ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
30 November, 2023
ΚεντρικήΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣΚαινούργια έκθεση για τον σχεδιαστή εξώφυλλων των Yes, Ρότζερ Ντην

Καινούργια έκθεση για τον σχεδιαστή εξώφυλλων των Yes, Ρότζερ Ντην

Επιμέλεια: Γιώργου Πισσαλίδη

Καινούργια έκθεση θα παρουσιάσει ο Ρότζερ Ντην, διάσημος ανάμεσα σε άλλα, για τα εξώφυλλα των δίσκων  των βασιλιάδων του προγκρέσιβ ροκ Yes των Gentle Giant και των Asia, καθώς και για το λογότυπο της Virgin Records του Ρίτσαρντ Μπράνσον. Η έκθεση με τίτλο Pathways οργανώνεται σε συνεργασία με το περιοδικό “Prog’ αφιερωμένο στο προγκρέσιβ ροκ και θα  λάβει χώρα στον εκεθεσιακό χώρο Trading Boundaries του Ανατολικού Σάσεξ από την 1η Νοεμβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Η νέα έκθεση θα συμπεριλαμβάνει τρία ολοκαίνουεργια έργα που ο Ντηνσχεδίασε φέτος συμπεριλαμβανομένου του Αglow (Φωταγωγημένος), το οποίο χρησιμοποιήθηκε για το εξώφυλλο του τελευταίου “ζωντανού” άλμπουμ των Yes (“Γιές”) The Royal Affair Tour – Live From Vegas, το Island Ferry  (Φέρρυ για νησιά) που χρησιμοποιήθηκε στο εξώφυλλο του Islands  των Φιλανδών νεο-προγκρεσιβ ροκερς The Flower Kings  και το Ηalcyon Hymns που θα κοσμεί το ερχόμενο τέταρτο άλμπουμ των Down Braide Association.

Σε ένα χώρο δύο ορόφων, η Pathways Exhibition θα συμπεριλαμβάνει την μεγαλύτερη έκθεση αυθεντικών πινάκων  του Ντην που σπάνια έχουν εκτεθεί δημόσια συν σχέδια, σκιτσα και καλλιτεχνικές στάμπες. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Trading Boundaries έχουν ανακαινίσει τον χώρο τους.

Για τον θρυλικό σχεδιαστή φαντασίας, η χρονιά ήταν τρομακτική οικονομικά, αλλά όπως λέει ο ίδιος για πρωτη φορά είχε ελευθερο χρόνο ενώ υπήρξαν νέες ευκαιρίες για δουλειά, όπως μαθήματα ζωγραφικής, κάτι για το οποίο είναι ευγνώμων.

Ο ίδιος δηλώνει για την έκθεση: “Ελπίζω να μαζέψω έργα από το παρελθόν που δεν έχουν εκτεθεί πριν και όπως πάντα πριν από το σώου προσπαθώ να τα δω όλα κρεμασμένα σε ένα μέρος” ”

Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη αλλά λόγω των οδηγιών για την πρόληψη του κορωνοϊού , ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι πάντοτε περιορισμένος Ενώ η Trading Boundaries θα οργανώσει μια εικονική διαδραστική περιήγηση της έκθεσης.

Παρακάτω ένα δείγμα από την διάσημη δουλειά του Ρότζερ Ντην

Μοιραστείτε