ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
17 February, 2020
ΚεντρικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗ Κατερίνα Περιστέρη μιλά στη Θεσσαλονίκη για την ανασκαφή της Αμφίπολης

Η Κατερίνα Περιστέρη μιλά στη Θεσσαλονίκη για την ανασκαφή της Αμφίπολης

Λεπτομέρειες και στοιχεία από την ανασκαφή του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη αναμένεται να δώσει η αρχαιολόγος και προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Σερρών Κατερίνα Περιστέρη σε ομιλία που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Παρασκευή 15/12 στον Όμιλο Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση με τίτλο «Ανασκαφική έρευνα Τύμβου Καστά της Αμφίπολης 2012 -2014», διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Επιχειρηματιών «ΚΙΟΝΕΣ», σε συνεργασία  με τον Μητροπολιτικό Ροταριανό Όμιλο Θεσσαλονίκης ,τον Όμιλο Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας και θα ξεκινήσεις στις 20.00.

Στην ομιλία θα δώσει το παρών και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος και πλήθος άλλων βουλευτών και επισήμων.

Στο τέλος της ομιλίας θα βραβευθεί και θα τιμήθεί η κ. Περιστέρη για το σπουδαίο έργο της, διότι μετά και από την έγκριση ένταξης των έργων «στερέωσης, συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου τύμβου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών», στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ , η ομιλία της και το έργο της είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Πρόκειται όπως είναι γνωστό για ένα έργο που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Τουρισμού Αλέξανδρου Θάνου οι οποίοι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν για την αναστήλωση και ανάδειξη του μνημείου ώστε να καταστεί επισκέψιμο.

Μοιραστείτε