ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
24 January, 2020
ΚεντρικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΘεσσαλονίκη: Επαναφέρει τις προτομές των Μακεδονομάχοι ο Ζέρβας

Θεσσαλονίκη: Επαναφέρει τις προτομές των Μακεδονομάχοι ο Ζέρβας

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως δήμος απέναντι σε αυτούς που αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς εδώ», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Στην αποκατάσταση των προτομών των Μακεδονομάχων, στην ομώνυμη πλατεία στο κέντρο της πόλης, απέναντι από την Παναγία Αχειροποίητο, θα προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Την ανακοίνωση έκανε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχοςΚωνσταντίνος Ζέρβας. «Θυμάστε τις προτομές που βρισκόταν στην πλατεία Μακεδονομάχων, όπου λόγω των εργασιών του μετρό, αφαιρέθηκαν και είναι παρατημένες κάπου σε κτήριο στα Σφαγεία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για μια πολύ άσχημη εικόνα και σημείωσε ότι θα τοποθετηθούν προσωρινά σε νέο χώρο που εξετάζει η διοίκηση. Η τελετή αποκατάστασής τους θα γίνει στις αρχές Νοεμβρίου σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και τον Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων.

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως δήμος, απέναντι σε αυτούς που αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς εδώ και να συζητάμε για τα θέματα της Μακεδονίας και της πατρίδας μας», ανέφερε ο δήμαρχος.

Μοιραστείτε