ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
14 July, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΗμερίδα αφιερωμένη στον Φώτη Κόντογλου στο Βυζαντινό Μουσείο

Ημερίδα αφιερωμένη στον Φώτη Κόντογλου στο Βυζαντινό Μουσείο

Mε πολλή χαρά σας ανακοινώνουμε την Ημερίδα αφιερωμένη στον Φώτη Κόντογλου και την παρουσίαση του καταλόγου της αναδρομικής έκθεσης «Φωτίου Κόντογλου Κυδωνιέως. Φαντασία και χειρ» που διοργανώνει το ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ στις 10 Δεκεμβρίου 2018.

Θυμίζουμε ότι η αναδρομική αυτή έκθεση είχε πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα 24 Δεκεμβρίου 2015 έως 07 Μαΐου 2016.Το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο είχε τιμήσει τη μνήμη του Φώτη Κόντογλου, για τα 50 χρόνια από τον θάνατό του. Στην έκθεση αυτή παρουσίασε το ζωγραφικό του έργο, κοσμικό και θρησκευτικό, αλλά και την προσωπικότητά του ως λογοτέχνη, ζωγράφου, αγιογράφου, κριτικού, ερευνητή των βυζαντινών χρωμάτων και συντηρητή.

Η Ημερίδα έχει τίτλο τίτλο «Φώτης Κόντογλου: Νέες προσεγγίσεις του έργου του».

Την ίδια ημέρα μετά το τέλος της ημερίδας, στις 13:00, θα παρουσιαστεί ο κατάλογος της αναδρομικής έκθεσης, ο οποίος εκδόθηκε χάρη στην ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου. 

Στον κατάλογο εμπεριέχονται κείμενα των αρχιτεκτόνων, επιμελητών και συντηρητών του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, αναφορικά με τον σχεδιασμό της έκθεσης, τα έργα που εκτέθηκαν, πολλά από αυτά άγνωστα μέχρι σήμερα, καθώς και κείμενο που αφορά το Αρχείο Φώτη Κόντογλου, το οποίο δωρήθηκε στο Μουσείο το 2014 από τους εγγονούς του καλλιτέχνη Παναγιώτη και Φώτη Μαρτίνο. 

Τον κατάλογο θα παρουσιάσει ο τ. Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος με τίτλο «Φώτης Κόντογλου: Μετά πεντήκοντα έτη! Δούναι και λαβείν».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Μοιραστείτε