ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
13 June, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΗμέρα του Αγίου Πατρικίου με τις Noriana

Ημέρα του Αγίου Πατρικίου με τις Noriana

Έρχεται στις 17 Μαρτίου η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου και όπως κάθε χρόνο οι Ιρλανδοί και οι λάτρεις της Ιρλανδέζικης κουλτούρας την γιορτάζουν απανταχού της γης. Μια πολύ καλή ιδέα για τους Αθηναίους μουσικόφιλους είναι η συναυλία  των «Νοριάνα» στο Άρωμα Πλατείας (25ης  Μαρτίου 19, Νέα Σμύρνη)

Οι Noriana είναι ένα γυναικείο κουαρτέτο που αγαπά την Ιρλανδική μουσική παράδοση και συνέλεξε κάποιες από τις ομορφότερες μελωδίες και τραγούδια της: ιρλανδικούς χορούς όπως reels, jigs και polkas, τραγούδια που μιλούν για την αγάπη, τον αποχωρισμό, την ξενιτιά, το ουίσκυ. Το λαούτο στη θέση της κιθάρας, το νταούλι και το καχόν στη θέση του μποντράν καθώς και το διαφορετικό μουσικό υπόβαθρο του κάθε μέλους των «Νοριάνα» έχουν συμβάλλει στην διαμόρφωση ενός ξεχωριστού, φρέσκου και ζωηρού ηχοχρώματος. Υπ’ οψιν ότι τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν στους εορτασμούς του Ελληνο-Ιρλανδικού Συνδέσμου για την εθνική εορτή της Ιρλανδίας.

Οι «Νοριάνα» αποτελούνται από τις:
Ειρήνη Τριανταφυλλίδη – Φωνή, Λαούτο    Ελευθερία Πολογεώργη – Φλάουτο    Μιμή Μουρατίδου – Βιολί    Νατάσα Παυλάτου – Κρουστά

Μοιραστείτε