ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
30 November, 2022
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΕπιλογές Μαΐου από το Άβαλον των Τεχνών

Επιλογές Μαΐου από το Άβαλον των Τεχνών

1 έως 21 Μαίου


Art Nouveau από τις συλλογές του Badisches Landesmuseum της Καρλσρούης. Έκθεση που αναδεικνύει σημαντικές όψεις του κινήματος από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Αγγλία και το Βέλγιο. Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς.  

Περισσότερα: benaki.gr

10 Μαίου


Η Ελλάδα συναντά την Ρωσσική πρωτοπορία.
Το Transcrption Ensemble ερμηνεύει έργα Σκριάμπιν, Γκουγιόν, Προκόφιεβ και Σοστακόβιτς συνοδευόμενο οπτικά από έργα της Συλλογής Κωστάκη. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Περισσότερα: megaron.gr

12 και 19 Μαϊου


“Ο Γκάτσος που αγάπησα”
. Ο Μανώλης Μητσιάς που πρώτος ερμήνευσε τα περισσότερα ταγούδια σε στίχους Νίκου Γκάτσου σε τραγούδια Χατζηδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου κλπ, ενώ η Καριοφυλλιά Καραμπέτη απαγγέλλει από την “Αμοργό”

12 Μαίου


Πόλεις της Μουσικής: Κέρκυρα
. Με την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του Σπύρου Σαμάρα, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει το επί 110 χρόνια ξεχασμένο έργο του, «Δεσποινίς ντε Μελίλ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.  

Περισσότερα: megaron.gr

13 Μαίου


Wovenhand.
Η εναλλακτική κάντρυ  του Ντέννις Έντουαρντς αντανακλά την θερμή πίστη του και οι στίχοι του θυμίζουν τις νουβέλλες της Φλάνερυ Ο Κόννορ. Στο Fuzz  Πατριάρχου Ιωακείμ 1 και Πειραιώς 209, Ταύρος

19 Μαίου


Ρέα του Σπυρίδωνα Σαμάρα. 
Η Eθνική Λυρική Σκηνή αποχαιρετά το Θέατρο Ολύμπιον με την όπερα με την οποία άνοιξε τις πόρτες της το 1944. Η όπερα εξιστορεί τον παράνομο έρωτα της Ρέας, συζύγου του Γενουάτη κυβερνήτη Σπίνολα, για τον Έλληνα αθλητή Λυσία, στη Χίο το 1400 μ.Χ. Λίγο πριν η Ρέα εγκαταλείψει τη Χίο με τον Λυσία, ο Γουάρχης, επίσης ερωτευμένος με τη Ρέα, τον σκοτώνει και η Ρέα αυτοκτονεί. Θέατρο Ολύμπιον.

Περισσότερα: nationalopera.gr

20 Μαίου


Η Diamanda Galas στο Μέγαρο Μουσικής
. Η ιέρεια της αβαντ γκάρντ, επιστρέφει με δύο δίσκους με αγαπημένα  της τζαζ κομμάτια καθώς και του κλασσικού αμερικάνικου ρεπερτορίου.

20 και 21 Μαϊου


Gala Χορού με τον Ivan Vasiliev and All Star Russian Ballet. 
Συμμετέχουν οι κορυφαίοι σολίστες των μπαλλέτων Μπολσόι και Μαρίινσκι. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Περισσότερα: megaron.gr


The Mission
. Το συγκρότημα του Wayne Hassey και από τους πρωτοπόρους του γκόθικ επιστρέφουν με τον επηρεασμένο από Zeppelin ήχο τους. Gagarin 205, Λιοσίων 205.  

Περισσότερα: gagarin205.gr

Μοιραστείτε