ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
21 January, 2021
ΚεντρικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΖέρβας: Υπέρ της απόσπασης των αρχαίων του μετρό και κατά των κατ’ επάγγελμα ευαίσθητων

Ζέρβας: Υπέρ της απόσπασης των αρχαίων του μετρό και κατά των κατ’ επάγγελμα ευαίσθητων

Υπέρ της απόσπασης των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό τάχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σχολιάζοντας τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 84η ΔΕΘ.

Μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» ο Κ. Ζέρβας σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα είχε συνεργασίες «όχι μόνο με τον πρωθυπουργό αλλά και τον αρμόδιο υπουργό τον κ. Καραμανλή και όχι με διαδρομιστές και κατ` επάγγελμα ευαίσθητους με ανθρώπους που ασχολούνται με το θέμα», συνεργασίες που τον οδήγησαν να καταλήξει σε κάποια πράγματα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο υπάρχουν τρεις αλήθειες για το μετρό: «Αλήθεια πρώτη: Το μετρό πλην Βενιζέλου θα είναι έτοιμο το 2020 στην καλύτερη ή το 2021. Για την «τρομερή» λύση, την in situ, που τόσο μελάνη έχει χυθεί, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα και εντολή στον ανάδοχο. Έξι χρόνια πήγαν χαμένα. Δεν έχει γίνει τίποτα πλην μελετών και ούτε καν  το ΚΑΣ έχει τη μελέτη για το πώς θα γίνει η διαχείριση in situ. Αλήθεια τρίτη είναι ότι η πόλη πρέπει να έχει μετρό. Η λύση της απόσπασης και της επανατοποθέτησης είναι ότι παίρνουμε τα αρχαία, σκάβουμε τον σταθμό και τα τοποθετούμε και είναι επισκέψιμα κατά 85%. Η λύση αυτή εφαρμόστηκε στην Αγ. Σοφίας».

Ο Κ. Ζέρβας πρόσθεσε ότι η θέση του «για την απόσπαση και την επανατοποθέτηση κάθε μέρα που περνάει φαίνεται να είναι η μοναδική που μπορεί να γίνει τώρα» χωρίς όμως να δίνει στοιχεία σχετικά με το πόσο θα κοστίσει σε χρόνο και χρήμα.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του πρώην δημάρχου αλλά και το ενδεχόμενο δικαστικών προσφυγών τόνισε ότι «το μετρό δεν πρέπει να παραδοθεί σε επαγγελματίες της αντίδρασης». «Τόσα χρόνια η στάση τους κατέληξε στο σημείο αυτό, έξι χρόνια να συζητάμε τι θα γίνει και πώς θα γίνει. Όλοι αυτοί που δημιουργούν συλλόγους είναι οι ίδιοι που δε ήθελαν την Εγνατία οδό, που δε ήθελαν τη Νέα παραλία, την επέκταση της παλιάς παραλίας, οι ίδιοι που δε θέλαν τον Περιφερειακό δρόμο, που δε θέλουν τίποτα καινούργιο στην πόλη μόνο να ακούγεται η φωνή τους» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Πηγή: parallaximag.gr

Μοιραστείτε