ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
1 June, 2020
ΚεντρικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕλευθερία Αρβανιτάκη: Δε νοείται επόμενη μέρα για τον τόπο χωρίς τέχνη, χωρίς πολιτισμό

Ελευθερία Αρβανιτάκη: Δε νοείται επόμενη μέρα για τον τόπο χωρίς τέχνη, χωρίς πολιτισμό

Για να συνεχίσει να δίνει ανάσα ο πολιτισμός δεν πρέπει να του κόβεις την ανάσα, δήλωσε η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, αφού έβαλε «μαύρο» ως facebook cover, έκανε την παρακάτω ανάρτηση, στηρίζοντας τον αγώνα των ανθρώπων του Πολιτισμού: Ο πολιτισμός είναι ανάσα, είναι ζωή. Δίνει στίγμα, ανακουφίζει, οδηγεί, ενώνει, προτρέπει, οδηγεί. Για να συνεχίσει να δίνει ανάσα ο πολιτισμός δεν πρέπει να του κόβεις την ανάσα. Η επόμενη μέρα δεν έχει καμία μέριμνα για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούμαστε στον πολιτισμό, τους προφανείς και μπροστά, αλλά και τους πολλούς αφανείς και πολύτιμους συνεργάτες μας.

Η επόμενη μέρα δεν έχει καμία πρόβλεψη συνθηκών επανεκκίνησης της καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Είναι τουλάχιστον άδικο και οι συνέπειες είναι ήδη καταστροφικές καθώς οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ματαιώσει τις παραστάσεις μας ήδη για το πρώτο εξάμηνο του 2020 και είμαστε σε πλήρη αβεβαιότητα και εντελώς στον αέρα για την επόμενη μέρα κι εμείς αλλά και οι συνεργάτες μας μουσικοί, τεχνικοί, φροντιστές, παραγωγοί και διοργανωτές.

Δε θα πω περισσότερα. Ας εισακουστούν οι φωνές μας, είναι πολλές, δυνατές, γνώριμες, μεστές, ουσιαστικές. Ας εισακουστούν οι προτάσεις των συναδέλφων μας στον ευρύτερο χώρο «θέαμα-ακρόαμα» που μας εκπροσωπούν επάξια και τους ευχαριστώ κι εγώ γι? αυτό. Δε νοείται επόμενη μέρα για τον τόπο χωρίς τέχνη, χωρίς πολιτισμό.

Ελευθερία Αρβανιτάκη

View this post on Instagram

Ο πολιτισμός είναι ανάσα, είναι ζωή. Δίνει στίγμα, ανακουφίζει, οδηγεί, ενώνει, προτρέπει, οδηγεί. Για να συνεχίσει να δίνει ανάσα ο πολιτισμός δεν πρέπει να του κόβεις την ανάσα. Η επόμενη μέρα δεν έχει καμία μέριμνα για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούμαστε στον πολιτισμό, τους προφανείς και μπροστά, αλλά και τους πολλούς αφανείς και πολύτιμους συνεργάτες μας. Η επόμενη μέρα δεν έχει καμία πρόβλεψη συνθηκών επανεκκίνησης της καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Είναι τουλάχιστον άδικο και οι συνέπειες είναι ήδη καταστροφικές καθώς οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ματαιώσει τις παραστάσεις μας ήδη για το πρώτο εξάμηνο του 2020 και είμαστε σε πλήρη αβεβαιότητα και εντελώς στον αέρα για την επόμενη μέρα κι εμείς αλλά και οι συνεργάτες μας μουσικοί, τεχνικοί, φροντιστές, παραγωγοί και διοργανωτές. Δε θα πω περισσότερα. Ας εισακουστούν οι φωνές μας, είναι πολλές, δυνατές, γνώριμες, μεστές, ουσιαστικές. Ας εισακουστούν οι προτάσεις των συναδέλφων μας στον ευρύτερο χώρο «θέαμα-ακρόαμα» που μας εκπροσωπούν επάξια και τους ευχαριστώ κι εγώ γι’ αυτό. Δε νοείται επόμενη μέρα για τον τόπο χωρίς τέχνη, χωρίς πολιτισμό. #eleftheriaarvanitaki #nai_kai_ston_politismo

A post shared by Eleftheria Arvanitaki (@eleftheriaarvanitaki) on

Πηγή: cityportal.gr

Μοιραστείτε