ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
22 April, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ«Η Εραλδική Επιστήμη και η Εμβληματολογία στο έργο του J.R.R. Tolkien» από τον Γιώργο Σχοινά στο ΦantastiCon 2019

«Η Εραλδική Επιστήμη και η Εμβληματολογία στο έργο του J.R.R. Tolkien» από τον Γιώργο Σχοινά στο ΦantastiCon 2019

Μια σπάνια , όσο και εξειδικευμένη ομιλία για την Εραλδική Τέχνη και την Εμβληματολογία στο έργο του Τόλκιν θα γίνει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στην διάρκεια του ΦantastiCon Ο εραλδικός καλλιτέχνης Γιώργος Σχοινάς θα κάνει συγκριτική αναφορά στα εμβλήματα του κόσμου του Τόλκιν, ανά τις εποχές και τους πολιτισμούς της μέσης γης, σε σχέση με την ιστορική εραλδική τέχνη. Τα πεδία των εμβλημάτων, οι κανόνες και η διευθέτηση των πρόσθετων σχημάτων. Η σημειολογική και συμβολική τους ερμηνεία.

Τα εμβλήματα της εραλδικής δεν σχηματοποιούνται τυχαία, αλλά βάσει πολύπλοκων κανόνων που ανταποκρίνονται σε ποικίλλες ιστορικές ανάγκες, ανά τις περιόδους.

Από το συνολικό Τολκινικό Έργο, προκύπτει πως ο Καθηγητής ήταν γνώστης της Εραλδικής επιστήμης. Στις διάφορες περιγραφές. οδηγίες αλλά και εικαστικά έργα του ιδίου, αναλύονται σε έναν ικανοποιητικό βαθμό οι εικαστικοί και σημειολογικοί κανόνες της δικής του εμβληματολογίας. Φτιαγμένοι να εξυπηρετήσουν τις ιδιαιτερότητες του κόσμου που είχε δημιουργήσει, αλλά και να αποδώσουν όταν αυτό χρειάζεται ιστορικές προεκτάσεις στην κουλτούρα της μέσης γης. Μέσω αυτών, ο μελετητής του έργου του αντιλαμβάνεται, για ακόμα μία φορά, πως τίποτα στο έργο αυτού του σπουδαίου δημιουργού, δεν υπήρξε τυχαίο.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη και την αιγίδα του Ελληνικού Συλλόγου Φίλων Τόλκιν – The Prancing Pony στο Θέατρο του 2ου ορόφου της “Ελληνο-Αμερικανικής Ένωσης” (Μασσαλίας 22) στις 16:00

Μοιραστείτε