ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
22 February, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΟ Νίκος Καρράς και ο Σταμάτης Μαμούτος μιλούν για τον Ίωνα Δραγούμη στο Μουσείο Μπενάκη

Ο Νίκος Καρράς και ο Σταμάτης Μαμούτος μιλούν για τον Ίωνα Δραγούμη στο Μουσείο Μπενάκη

Tην Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 & Βασιλίσσης Σοφίας), στις 19:30, εκδήλωση με θέμα την ζωή, την πολιτική σκέψη και την πνευματική παρακαταθήκη του Ίωνα Δραγούμη. Ομιλητές θα είναι ο συγγραφέας Νίκος Καρράς και ο υπ. διδάκτορας πολιτικής θεωρίας (και πρόεδρος της Φοιτητικής Λέσχης Φανταστικής Λογοτεχνίας) Σταμάτης Μαμούτος.

Ο Ίων Δραγούμης αποτελεί μια σημαντική στιγμή των ελληνικών γραμμάτων. Όσον αφορά τον πολιτικό του στοχασμό, παραμένει μέχρι και σήμερα επίκαιρος. Τόσο λόγω της πολύμορφης δράσης του στον Μακεδονικό αγώνα, όσο και λόγω της δημοφιλίας που δείχνουν να ανακτούν, κατά τα τελευταία χρόνια, ιδέες με προσανατολισμούς παρόμοιους με εκείνους της πολιτικής σκέψης του Δραγούμη.

Φιλοδοξία των οργανωτών της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη είναι να προσφέρουν μια ευκαιρία ώστε να εξεταστεί η σχέση της πολιτικής σκέψης του Δραγούμη με την παράδοση του ελληνικού Ρομαντισμού, αλλά και να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος που θα φωτίσει όσο το δυνατόν ευκρινέστερα τη ζωή του σημαντικού αυτού Έλληνα στοχαστή.

Μοιραστείτε