ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
22 April, 2024
ΚεντρικήΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣΕγκαίνια έκθεσης Γιάννης Νίκου

Εγκαίνια έκθεσης Γιάννης Νίκου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης του Γιάννη Νίκου στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» 

 Μάγεψε με τα έργα του ο μεγάλος ζωγράφος και εκπρόσωπος του «μαγικού ρεαλισμού» στην Ελλάδα Γιάννης Νίκου, το πολυπληθές κοινό, που κατέκλυσε την Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» για να συναντηθεί με τον καλλιτέχνη και να θαυμάσει το έργο του, στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: «Κόσμοι Τέχνης Παράλληλοι».
Το σημαντικό αυτό καλλιτεχνικό γεγονός που φιλοξενείται το Μαρούσι, προσέλκυσε πλήθος από φιλότεχνους, αλλά και σημαντικούς συλλέκτες, φίλους του έργου του Γιάννη Νίκου που ταξίδεψαν από όλα τα μέρη του κόσμου για να παραστούν στην ιδιαίτερη αυτή καλλιτεχνική βραδιά, η οποία  κατά γενική ομολογία, ξεπέρασε σε διαστάσεις τα εγκαίνια μίας έκθεσης ζωγραφικής.

Η έκθεση του Γιάννη Νίκου στο Μαρούσι είχε δύο μοναδικά χαρακτηριστικά που την έκαναν ξεχωριστή από τις μέχρι σήμερα πολυάριθμες εκθέσεις του στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Αφενός, ο καλλιτέχνης παρουσίασε το πρώτο γλυπτό στην καριέρα του, και αφετέρου, η έκθεση αυτή αποτελεί την πρώτη εκδήλωση του νεοσυσταθέντος «Κέντρου Ζωγραφικής Γιάννη Νίκου».
Χαιρετίζοντας ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης το σημαντικό αυτό καλλιτεχνικό γεγονός μέσω skype, καθώς βρίσκεται στην Κίνα για τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του UCLGΟ, εξήρε τη μεγάλη προσφορά του καλλιτέχνη στο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της χώρας μας.

« Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς να φιλοξενούμε στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης»  την έκθεση του εξαίρετου ζωγράφου Γιάννη Νίκου.
Τα έργα του κοσμούν μουσεία και ιδιωτικές συλλογές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Εξωτερικό, ενώ με το έργο του έχουν ασχοληθεί ιστορικοί Τέχνης και κριτικοί και γίνονται αναλύσεις και αναφορές σε λεξικά και βιβλία Τέχνης.
Τον συγχαίρουμε και τον ευχαριστούμε για τη μεγάλη προσφορά του στο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της χώρας μας και την διεθνή καταξίωσή του, που μας κάνει υπερήφανους ως χώρα και ως Έλληνες.
 Το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν με το καλό θα πατήσω το Μαρουσιώτικο χώμα θα είναι να επισκεφθώ την έκθεση και να τον συγχαρώ από κοντά.»
Η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη,  που είχε την ευθύνη και τον συντονισμό  της εκδήλωσης των εγκαινίων, συνεχάρη θερμά από την πλευρά της τον καλλιτέχνη για το εξαίρετο έργο του και τόνισε ότι «το Μαρούσι έχει την τιμή να φιλοξενεί την πρώτη έκθεσή του που γίνεται έπειτα από πολλά χρόνια».
Ο ζωγράφος κ. Γιάννης Νίκου ευχαρίστησε τους πολυάριθμους φίλους του που πλαισίωσαν την εκδήλωση, καθώς και τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου.

Η Πρόεδρος του «Κέντρου Ζωγραφικής Γιάννη Νίκου», διπλωμάτης κα Χριστίνα Βασιλοπούλου – Νίκου από την πλευρά της ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, την Αντιδήμαρχο κα Ρένα Χαλώτη, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ κ. Νικόλαο Πέππα, τη διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού και όλους τους άλλους παράγοντες που «με τόση αγάπη αγκάλιασαν την έκθεση και με αυτό τον τρόπο υλοποιήθηκε αυτή η υπέροχη βραδιά».

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστη  επίσης ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ενώ μεταξύ πολλών άλλων με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση:

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Βουλευτής Β΄ Αθηνών Α. Γεωργιαδης, ο πρώην βουλευτής κ. ΘΔαμνιανός με τη σύζυγο του, η Πρέσβυς κα Κατερίνα Μπούρα, ο κύριος και η κυρία Α. Τζιρακιάν της Aluminco, ο κύριος κα η κυρία Γ. Λυμπεράκη της  Trident A.E., ο κ. Θ. Ζυγουράκης της Αισακός Α.Ε., η κα Χριστίνα Νάσση της Χάρλα Α.Ε.,  ο εφοπλιστής κ. Γ. Ντοσόπουλος, η συλλέκτρια Ντ. Καλαντζή, ο ζωγράφος  κ. Θ. Μανωλίδης, ο Doctor Χρ. Πανόπουλος, ο Doctor Γ. Καντάς, ο κύριος κα η κυρία Μεντζέλου της Petrogaz, o κ. Δ. Λιανός της εταιρείας Χάλυψ, ο κ. Αντ. Κατσιφός, η κα Β. Βασιλάκη επιχειρηματίας, ο συλλέκτης Μ. Κουλαουτζίδης, ο μετεωρολόγος Τ. Αρνιακός.

Διάρκεια έκθεσης : Έως το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017.
Ώρες λειτουργίας| Καθημερινές :10.00-14.00 &17:00-21:00
Σάβ/Κυρ.:11:00-20:00

Είσοδος ελεύθερη

Μοιραστείτε