιλελεύθερης ελιτ να δημιουργεί είδωλα.

Βέβαια, όταν ελέγχεις ολοκληρωτικά τα ΜΜΕ, τα πανεπιστήμια, την κρατική γραφειοκρατία, τις ΜΚΟ, τους διεθνείς οργανισμούς, τα περισσότερα κόμματα εξουσίας, τη βιομηχανία του θεάματος (από το Xόλυγουντ μέχρι τα σήριαλ του Netflix) σε όλες τις χώρες της Δύσης δεν είναι και τόσο δύσκολο να μετατρέψεις σε pop-icon ακόμη και μια γυναίκα που ασκεί το άχαρο επάγγελμα του δικαστή, αρκεί βέβαια η ίδια να είναι πρόθυμη να προωθήσει την καθεστωτική ορθοπολιτική ατζέντα. (συγκρίνετε πως αντιμετωπίστηκε ο θάνατος της προοδευτικής Γκίνσμπουργκ και πώς αντιμετωπίστηκε ο θάνατος του γίγαντα της νομικής σκέψης, πλην όμως συντηρητικού, Άντονιν Σκάλια- στην Ελλάδα ειδικά πέρασε στα ψιλά- για να καταλάβετε ποιοι κάνουν κουμάντο και ποιοι ορίζουν το κυρίαρχο αφήγημα σήμερα).

Αντόνιν Σκαλία

Όμως, κάτι τέτοια γεγονότα θα πρέπει να χτυπήσουν και ένα δυνατό καμπανάκι σε όσους φιλοδοξούν να μας βγάλουν από την εποχή της φιλελεφτ συναίνεσης : για να το πετύχουν αυτό δεν αρκούν μια ή δυο εκλογικές νίκες.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με αλλαγή κυβέρνησης, αλλά με αλλαγή καθεστώτος, με πλοκάμια σε όλους τομείς της κοινωνίας και με τεράστια οικονομικά συμφέροντα από πίσω του. Κατάργηση δημόσιων οργανισμών, Γραμματειών και “Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών” που προωθούν τη φιλελέφτ ατζέντα (βλέπετε Γραμματείες Ισότητας, “καταπολέμησης ρατσισμού” και πάει λέγοντας) , παύση κρατικής χρηματοδότησης σε ΜΚΟ και ορθοπολιτικά πανεπιστημιακά τμήματα (Gender Studies κοκ), αποχώρηση από διεθνείς οργανισμούς που επιβάλλουν φιλελεφτ νομοθεσία και ένα στιβαρό εναλλακτικό αφήγημα είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που πρέπει να πάρει μια κυβέρνηση για να μας βγάλει από τη μέγγενη του ορθοπολιτικού σοσιαλφιλευθερισμού.

 

ΥΓ. Επειδή βλέπω, εδώ στην Ελλάδα, όλα τα ΜΜΕ και οι influencers των social media να χαρακτηρίζουν την Γκίνσμπουργκ “φιλελεύθερη”, να το πούμε άλλη μια φορά : ο όρος “liberal” στην Αμερική, δεν χρησιμοποιείται με το νόημα που το χρησιμοποιούμε στην Ευρώπη. (τουλάχιστον πριν ενσκήψει η λαίλαπα των πρώην Πασόκων-νυν φιλελέδων). “Liberal” στις ΗΠΑ σημαίνει “κεντροαριστερός”, σημαίνει εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι, σημαίνει Φώτης Κουβέλης, Μαρία Δαμανάκη, και Γιάννος Παπαντωνίου, γκέγκε;

Μοιραστείτε