ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
14 July, 2024
ΚεντρικήΙΣΤΟΡΙΑ - ΙΔΕΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΚαταρρέει η «Πράσινη Ατζέντα» των προοδευτικών ελίτ

Καταρρέει η «Πράσινη Ατζέντα» των προοδευτικών ελίτ

του Τηλέμαχου Χορμοβίτη

Τελικά, οι πρόσφατες διαδηλώσεις των μαθητών για το κλίμα δεν αποδεικνύουν τη δύναμη του οικολογικού κινήματος αλλά την αδυναμία του. Οι καημένοι οι οικολόγοι μόνο στα ανήλικα μπορούν πια να βασιστούν, αφού σε όλο τον πλανήτη η πλειοψηφία των πολιτών στρέφεται εναντίον τους.

Στη Γαλλία, οι επίμονες και μαζικές διαδηλώσεις των “Κίτρινων Γιλέκων” ανάγκασαν τον Μακρόν να πάρει πίσω τους “πράσινους” φόρους του. Στις ΗΠΑ το παρανοϊκό “Green New Deal” της χαζοβιόλας Aλεξάνδρια Οκέζιο- Κορτέζ καταψηφίστηκε στη Γερουσία με ψήφους 57-0, αφού ούτε ένας Δημοκρατικός δεν βρέθηκε να το υποστηρίξει! Και χθες στις εκλογές στην Αυστραλία, σε ένα αποτέλεσμα-έκπληξη , οι Εργατικοί που είχαν κάνει σημαία τους την “πράσινη ανάπτυξη” και την αντίθεση τους στις συμβατικές μορφές ενέργειας (βλέπε άνθρακα) έχασαν από την δεξιά συμμαχία που κατέβηκε με ατζέντα Τραμπ σε αυτά τα θέματα.

Ο κόσμος πια έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι η πολυδιαφημισμένη “πράσινη ατζέντα” των προοδευτικών ελιτ δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εφαρμοστούν ξανά, με οικολογικό μανδύα αυτή την φορά, αποτυχημένες σοσιαλιστικές πολιτικές του παρελθόντος, που θα μας γυρίσουν δεκάδες χρόνια πίσω, θα μας φορτώσουν υπέρογκους φόρους και θα καταστρέψουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Και δίνει σε αυτές τις ελιτ την απάντηση που τους αξίζει.

ΥΓ 1 Και ενώ αυτά συμβαίνουν στον υπόλοιπο κόσμο, στην Ελλάδα, πρωτοπόρος στην οικολογική παράνοια είναι η… κεντροδεξιά και το, δήθεν φιλελεύθερο συγκρότημα, Αλαφούζου, γεγονός που αποδεικνύει την ιδεολογική γύμνια αυτού του πολιτικού χώρου.

ΥΓ 2 Το φιλελεφτ μιντιακό κατεστημένο έχει ήδη αρχίσει την κλάψα για τα αποτελέσματα στην Αυστραλία. Στον Guardian κάνουν παραλληλισμούς με το Brexit και τον Τραμπ και, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, κατηγορούν τους Αυστραλούς που δεν πέρασαν …Διαφωτισμό και αδυνατούν να κατανοήσουν τα μεγαλεπήβολα προοδευτικά οράματα . (https://www.theguardian.com/…/its-not-you-bill-its-the-coun… )

Κρατήστε τα δάκρυά σας, προοδευτικούληδες, θα σας χρειαστούν για τις 26 Μαϊου!

 

Μοιραστείτε